Комисар Тенев срещу Демерджиев, задава се и съд

"Необяснима е смяната на полицаи, които си вършат работата"
Обновена: 25 окт 2022 19:09 | 25 окт 2022 10:09, Александър Попов
23
Комисар Тенев срещу Демерджиев, задава се и съд
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев "обезглави" седем полицейски управления, като мотивът началниците да се разделят с постовете си са слаби резултати и лош контрол.

Комисар Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция“ към СДВР, обаче не е съгласен с "чистката".

Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни. Колежката от V–то РПУ, под чието ръководство беше заловен Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади жени на бул. „Черни връх“, не вярвам да е осъществявала чадър и да липсва контрол. На него му беше направен обиск, след който бяха открити големи количества наркотици, беше съставена преписка и всичко беше дадено на прокуратурата", заяви той пред БНР.

Идеята на служебното правителство е да се проведат честни избори, но вчера чух от главния секретар изрази като „политическото и професионалното ръководство на МВР“, обясни комисар Тенев.

Още по темата

"Сменени бяха доста колеги на територията на страната, които работеха добре при предишните избори. Това е необяснимо. Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР", смята той.

Според него няма как началникът на РПУ да излиза виновен за всичко и за всички, не можело да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения"

Комисар Тенев се възмути и от смяната на Светослав Григоров в Кюстендил.

"Преди известно време имаше задържани политически лица, които бяха нарушили закона в неговата дирекция. Той си е свършил добре работата. Познавам и бившия директор на ОДМВР – Хасково. Не знам защо се сменят такива почтени служители", заяви комисар Тенев и допълни, че ще съди министъра на вътрешните работи.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След време и за тоя министър ще чуем каква е цялата истина за тази чистка, но едно е сигурно, колкото като зам.-министър на правосъдното министерство направи нещо, толкова ще направи и тук като министър. По закон, уж, МВР е деполитизирано, а от действията на тоя, не оставаме с това впечатление. Така че, този ще е поредният, който ще изпълни нещо и ще залезе. Жалко, защото всички са един дол дренки, включително и тоя. Затова са прави някои държави, че не ни допускат в Шенген.
19
0
 
1
 
! Отговори
Не е гербер, преди 1 година
Комунист е, от хората на чашков. А от това, което казва, оставам с впечатлението, че говориме за различни държави.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде айде ... в полицията само почтени начални има . За това половината куки се занимават с търговия на наркотици , жени и др. незаконни дейности.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре ше пише във вестника Работи
16
2
 
2
 
! Отговори
Корумпиран Комисар преди 1 година
Танчев ти си корумпиран и във червата ,нищожество герберско.
15
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Май този е за съд!?
14
0
 
6
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Това служебно правителство е първото, което започва да разнищва корупцията и чадърите в МВР. Както им казва Николай Радулов, тези рокади са закъснели. А тия от пп-то какво правиха до сега? Оправяха си десетките лични апартаменти, любовните и парапетни връзки и др. и др. И рокади за днешния ни хал има да се правят и в по-високите нива. Затова сме на това дередже. Има още много матриял за изхвърляне...
13
1
 
11
 
! Отговори
а защо удобно преди 1 година
премълчават че този мушморок беше уволнен преди години от кат софия, в асеновград го арестуваха за оръжие и др. и лежа в ареста доста време. Все невинни като будистите
12
1
 
11
 
! Отговори
д-р Исня преди 1 година
"Те са много добри хора..."Айдеее и тоя от мафията. Няма чист. Колежката от 5то РПУ, която залови Семерджиев. Налагало се е, колкото и да не й се иска. Тенев, трябвало е ТИНЯВ да те кръстят! Калтак!
11
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 година
Поредното корумпирано ченге. На кого му пука.
10
1
 
4
 
! Отговори
бай Танас преди 1 година
Тоя па кaлъф Тенев...
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пРЕДИ ГОДИНИ ПО ВРЕМЕТО НА герб НАЧАЛНИКЪТ НА 8 РАЙОННО, КАТО НАЧАЛНИК НА ТРЕТО БЕ УВОЛНЕН "ЗАЩОТО НЕ МОГЪЛ ДА СПРЕ ПРОДАЖБАТА НА ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ ОТ РОМИТЕ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР". КАК ДА СПРЕШ ЧОВЕК КОЙТО АКТОВЕ НЕ ГО ПЛАШАТ, ЩОТО НЕ ПЛАЩА ГЛОБИ... Сега е махнат и от 8 мо... голям напредък...
8
5
 
1
 
! Отговори
КОЙ ЛЪЖЕ МИНИСТЪРА? преди 1 година
Уволнена е и комисар Ани Петрова, началник на 7 РПУ в София. Преди няма и една година под нейно ръководство нейни служители задържаха 361 килограма кокаин. АКО ТАКЪВ СЛУЖИТЕЛ Е УВОЛНЕН, НЯМАМ ДУМИ, КОЛКО УСПЕШНА Е В МВР АРИЯТА НА КЛЕВЕТАТА. ЗА ТАЗИ ЖЕНА КАТЕГОРИЧНО ГОВОРЯТ ДЕЛАТА И.
7
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Като е бивш Тенчо що го давате :)))
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Димитровградчанинът Тенчо Тенев, шеф на КАТ - София.... селкопите традиционно са само и само в София!
5
0
 
7
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
А другаря комисар дали ше каже вярно ли е че някои господа са неофициално пазени от полицията докато разкарват нощни пепрудки и прах за пране...За един приятел от Ада питаме..
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не са за уволнение, а за разстрел! Па и нагли на всичкото отгоре!
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е лошо шефовете на РПУ да се сменят по често. Много се уяждат и стават мафия в държавата. Щом полицаи предлагат на богати пияници да ги ескортират не ми говори изобщо че са си вършили работата.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мойте впечатления от работата на полицията са, че по-скоро пречат отколкото да решават проблемите на гражданите, които им плащат заплатите с данъците си. Не знам къде е проблема, но най-вероятно е лошо управление или кадрова политика.
1
0
 
21
 
! Отговори
бай брадър преди 1 година
Що се правите на ущипани. Началника не можел да отговаря за хората си. Ами нали за това му плащат. Ако иска ще намери начин. Разпасани дерибеи, държащи се отвратително с хората - ето това сте вие. Позор за униформата. Тарикат мъж не писка, вършете си работата или се омитайте.