БСП кани парламентарните партии на среща за цените, доходите и бюджета

Нинова: Дори да няма правителство, бюджет трябва да има
17 окт 2022 08:03, Елка Василева
32
БСП кани парламентарните партии на среща за цените, доходите и бюджета
Снимка: архив, БГНЕС

Два дни преди първото заседание на 48-ото Народно събрание БСП организира среща между парламентарно представените партии, за да бъдат обсъдени спешните въпроси за цените, доходите и бюджета.

Още по темата
Според левицата ключовите теми за българските граждани са високите цени и ниски доходи, инфлацията и липсата на предвидимост.

Идеята е партиите да обсъдят спешни мерки като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година, предаде БНТ.

Преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуване на бюджета. Дори да няма правителство, бюджет трябва да има, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова преди дни.

От "Продължаваме промяната" ще се отзоват на поканата на БСП.

ГЕРБ също ще отидат на разговори със социалистите. "Важни са темите. Най-вероятно - ще. Хубаво е все пак да си говорим", заяви  Екатерина Захариева.

"Аз не знам до какви общи решения можем да стигнем с хората, които са ни вкарали в тази ситуация. Нинова и левите бюджети на Асен Василев са ни докарали точно до положението на галопираща инфлация да притиска и задушава бизнесите и гражданите", каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

От "Демократична България" смятат, че такъв диалог е ненужен и тези разговори трябва да се водят от служебния финансов министър и парламентарно представените партии, посочиха от дясната коалиция.

Междувременно станаха ясни и имената на номинираните за председател на парламента от страна на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната". След решение на Националния съвет на партията беше издигната кандидатурата на Никола Минчев. Предложението на ГЕРБ-СДС за същия пост е Росен Желязков. Този избор ще е знак и за евентуално бъдещо парламентарно мнозинство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се слага па тая? 9% гласове барабар с изборните шашми, ам и тя бял човек. Айде, по каналния ред и в шахтата
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Външните заениса инструмент на САЩ за подчиняване а България. През 1995-1996 години, правителството на Жан Виденов успя да намали с три милиарда долара външния ни дълг и излизахме от кредитната си зависи от от САЩ. Това не се хареса на краварите и те използвайки СДС, свалиха правителството на Жан Виденов, чрез предизвиканата от САЩ висока инфлация. На власт дойде СДС на Иван Костов и ни заробиха с още милиарди външни заеми.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма по-лъжливи от демократите. Демократ когато ти каже добър ден погледни къде е луната, защото няма по лъжливи и крадливи от демокраДите.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Високата инфлация в края на 1996 и 1997 я предизвикаха СДС, за да свалят правителството на БСП и успяха. Банките бяха фактически фалирали още от 1992 година при управлението на СДС и през 1996 се обяви юридическия им фалит.
25
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ТЕГЛЕТЕ ЗАЕМИ .....за да оцелеете и да сте добре.....ха,ха,хаааа..../ПОЛИТИКАТА НА БКП/БСП/!!!!!!!!!!!!!!
24
1
 
6
 
! Отговори
Електра преди 1 година
Комунист когато ти каже добър ден погледни къде е слънцето. Защото няма по лъжливо и крадливо от спинозния БСПдираст. Като сме били толкова добре, защо теглим заеми всеки ден...
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ИСКАТ ДА КАЖАТ- ДА ВИДИМ КАКВО ПРАВЯТ- 1995/1996Г- 2500% ИНФЛАЦИЯ, МИН ЗАПЛАТА 1.8ДЛ, 19 ФАЛИРАНИ БАНКИ И ОБИРАТ СПЕСТЯВАНИЯТА НА НАРОДА СИ- СЕГА ОТНОВО
22
0
 
4
 
! Отговори
Начи преди 1 година
кака моя, другарко Нинова и я си чакам моите дръва за 45лв. кубика, къде ги обеща докат бе министЕр нещо ги няма...
21
0
 
8
 
! Отговори
БОР преди 1 година
БСП за какви точно се имат, че взели да канят? Избирателите им показаха къде им е мястото и да гледат да спасят кожата, че 4% им *** на вратата. Ненужни са и особено с такива депутати като НИнова и Р.Гечев. Позор!
20
4
 
0
 
! Отговори
da преди 1 година
Най-големи бУклуци са тия от Разграждане, после Тиквоците.. жалко че другите са малко..ттаа на *** народ, проста държава!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ako бeшe npegи rogини вegнara биx ce oтзoвaл нa тakaвa nokaнa, oбaчe cera тцъ, kaka вeчe ogъpтe...
18
3
 
3
 
! Отговори
Социална политика преди 1 година
До Калеко Алеко: "БСП пак спекулира? Чети: Социална политика благодарение на БСП: Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт. Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места. Бяха актуализирани пенсиите, нещо, което Бойко и ГЕРБ за три мандата не успяха да направят.
17
2
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 17: "Какви са БСП че да канят когото и да е"? БСП са парламентарна партия. А законът за бюджета трябва обязателно да се приеме, дори и да не може да се състави правителство. Така че е добре с това да се започне.
16
7
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
БСП пак спекулира със социалната тема, като обещава "Светло бъдеще" на червените бабички и унучетата им...в същото време когато цялата цивилизована общност е силно разтревожена от престъпните действия на путинова раша и заплахата, които тя носи за всички нас, по стар почин БКП-БСП шикалкавят и говорят за някакъв утопичен мир, в който маскава ще си развява коня, ще окупира и безнаказано ще избива мирни граждани на суверенни държави, а според престъпното им поведение и въоръжение не ни е нужно....
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...а каквибсе явяват контактьорите на бб роско и мони,че да водят някакви преговори
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са БСП че да канят когото и да е?
13
0
 
1
 
! Отговори
Съберете се преди 1 година
на Козяк 16,на закуска както обикновено...Тъкмо ще ви е по-лесно да си получите инструкциите(заповедите) и задачите директно от Херо,докато си тъпчете тлъстите назадничави части с кроасани и щрудели на корем!
12
0
 
10
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Яжте и пийте К урнелия плаща :)))
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо - кви руски комунисте те оплождат тебе бе ? Кирчо и Кокорчо дадоха парсата на зелята !
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те добре ше си вдигат доходите, а нашите доходи - кога ?