Асен Василев: Цялото политическо развитие на страната е блокирано

Партийните лидери не се отзоваха на поканата на ПП за среща
Обновена: 20 окт 2022 12:48 | 20 окт 2022 12:48, Камелия Цветанова
182
Асен Василев: Цялото политическо развитие на страната е блокирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерите на парламентарно представените сили не се отзоваха на поканата на ПП за консултации след провала на избора на председател на НС.

Цялото политическо развитие на страната е блокирано, защото задкулисните договорки при затворени врати не могат да са решение, коментира Асен Василев.

Още по темата

Според него да се търси решение при затворени врати едва ли ще доведе до нещо разумно и нормално.

„Единственият начин да се намери решение е да започнем да си говорим пред очите на целия български народ и когато го направим трябва да разберем какъв председател на НС искаме дали да е опитен, да се ползва с голямо обществено доверие, а
това е процес, който не може да се случи зад затворена врата а пред очите на всички“, добави той.

От ПП смятат, че шефът на 48-ото НС трябва да е бил председател на парламента, заместник-председател или юрист. Освен това партиите трябвало да номинират кандидат не от своите редици.

„Не трябва да си говорим от трибунки, през медии. Видя се, че дебатът  в зала не дава резултат, нормалният дебат на председателски съвет също. Трябва да започне процес, в който партиите да могат да си говорят, а не да говорят от трибуната на своите избиратели. Единственото лечение за тази липса на доверие е прозрачност и публичност. Това че има партии, които години наред са говорили при закрити врати ни, доведоха до тази патова ситуация“, коментира Василев.

Според Кирил Петков, само ако политиците само казват лозунги от трибуната на НС, това не води до конструктивен диалог.

„Решихме да не издигнем председател, но и тази сутрин нищо не се получи. Поканихме всички партии на една прозрачна дискусия,защото единственият път за България е да има конструктивен диалог“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма излагация, каквато досега не е имало. Който си е мислил досега, че ПП може да решава кризи, вече е разбрал, че ПП може само да ги създава. Една след друга. За това им плащат спонсорите и там няма мърдане - важно е какво ще кажат те, а не избирателите.
69
6
 
16
 
! Отговори
до 84 преди 1 година
Така е, подмяната разказа играта...на държавата!!! Никаква разлика от гербаджиите!!!
68
17
 
11
 
! Отговори
Миглена Ангелова преди 1 година
Продължаваме промяната направо им разказа играта. На тия смешници.Аплодисменти.
67
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Продължаваме Подмяната не гласува за някои от другите кандидати и да се отблокира парламента? Защо Подмяната действа толкова инфантилно като дете на което не са му купили исканата играчка? Защо избирате такива индивиди, бе хора?!?!
66
10
 
4
 
! Отговори
Trippie Red преди 1 година
Костадинов не го залсужава този народ, Тракия цялата е туска вече, като ви е страх да играе с руснаците, НАТО отича в канала след 2040, ще лъжат до тогава и послендите балъци че са фактор да произвеждат оръжие, после идва новия ред КНР 2049 , ама живейте за момента сега, това ще ви остане,правете повече снимчици, да плачете кат сте дърти бедняци
65
3
 
10
 
! Отговори
До 77 майка Русия преди 1 година
Заминавай, Путин те чака....
64
4
 
4
 
! Отговори
10% преди 1 година
Гласуваха за Копейкин, който иска референдуми! А от всички българи 0,3%...
63
19
 
9
 
! Отговори
Бистришки тигър преди 1 година
Браво на ПП ! Цяла България разбра какво представляват Гроб,дпс и *** !
62
5
 
16
 
! Отговори
Ще се сетиш........ преди 1 година
Веднъж да си прав, но тва е така заради такива грешки като теб, киро, лена и прочие корумпирани от сащ аматьори!!!!!!!!!!!!!!!МАХАЙТЕ СЕ ОТ СТРАНАТА, докато можете!!!!!! Независимо дали ви харесва или не, интересите на България НЕ съвпадат с интересите на ваште господари ес и сащ!!!!!!!!!!!!!!!
61
12
 
2
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Народа ясно се произнесе, че не иска парламент и не желае независимост, нито война с Русия! Време е да се вземат радикални мерки и България, да направи референдум за пресъединяване към Руската Федерация! Ставаме територия, която никой не иска да управлява, време е да сме при майка Русия, която да ни опази и съхрани!
60
3
 
7
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 61. Прав си. Само че сегашните фашисти дето ги дирижират тия работи са в руското посолство и в Москва. И не разбрах за кои личности може да се гласува например. Радев ли имаш предвид? Макар че той няма нищо общо с понятието личност.
59
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо им разказа играта.
58
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България си имаше най-накрая адекватно правителство и герберите с мафията го свалиха. Сега да си сърбат попарата. Бяха много отворени преди 3-4 месеца :)
57
8
 
31
 
! Отговори
перко преди 1 година
Кокорчо, как няма да е блокирано политическото развитие на страната, след като с Киро *** я имате за частна фирма??? ?
56
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канада дали не ги иска обратно?
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами Парламента затова е Парламент, за да СИ ГОВОРИТЕ В НЕГО, А НЕ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ.
54
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бая се е уголемил и мравояда,на бас че до 6 месеца ще надмине и Венци Стефанов за домакина на Славия иде реч
53
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
65%+ от пълтолетните българи казаха "не ни интересувате, не ставате за нищо, управлявате дедовия си". А те се мислят за народни представители... Колкото и да си придават важности представителите на ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ, БСП, БВ и Възраждане са представители на малцинствата, а не на народа. Не могат да накарат дори и братята турци и роми да гласуват за тях. Народа е обединен повече от всякога и чака главите на тия тиквеници да бъдат отрязани без значение дали ЕС, Русия, САЩ, или НАТО ще се разпаднат
52
1
 
24
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Видяхте ли като говореше на пресконференцията Василев и съобщава как ПП се отказват от Минчев,как Кире се бута до него та да влезе и той в кадър и как го измести та да каже и той две думи,големи ле шпе ри са тия двамата
51
1
 
22
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Загледах се в ноктите на гей Асенчо,*** много са дълги бе ,добре че е изчистил лака по тях поне