Сабрутев: Това, което се случва е хубаво

Трябва смяна на модела
20 окт 2022 22:55, Росен Стойчев
18

"Отстрани изглежда като буря, но ако влезем в дълбочина, ще видим един естествен процес. Имаше задкулисни договорки, партиите се срещаха на тъмно, уговаряха се, след което предстоеше циркът в пленарната зала, където се изнасят пламенни речи, подлагат се на гласуване и се взема решение за пред обществото.
Още по темата
Това, което се случва в момента, е тотална промяна в процеса за вземане на решения и на управление на държавата", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че са свалили предложението си за Никола Минчев в духа на конструктивността, въпреки че от партията го смятат за най-подходящия кандидат.

"Това, което направи "Продължаваме промяната", е да стартира процес за решение на проблема, че парламентът е фрагментиран, партиите са разделени, партиите на статуквото стават все по-слаби и все повече не могат да направят задкулисните си договорки и това пречи да се избере председател по стария начин. Трябва смяна на модела – преговори пред обществото", посочи Сабрутев пред Bulgaria ON AIR.

Според него в първия ден е имало изключително високо ново на напрежение и се е водила предизборна кампания, а днес е имало огромна разлика в начина на говорене в пленарната зала, напрежението рязко е спаднало и се е върнал духът на дискусията.

"За обществото не е добре да има лесен избор, това означава, че има голяма договорка. Това е хубаво, което се случва, това е процес на изчистване на цялата политическа система и хората не желаят да виждат тези неща, те просто искат да влязат едни политици и да започнат да работят за икономиката, за хората, за бизнеса", изтъкна гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЪЛЕН *** И ОТВРАТИТЕЛЕН НАГЛЕЦ!!!!!!
11
1
 
1
 
! Отговори
msm преди 1 година
Заради корупционното мислене и управление през последните 20 години на България, в което бяха замесени БСП, НДСВ, ДПС, ГЕРБ, ВМРО, страната ни е изправена на ръба на пропастта. Във времена на война, държвата не може да се обедини, заради дефицитите на демокрация и справедливост натрупани в политическата ни система и общество. Да си го кажем - корупцинния модел подкопа сигурността на държавата. Затова и Нидерландия няма да ни пусне в Шенген - защото не сме готови за там!
10
2
 
16
 
! Отговори
Вихър преди 1 година
Тези малоУуумници от ПП и ДБ са ги пръснали по всички студия и рецетират само опорките си!!! Писна ни да слушаме едни и същи глупости!!! Много са нагли и уверени, защото никой не ги пита как манипулират машинките за да са все още в парламента!!! Защо никой не пита, какво стана с надписа ДНЕВНИКА Е ПОДПРАВЕН!????
9
8
 
3
 
! Отговори
За Витков! преди 1 година
И шще нещо за феновете на Радев, Борисов ,Пеевски, Копейката и Нинова. И от сутрин до вечер да спамите по форуми и страници, процеса е необратим. Живеем в нови времена ,турболентни и динамични място за политици от миналото няма. Тези момчета показаха ,че са свободни, устойчиви и отстояват позиции. Такаче сбогом гнило корумпирано номенклатурно минало и добре дошло демокатично настояще. Парламент в момента има за първи път от 30 години, а не фасадна режисирана сцена за комуникация пред медии!
8
3
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
хубаво е да ! нормалните българи видяха че вие от пп не ставате за нищо камоли за политици .
7
0
 
6
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Безполезни търтеи така ли 35 години вече,всеки ден закони измислят .крадци лъжци и хрантутници .
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво хубаво се случва бе ненормалник? Вижте само какво смешно име има този - Сабрутев. ХА ХА ХА
5
2
 
6
 
! Отговори
ицо за пица преди 1 година
Кристалите май са силни този път
4
2
 
11
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Напротив! Това показва, че всеки дърпа чергата към себе си! Те председател не могат да изберат, а закони?!? Как ще коват! Смешни дилеранти!
3
4
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
И тоя е най-Убавия на мама.... тоя ако беше от ГЕРБ нямаше да е пак такава грешка
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, Сабрутев, когато е зле, само на мазохистите им е хубаво. Върнал им се бил духът на дискусията, е какво издискутирахте цял ден? Нищо, нула резултат. Добре че не сте на норма, че гладни ще ви ходят децата. Не е зле да се въведе заплащане само за свършена работа, а не за приятно в закачки и подмятания прекарано време.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Романтика