Демерджиев: Полицаите няма от какво да негодуват

Обяви че тестовете са изключително точни
20 окт 2022 18:09, Росен Стойчев
30
Демерджиев: Полицаите няма от какво да негодуват
Снимка: БГНЕС

Изключително точни са уредите, с които се тестват полицаите за алкохол при стартиратала акция, това заяви служебният МВР министър Иван Демерджиев пред медиите, съобщи Дарик.

Част от тях вече негодуват, тъй като пробите дават положителен резултат, а по думите им те взимат лекарства. Преди дни зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР) Генади Тенев увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави. „Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни”, смята той. По думите му тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати.

Още по темата
Синдикалистът обяви, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това, обаче, се дължало на лекарства, които приемат.

 "Нямат основание да негодуват, уредите са точни и отчитат различни вещества. Каква е причината да се намира това вещество в организма на съответния човек се установява с кръвна проба, която показва дали е наркотично вещество или е от лекарство", посочи министър Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
На Питащия отговарям-как така,с проба от "ненадеждни" устройства Полицията употребява репресивни мерки срещу всеки водач без кръвен тест(арест,сваляне на номера,т.е.виновен до доказване на противното),а срещу полицай не може?!Някак май аршина е двоен,а?!Ама,защото взеха да ви хващат и сега е кофти.И още по-кофти ще става,и така е редно,защото не сте богопомазани,както всички си мислите!Законите са за всички,пак подчертавам.Хайде пак си показвайте ченгелийските карти,като ви спират,ама не става
24
2
 
7
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Недей приказвай глупости. Когато с проба на тези ненадеждни устройства покаже употреба на наркотици, трябва да се изчакат резултатите от кръвните проби на лицето за което е установено това. Ако се приемат репресивни мерки срещу него само единствено по показанията на това ненадеждно устройство, а в последствие се докаже от кръвната проба ,ч е няма наркотици как ще оправдае полицията приложените репресивни мерки. Промени в закона, репресивни мерки след резултатите от кръвните проби.
23
4
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Тук има доста интересни коментари,които продължават да защитават полицаи с положителен тест за наркотици!Кой закон дава право на служител на МВР да отиде на работа друсан?!Ама той не бил спрян с кола,той пеша отишъл до управлението да си изпълнява задълженията и съда щял да го върне на работа,че и да му плати обезщетение за "страданията",че е шмъркал.Абе,чувате ли се какво говорите-жалки бивши и настоящи полицаи?!ОПОМНЕТЕ СЕ,законите са за всички и най-много за вас!SORRY,боли, ама е факт!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май,май ще се разтуря стохилядното котило младопенсиониращи се шуробадженакорушветчийски лапачи първа категория. Затова *** ,дръпна им се ***. Те си мислеха ,че ще я карат все на далавери,а заплатата се трупа.
21
3
 
3
 
! Отговори
Полицайчето преди 1 година
2 години е срокът за налагане на наказание от извършване на тежко дисциплинарно нарушение, каквото е да се явиш друсан на работа. 2 месечен е срокът за налагане на наказание след откриването и установяването на нарушението. Докато тази кръвна проба не излезе, няма установено нарушение.
20
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демерджиев язък,че си бил шеф на адвокатската колегия в Пловдив. Тествате полицаите по наредбата, по която се тестват водачите на МПС при положение, че те не са спрени,докато управляват МПС.Всеки уволнен ще бъде върнат на работа от съда.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е, ако бандит тества почтен полицай и примерно каже на някой наркоман прави теста на наркомана и после си разчиства терена, като подменя пробата. Редно е пробата ако е положителна да се запечатва пред служителя по безспорен начин. ЗАЩО ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ПОЧТИ НЯМА ХВАНАТ ЕДЪР НАРКОДИЛЪР... ПОПОВЕТЕ ЛИ ДА ГИ ХВАЩАТ...
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже са обвинявали университетите, че не обучават качествено полицаите, дайте справка с какви дипломи с какъв успех са твърдящите това полицейски шефове, сочещи това пред собствения си министър и ако гравитира около три, да отстъпят мястото на отличниците в системата хахахаха... да не дават оценка на висшето образование като съдят по себе си...
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бивш катаджияей затова сте велики с униформата - теста ще покаже дали има в организма си такова вещество, или лекарство приличащо на него, а няма да покаже дали лицето съзнателно е друсало или някой му го е мушнал в напитката или в храната... обаче вие мразите юристите щото ви пречат да мачкате и газите... такива като теб са писали правилата затова са толкова "мъдри".
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Далипо принцип ако човека е неудобен и нарочен и пречи на местната схема в дадено районно, ще го приключат за часове... очаквам много съдби на честни хора от полицаите на улицата да се преобърнат... докато се прецизират процедурите... по Кодекс на труда пияния го отстраняват от работа докато изтрезнее и не получава еднин ден заплата... ето пак дискриминация..
15
4
 
10
 
! Отговори
До Полицайче преди 1 година
На кого ги говориш бре?? Пия Фервекс с псевдоефедрин-положителна проба за амфетамини и какво следва за обикновения гражданин-без книжка, подсъдим и прочие 5 месеца докато излязат кръвните проби!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
изписва веждивадиОКО преди 1 година
Полицейските правомощия по закона за мвр са една страничка, а нормите как да си водят дисциплинарки срещу полицаите са 300 листа... и като ври от такива наказания, защо корумпираните през целия преход като ги хванат с подкуп се оказва, че те са били в комисиите тормозили са честните полицаи, корумпираните са награждавани многократно а честните наказвани, водени срещу тях измислени дисциплинарки... ето затова държавата във всичкия и публичен сектор е на този хал. Честните директори на горски също
13
5
 
9
 
! Отговори
Дали преди 1 година
До Полицайче ... Нещо си се объркал! Ако наистина си полицай, много добре знаеш че се прави вътрешна проверка в срок до 2 месеца. Никой не може да те уволни докато не приключи и не се установи със сигурност дали си пил аспирин или си наркомант.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко се съдим с родното МВР, затова е толкова нагъл тоя тръцуняк.
11
9
 
4
 
! Отговори
Полицайче преди 1 година
Няма лошо - ще дам проба, ще цъфне положителна заради кофеин, или диазепам, предпичан ми от лекар. Само дето за разлика от редовия гражданин, на който само му се отнема временно книжката, мен ще ме уволнят дисциплинарно по ЗМВР. Като ми излезе след една година резултатът отрицателен от кръвната проба обаче, пак по ЗМВР ще ме върнат на работа, че и ще ми платят 12 заплати накуп+обезщетения, без да съм бил на работа.Много лесно спечелени дела срещу МВР и много обезщетения заради простотии.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще тества Зеленски та да има мир по света?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всички министерства и общини има наркомани тях кой ще ги тества... никой!!!!!!!!!! Сега разбирам защо пожарникарите толкова искат да не са в МВРахахаха
8
1
 
10
 
! Отговори
Бивш катаджия преди 1 година
Нямат основание да негодуват, уредите са точни и минават на тариране/проверка! Негодуват само наркоманите в униформа, и мръсният Хари."Каква е причината да се намира това вещество в организма на съответния човек се установява с кръвна проба, която показва дали е наркотично вещество или е от лекарство", посочи министър Демерджиев.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А министърът даде ли личен пример и той да се тества? Трябва да се тестват и българските депутати, защото не е редно, хора които решават съдбите на народа, да не се знае, в какво състояние са. По същият пример, следва да се тестват всички, които заемат държавни постове.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕГА ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК МОЖЕ ДА "НАГЛАСИ" ВСЕКИ ЧЕСТЕН ПОЛИЦАЙ С КАФЕ С ДРОГА... РЕДНО Е ПОЛИЦАИТЕ ДА НЕ ХОДЯТ ПО РЕСТОРАНТИ, ПОЛОВИНАТА ОТ КОИТО СА НА КРИМИКОНТИНГЕНТА.ИМА ЛИ ПРАВНИ ГАРАНЦИИ ЗА ХОРАТА СРЕЩУ ПРОИЗВОЛНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ...ДЕПУТАТИТЕ КАТО ГЛЕДАМ Е РЕДНО ДА ГИ ТЕСТВАТ СЪЩО ЗА НАРКОТИЦИ И ЕДИН БИВШ МИНИСТЪР СЪЩО....