Никола Янков: ГЕРБ, ДПС и ДБ да гласуват нов бюджет

Намираме се пред нови избори
Обновена: 19 окт 2022 12:23 | 19 окт 2022 12:20, Росен Стойчев
7
Никола Янков: ГЕРБ, ДПС и ДБ да гласуват нов бюджет
Снимка: БГНЕС

"Намираме се в навечерието на пети парламентарни избори за две години. Резултатът от това са все по-разточителни и екстравагантни бюджети, защото партиите не излизат от предизборна кампания".

Още по темата
Това обясни пред БНР Никола Янков, който е  бил заместник-министър на икономиката.

Ако погледнем програмите на ГЕРБ, ДБ и ДПС, с които те се явиха на избори и които заедно имат общо 123 депутата в парламента, ще видим, че предлагат разумност във фискалната политика на държавата и спазване на маастрихтските критерии за бюджетен дефицит, който трябва да е под 3% от БВП, обясни експертът.

"Ако искат да изпълнят обещанията си към избирателите, те трябва да гласуват бюджет, който да отговаря на тези критерии и да разчита на внимателна селекция при разходите в държавата, както и на целево изразходване на пари само за социалните групи, които имат нужда от тях. Например енергийното подпомагане да се предоставя само на хората, които са дефинирани като бедни по определени критерии. Трябва да се забрави за увеличението на пенсиите с 20%, за каквото говорят от „Продължаваме промяната“, защото това са 4 млрд. допълнително само за пенсии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не познавам пенсионер, който да не е софиянец и на когото да са вдигнали пенсията от 1 окт., освен ако не вземал предишна над 1400 лв. Какво става?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разделяй и владей! Много им се иска на ГЕРБ да разцепят антимутренските партии. Много е възможно да успеят с откраднатите милиарди в чекмеджетата
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да се отворят арсеналите и да се раздаде оръжие на населението.
3
9
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Не съм ли прав? 2 Не само че не си прав , а си за пребиване.
2
9
 
3
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
До,,Не съм ли прав? Не сте прав. Това което казвате е червен фашизъм и сталинизъм. А България е част от Демократичния Свят,де юре и де факто.
1
7
 
21
 
! Отговори
Не съм ли прав? преди 1 година
Време е, на тези които плюят против Руската федерация, да им бъде отнемано правото за достъп до интернет във всякакъв вид, включително и датата на телефоните. Телефоните да могат да ползват само за разговори, но само ако линията е под контрола на руските служби. При нарушение, да им бъдат отнети въобще гражданските права! Установявайки този ред, България ще си върне величието от преди 1989 г..