Патова ситуация в НС, депутатите не могат да изберат председател

Нито Никола Минчев, нито Росен Желязков спечелиха балотажа
Обновена: 19 окт 2022 12:54 | 19 окт 2022 12:52, Камелия Цветанова
411

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От четири кандидатури депутатите не успяха да изберат председател на Народното събрание. Оказва се, че ситуацията е прецедент, но без председател парламентът не може да функционира.

При първото гласуване най-много гласове „за“ спечели Росен Желязков, номинацията на ГЕРБ, който събра подкрепата на 103 депутати. 86 бяха против, 81 се въздържаха.
Още по темата


За Никола Минчев от ПП гласуваха 74 „за“, 29 бяха против, а 135 се въздържаха.

Двамата отидоха на балотаж. За Минчев гласуваха 98 „за“,  за Желязков -  103.

Нито един от двамата не събра мнозинство и така се стигна до прецедента НС да остане през председател.

Другите двама претенденти за поста Кристиан Вигенин от БСП получи подкрепата само на 27 депутати, колкото и Петър Петров от „Възраждане“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
240 тулупа ни се подиграват в очите - я да взема аз дебелата върлина и да ги запукам през мазните ръчички и по *** главички ще видят те - ама полицията ще ги пази от народната любоф
306
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Къде са юмруците на Радев след днешния ден ? Бяга от журналистите като последен страхливец !
305
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно трябва да последваме призива на актьора Христо Мутавчиев. Да вземем по една сопа без значение на политически пристрастия... Или ще работят или да се махат има ли смисъл тези безделници да ни харчат парите.
304
0
 
15
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
народа е затаил дъх.....точка първа -председател,точка втора.....с колко ли ще си вдигнат заплатите депутатите,и влияе ли се цената на кюфтето в парламента от цената на газа.
303
7
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Виждате просташкете изрази на тия които критикуват Борисов ! Простено да им е защото е такова нивото им ! Старите партии толкова ли са глупави да не знаят че цял ден наливат вода в мелницата на Костадинов ? Мисля че е най добре да изберат и двамата на ротационен принцип. Защото ще дойдат тия с тоягите не дай си Боже !
302
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛЧОНСТТА И ЕГОИЗМЪТ СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО. ДЯВОЛА РАБОТИ ТАКА.БОГ РАБОТИ С ЛЮБОВ. И ВИ ДАВА ИЗБОР ДА ИЗБЕРЕТЕ. НО ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАТЕ С ДУШАТА СИ. ХОРАТА ВЪРШАТ ЛОШИ НЕЩА ОТ АЛЧНОСТ И ЕГОИЗЪМ. КАЗВАТ ВЕЛИКИТЕ ДЪНОВ И МАЙКА ТЕРЕЗА.РАБОТА ТРЯБВА ДА УЧЕНИКА. РАБОТАТА Е НА ЗЕМЯТА В ТОВА ПРЕРАЖДАНЕ. ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕТЕ В ЛЮБОВ И ДА СТЕ ЧИСТИ АКО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ УСПЕХ ДА ИЗРАСТВАТЕ И ДА ИМАТЕ ВСИЧКИЯ БЛАГОДАТ ДАДЕН ВИ ОТ БОГА. ДА ВЪРШИТЕ ДЕЛОТО НА ИСУС. БЪДЕТЕ ДОБРИ В ТОВА Е СМИСЪЛЪТ. ОБИЧАЙТЕ.
301
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТО БЯГАТЕ В ЧУЖБИНА ЗА Д АРАБОТИТЕ КАТ ООБЩИ РАБОТНИЦИ ВИЕ БЯГАТЕ ОТ СЕБЕ СИ ОТ ВАШИЯТ МЪРЗЕЛ. РАБОТА СЕ УСКА ОТ УЧЕНИКА. ВАШАТА ДУША ИЗВЪН ЧОВЕШКОТО ВИ СЪЗНАНИЕ Е ИЗБРАЛА ДА СЕ РОДУ В БЪЛГАРИЯ КОЯТО ИМА СПЕЦИАЛНА ЕНЕРГИЯ И КАРМА КАКТО ВСЕКИ ЧОВЕК И ДЪРЖАВА. ОТИВАЙКЕ У ЧУЖБИНА КЪДЕТО ГЛЕДАТ НА ВАС КАТО НА ЧУЖДЕНЦИ И... ВИЕ НОСИТЕ КАРМАТА КАКТО ЛИЧНА ТАКА И НА ДЪРЖАВАТА. УМНИЯТ ОТГОВОРЕН ЧОВЕК СТОИ В ДЪРЖАВАТА СИ И Я ОПРАВЯ. МЪРЗЕЛИВИЯТ И АЛЧНИЯТ ХОДИ У ЧУЖБИНА ЗА ПАРИ.
300
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА. ПП СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА. ВСЕК ИВИЖДА ЧЕ НЕ ИСКАТ ПАРЛАМЕНТА ДА РАБОТИ. ТОЕСТ НЕ ИМ ПУКА ЗА НАРОДА. ПРОБЛЕМЪТ НА ДЪРЖАВАТА Е В ХОРАТА И ЛИПСАТА НА ДЪРЖАВНОСТ КОНТРОЛ. СУЛЮ И ПУЛЮ С КУПЕНИ КОЛИ ОТ МАМА И ТАТИ И С НЕРАБОТЕНЕ СЪС СТОЕНЕ НА ТЕЛЕФОНИ НОВОТО МАЗНО ПРОТИВНО ПОКОЛЕНИЕ ОТ КОЕТО НИЩО АМА НИЩО НЕ СТАВА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТОВА И ТРЕПЕ ПО УЛИЦАТА ХОРА. ХОРАТА САМИ СЕ ИЗБИВАТ. ВИЕ. ХОРАТА. НЕ ЖИВЕЕТЕ В БОГА. ЗАТОВА И СТРАДАТЕ И ИМАТЕ МНОГО УРОЦИ И ПРЕРАЖДАНИЯ. ТРЯБВА ДА СТЕ ЧИСТИ.
299
2
 
3
 
! Отговори
Ето решение преди 1 година
Някой да покани депутатите от Възраждане на една почерпка в ресторанта отсреща на НС, и в тяхно отсъствие мнозинство от присъстващите ще се събере. Депутатите от Възраждане и без това не подкрепят никого, няма да е загуба ако ги няма в залата.
298
1
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До *** въпрос: "Това ли са най-умните мъже и жени в държавата"? Мнозинството от имащите право на глас не отидоха да гласуват. На кого да се сърдим. На тези, които са ги избрали или на тези, които не са гласували?
297
5
 
8
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Погледнете ги в Парламентарната зала. Насочете окото си към главите им. Ще забележите, че над 80 процента от парламентаристите нямат косъмчета по главите си. Именно Косата на Главата на Човека е Антената му за Връзка с Космоса, Вселената. Кой е орязал Косата на Парламентажистите за да нямат директна връзка с Космоса? Отговора е лесен - Комуната по времето на СоЦа ги направи с развити Шкембета и Безмозъчни Глави, Без Коса на Главата да Плямпат Всеки Ден без РаЗум!
296
9
 
12
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Докато сме в НАТО и ЕС, ще умираме бавно и силно усещащо се.
295
6
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Преди малко влязох в ДНК- Генетичния си Код на Клетките в Българското ми Тяло и той изписа следното: Дедите на Българите са създатели на най-точния календар в древността, пирамидите по земята, руническата писменост, промишлен добив на желязо, предисторията на старогръцката митология.... И всеки Божи Ден Загрея - Слънцето наше свети над България и пее: Небето като от Коприна, това е нашата Родина! Та знае ли някой, коя партия събира информация от Слънцето за да знаем ко ке твориме утре?
294
8
 
6
 
! Отговори
Подкрепям325Анонимен преди 1 година
След като в Франция и САЩ са Президентски републики защо България да не може?Не ни излизайте с номера за Путин и кво било в Русия а какво е в САЩ и Франция питам?Време е всички *** от тези партии които НИЩО не правят за България да бъдат изметени!Вижда се че Президента наистина носи ОТГОВОРНОСТ, Служебните правителства НЕ крадат като за последно и са в състояние да накарат ЗАСПАЛАТА администрация да РАБОТИ!Борисов НЯМА СРАМА да играе МАЧЛЕ след като с своето БРЪЩОЛЕВЕНЕ докара нещата до тук!
293
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За председател на НС би трябвало да се избере опитен депутат. Кандидатите на ГЕРБ и Възраждане са нови и не обиграни за този висок пост. Минчев също не е подходящ. Учеше се в крачка и беше отстранен чрез вот на недоверие. Най- подготвен и опитен е вигенин. Отговаря на всички критерии за този висок пост. Партиите би трябвало да загърбят интересите си и да мислят повече държавнически.наистина трябват компромиси, но не само на думи, а реално
292
2
 
9
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Като го няма Тошко,кого да изберат?
291
1
 
14
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
По-добре нови избори през 2 3 месеца, за предпочитане е пред това, зеленчуците да не се доберат до държавните средства.
290
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце е на мачле , ТИГРИТЕ играха от 15.00ч.
289
2
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Предложете Бойко Борисов за председател, ще се избере с мнозинство, и без това не се е явявал в парламента от години:))))
288
1
 
27
 
! Отговори
Тъп въпрос преди 1 година
Това ли са най-умните мъже и жени в държавата?Ако е така, много сме го закъсали.