Нинова: Същественият разговор е за спешни мерки срещу кризата

Загуба на време е дискусията за Зеленски
14 окт 2022 15:00, Красимир Ангелов
34
Нинова: Същественият разговор е за спешни мерки срещу кризата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"На трета среща се занимаваме с откриването на Народното събрание в присъствието на посланици и обръщения на президента Зеленски. За нас това е излишно, защото има държавен протокол, има ред и правила, които трябва да се спазват. Ние заявихме, че всички посланици трябва да се поканят. Сега отново да се събираме, за да обсъждаме дали президентът Зеленски да се обръща към Народното събрание, за нас е пълна загуба на време". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за "Фокус".

По думите й не това е това темата на българското общество. "Както знаете, предложихме и днес пускаме покани до другите парламентарни партии – в понеделник ги каним на среща за съществените неща, които вълнуват хората", добави Нинова и посочи, че става дума за таван на цените, компенсации за семействата, определението за енергийна бедност и други.

Още по темата
"В началото на парламента трябва да започнем да обсъждаме бюджета. Обикновено в такава ситуация всяка парламентарна група внася свои предложения. Така беше миналата година. Стават страшни колизии, има риск да не може да се направи смислен бюджет, има риск да не можем да приемем спешните мерки за тази зима за хората. Затова искаме, ако може, предварително да потърсим съгласие по тези ключови въпроси – ще наложим ли таван на цените, ще увеличим ли минималната работна заплата, ще преизчисляваме ли отново пенсиите, какво ще правим с младите семейства, как ще напишем бюджета, да обсъдим всички тези важни неща и поне по минимум социални и икономически теми да постигнем съгласие. Иначе в зала ще бъде много тежко", предупреди Нинова.

Тя посочи, че дори и да не се състави правителство, преди да се разпусне парламентът, трябва да се приеме бюджета на всяка цена.

"Не можем да оставим държавата и народа в тази ситуация без бюджет и без актуализация на доходите, без мерки за икономиката. За нас това са съществените въпроси на хората. В предизборната кампания ние сме поели тези ангажименти и ще ги изпълняваме. Никоя от партиите не е обещавала в предизборната кампания, че първите ни стъпки ще бъдат спорове относно посланик Митрофанова и президента Зеленски. За нас, отново казвам, това е излишно", посочи бившият вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Социална политика преди 1 година
До Сълза и Смях: Глупости пишеш. Чети: Социална политика благодарение на БСП: Увеличи се майчинството, увеличиха се детските надбавки за отглеждане на дете през втората година, най-накрая мечтата ни за безплатни детски градини и ясли е факт. Правителството отпусна допълнително финансиране за училищни автобуси в отдалечените и малките населени места. Актуализираха се пенсиите, нещо което ГЕРБ за три мандата не направи. А БСП успя само при едно участие в правителството за девет месеца.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек с вкоренено комунистическо мислене като Нинова никога няма да проумее значението на присъствието на Зеленски на откриването на НС, като символ на подкрепа на България на каузата за свобода и непримиримост към насила наложената диктатура. А това е, защото такива като Нинова и нейната партия са наследници на онези, които наложиха руската диктатура в България.
26
1
 
9
 
! Отговори
Сълза и Смях преди 1 година
другарката продължава да го играе загрижена за народа :)
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бибитко казва, че за зеленски, ще говори или няма да говори.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 ЗАЩО СИ ГУБИШ ВРЕМЕТО ДА СМЯТАШ ПРОЦЕНТИ!МЛЯКО 1,30, СИРЕНЕ 7/8ЛВ.,БАНИЧКА 1ЛВ,ОЛИО 2ЛВ.ЗАХАР 1/1.30ЛВ.ТОВА БЕШЕ ИЗЧЕГЪРТАНО, ЗАЩОТО МОДЕЛА ГЕРБ НЕ НИ ХАРЕСВА И БОЙКО НЕ ГОВОРИ АНГЛИЙСКИ! СЕГА РАДЕВ ГОВОРИ АНГЛИЙСКИ И ДОВЕДЕ ЕДНИ УМНИЦИ ОТ ХАРВАРД И НЯМА ДА ТИ ПИША КОЕ КОЛКО СТРУВА! ХЛЯБ И СИРЕНЕ ВЕЧЕ ЛУКСОЗНИ СТОКИ!
23
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Не е загуба на време, а подмяна на дневния ред с нещо по-лесно и емоционално. Никой не ще да говори за инфлацията и как хората ще оцелеят.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова ще разговаря ли за кризата и с ГЕРБ, които с управлението си направиха така, че кризата в България да е с по-голямо размери. Познат похват за връщане на власт - създаваш криза, после обвиняваш другите за нея и се връщаш на власт.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията в България е около 50% по висока отколкото в другите държави на ЕС, а при Бойко Борисов беше 13 пъти по-висока, което е 1200% по-висока.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕЧЕ СМЕ НА ПРАВИЛНИЯ ПЪТ!РАДЕВ УПРАВЛЯВА! ЕДИН ПЪТ СЪС СЛУЖЕНО ПРАВИТЕЛСТВО ПОСЛЕ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА парламент и назначен премиер от РАДЕВ !СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР! НАЗНАЧЕН ОТ РАДЕВ РЕДОВЕН КАБИНЕТ С ПОМОЩА НА МАДУРОВИТЕ МАШИН ИЗБОРИ ОТ СИЕЛА РЕЗУЛТАТ ПОРЪЧАН ОТ КОЙТО ПЛАЩА!КОЙ ПЛАЩА -ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ! СИРЕНЕТО ГОНИ 20ЛВ.!ЛУКСОЗНИ ХРАНИ-ХЛЯБ И СИРЕНЕ!
19
2
 
14
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Нищо корне,в лъскавата лимузинка струваща над 200 000 лв се понася по - добре кризата. Проблема на бкп е , че дори демен.тния електорат не се връзва на розоФките ви обещания. Хайде на следващите избори под 4.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другаркеее...вземи и *** до кремъл и им кажи да спрат войната, за да няма нужда от спешни мерки!!!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, не думай! И кой я създаде поредната криза? То без ваше участие не минава.
16
4
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Пази боже цоциалист от Бузлуджа да взема спешни мерки за кризите на България, те кризите идват след всяко управление на БКП-БСП, да припомням ли: Виденов - голямата инфлация и фалита на банковата система, Станишко - траповете в Белене и Цанков камък където се погребаха парите на пенсионерите и майките с болните деца, Олигарски - фалита на КТБ и избора на Пеевски за Шеф на ДАНС и не на последно място Коалицията на Подмяната, където кризите следваха една след друга и се теглиха милиарди в несвяст
15
3
 
13
 
! Отговори
Радев й взе партията преди 1 година
хаахахахахха........ Моделът Радев е Моделът Путин
14
3
 
2
 
! Отговори
Чирвения финер преди 1 година
аз съм *** на БКП/БСП - наште - чирвените
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризите в България ги предизвикаха простото Киро, ококорената Асенка и другарката Техноимпексова и главно с раздутите бюджети на Кокорчо. Инфлацията в България е в пъти по висока от колкото в другите държави на ЕС.
12
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешни са платените трoлове на ГЕРБ с техните минуси на фактите.
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди ГЕРБ поне Румъния беше след нас, а при ГЕРБ и Румъния ни изпревари. Все пак извън ЕС в Европа има държави по-бедни от нас, но ако ГЕРБ се върнат на власт наистина ще станем най-бедни в Европа, а не само в ЕС, както ни направи ГЕРБ.
10
3
 
1
 
! Отговори
Чирвения финер преди 1 година
дано Нинова състави правителство с Боко тиквата и да настане онов бленува светло кумумосоциалистическо бъдеще
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли ще успеят да се договорят за спешни мерки срещу кризата. ГЕРБ-СДС да готови да закопаят България само и само да се върнат на власт и пак да крадат милиарди