Патова ситуация в НС, депутатите не могат да изберат председател

Нито Никола Минчев, нито Росен Желязков спечелиха балотажа
Обновена: 19 окт 2022 12:54 | 19 окт 2022 12:52, Камелия Цветанова
411

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От четири кандидатури депутатите не успяха да изберат председател на Народното събрание. Оказва се, че ситуацията е прецедент, но без председател парламентът не може да функционира.

При първото гласуване най-много гласове „за“ спечели Росен Желязков, номинацията на ГЕРБ, който събра подкрепата на 103 депутати. 86 бяха против, 81 се въздържаха.
Още по темата


За Никола Минчев от ПП гласуваха 74 „за“, 29 бяха против, а 135 се въздържаха.

Двамата отидоха на балотаж. За Минчев гласуваха 98 „за“,  за Желязков -  103.

Нито един от двамата не събра мнозинство и така се стигна до прецедента НС да остане през председател.

Другите двама претенденти за поста Кристиан Вигенин от БСП получи подкрепата само на 27 депутати, колкото и Петър Петров от „Възраждане“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Nе че не могат , не искат !
286
0
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ми то ако Слънцето престане да свети на Земята и Утре не Изгрее на Хоризонта, кажете ми как утре като се разсъбудите без Светлина ще отидете в Парламента? Ми то ясно беее! Понеже няма Свтлина ще отидете в Парламента по Пижами и там ще спите, понеже няма да има следващ Ден!
285
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До русия и турция,к.322 КрепосТ - крепосТници бре, пишман-коментиращ!
284
1
 
6
 
! Отговори
Al преди 1 година
Най добре е Митрофанова че не е на този цирк! )))
283
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли време да ги изметем всичките тези и да започваме начисто? Видя се,че работа не вършат. Гнили ябълки са всички и като такива -вън от коша. И как да вършат питам?! Води се дебат, един човърка нета, другият се изправил и стои облегнат все едно е на пазара. Питам студент може ли така да стане по време на лекция? Това господин брадати е неуважение към институцията и мен-твоят работодател.
282
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са инсталирани да разрушат държавата, а ДБ им помагат. Това което гледаме е отказ от чл. 1 на Конституцията, че България е с парламентарно управление. Този парламент е позорище.
281
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Слънцето се движи във Вселената. Земята се движи в пространството на Вселената по Спирала. Слънцето събирайки Информация от Вселената я предава на Земята в Спиралата на Генетичния Код на Живите Същества. - ДНК - Дезиксо, Рибо Нуклеиновата Спирала във всяка Жива Клетка на Човешкия Организъм. Кажете ми коя от тия Партии в Парламента събира от Вселената - Космоса Информация и я Предава на Народа Български за да Просперира в Пространството - Вселена! Вселена Безкрайна, Славна и Срамна!
280
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
при тази ситуация би трябвало да се загърбят политическите интереси, и да се избере най-опитния. това е вигенин, бивш външен министър, евродепутат, многократно зам. председател на нс. изключително ерудиран и фин човек. нали борисов е готов на компромиси, в името на държавата. сега да го демонстрира, а не да набута желязков, който тепърва ще се учи. от всички кандидати вигенин е номер едно.
279
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
борисов играе мач в мом кандидат в два раиона след това се отказва от нстова какво е каква е тази икон групировка тя е вредна за българия
278
4
 
12
 
! Отговори
онанист 2 преди 1 година
Опуления Асен става все по досаден и противен
277
2
 
4
 
! Отговори
до 321 преди 1 година
Ти украинец, да? Или маледон? Молодец!
276
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вечно пияния спонсориран от мулташко сарайната банда на Агент Сава открива цирка, колко ли още ще пропадаме. Остава и нискочелия крадлив макак Боци и гербавата му банда обирджии да се върнат на власт вместо да бъдат настанени при Бай Ставри и окончателно ще се закопаем
275
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ние можехме да имаме по-добро бъдеще , по уредена държава , ако повечето хора бяха дали шанс на ПП-ДБ , шанс младите хора 30-40 годишните, образованите да поемат управлението на България !............... За кога отново ПРО СТАКЪТ борисов да ви определя живота ........ за кога ...... за кога .... турците и циGаните да ни управляват ....... 32 години не ви ли стигат !?..........
274
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се крие страхливецът , Сикаджийската Мутра , ПРО СТАКЪТ бойко борисов !........... Къде е Мутрата ..... всички официални лица са в Парламента ....... къде е страхливата Мутра ...... той над институциите ли е ?....... ОТНОВО ЛИ НЯКОЙ ВЕЛИК ВОЖД ЩЕ УПРАВЛЯВА СКРИТ В ТЪМНОТО !..........ДОКОГА ........ ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА !.........ДОКОГА ЩЕ БЪДЕМ ЗАЛОЖНИЦИ , ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА ......Мафията ....... ДОКОГА .....!
273
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак гледаме цирка на герб и дпс. Тъжна жалка картина. Никой не оценява качествата на човека, а се гледа партията от която е. Как да им вярваш на това което говорят
272
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой очаквал ли е нещо по-различно? Елита на нацията се евакуира, след 12 г. управление на мафиотският клан ГЕРБ (както казва американеца, *** син, но наш *** син), заместиха го с Кирил и Асен, последният международен аферист. С такива "политици" такива резултати. Не могат да изберат дори Председател на Н.С. . Изхода от задънената улица е Президентска Република, както е във Франция след мажоритарен избор. Пълен рестарт на всички институции.
271
6
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов! Бог е Космическата Енергия на Вселената! Цар е Слънцето. Слънчевите Лъчи Оплождат Земята и дават Живота на Земята! Отечество е Земята от чиито Атоми са изградени Телата на Живите Същества! Разум е Езика на Вселената - Математиката! Вяра е Вярата във Вселената - Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна!. Недежда е Слънцето, че Вечно ще Свети! Любовта е на Земята!
270
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са още по зле от миналият парламент! Сега един *** чиновник не могат да изберат ! А за правителство забравете!! И без това ГЕРБ и ДПС никой няма да ги подкрепи!!-:)) Мъка ми е Гербери!-:))) Мъка,мъка че трябва да върнете мандата!!-:))
269
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, Възраждане и умрялото ИТН свалиха предното добре работещо правителство! Сега защо упорстват и не се вземат? Или не могат да се разберат кой да бъде булката?
268
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки който хвърля по едно око на политиката от повече от няколко години е забелязал. Като правило най-големите бандити най-много реват за обединение и съгласие. Още от БСП през 1990, та до ГЕРБ през 2022. Понеже единственият им идеал е да са на власт.