От ПП: Ще положим всички усилия да съставим кабинет

Има пари за заплати и пенсии, заяви депутатът Владимир Табутов
25 окт 2022 20:47, Красимир Ангелов
34

"Дефицитът, който бе съобщен от служебния министър на финансите, е прекалено висок. Не мислим, че това е реалистично. Следващата година би трябвало да е между 2 и 3%", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Владимир Табутов в предаването "Денят ON AIR".

"Получихме атестат за качеството на бюджета, който направихме миналата година - има достатъчно средства. Пари има. Бюджетът трябва да предоставя достатъчно средства за политиките, за които народът се е обединил, че трябва да съществуват. Такава политика са субсидиите за домакинствата и бизнеса за високата цена на електроенергията", посочи депутатът.

Още по темата
"Трябва да се увеличи минималната работна заплата, има достатъчно средства. Очакваме увеличение на пенсиите, има средства", категоричен бе Табутов, според когото някои политици използват темата за бюджета като инструмент за прокарване на политики.

"Бихме подкрепили таван на цените на газа. Задължително две тарифи за потребление на ток, газ и вода. Задължително оптимизиране на харчовете в енергетиката чрез дефиницията на "енергийна бедност". Проблемът е в администрирането на разпределението на средствата. Другите държави в ЕС са привели дефиницията в законодателството между 3 и 5 г., ние значително закъсняваме", обясни Табутов пред Bulgaria ON AIR.

"Предложението и подкрепата на Нинова за Рашидов доста ни изненада. Идеята беше да се консолидираме как да гласуваме - да се  въздържим или да гласуваме "против", каза още Табутов.

"Ще положим всички усилия да съставим кабинет, ако вторият мандат бъде в нашите ръце, без да прекрачваме принципите, които сме споделили. Да не влизаме в задкулисие, да образуваме мнозинство, което спазва антикорупционната ни политика. По-интересно е къде ГЕРБ ще търсят партньори", посочи още Табутов.

От "Продължаваме промяната" са категорично за приемане на еврото. Подкрепят и предоставянето на военно-техническа помощ за Украйна.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама разберасе! Само така!
29
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аморални хора няма да управляват българия избори 2023 г
28
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Пъпъ самозабравили се Лъжци мадуровските машини ги назначиха тези разрушители безнаказано рушат лъжат грабят безвластие няма вече държава
27
2
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Анонимен- под номер 16 - Ваш "Бойко" каже публично някоя пропаганда срещу опонентите си ,която е формирана предимно от тяхната престъпна подслушвателна дейност ,защото те сами нищо не могат да измислят и след това всички зомбита от "дружинката" на престъпниците започва да повтаря ,като папагали ,без дори една собствена дума....
26
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До АнонименС какво Ви обидиха?!А - Ясно ,ВИЕ сте от тези със схемите и далаверите и при "спиране на теча" сте много обидчиви!Истината не е обида- "по- добре грозната истина ,отколкото красивата лъжа"!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо не!Не полагайте усилия.Няма смисъл.Втори път да ви гледаме как обикаляте телевизиите да обиждате целия български народ няма нужда!Не сме мазохисти да ви търпим лъжите,опаковани в маркетингова опаковка и обидите!Ходете си в Канада да обиждате канадците да видим дали няма да ви бият шута.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека ГЕРБ да направят кабинет да покажат как ще върнат всичко по стари му, впредвид какво се задава. На българина да му се изяснят много неща, по трудния начин.
23
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
ТроЛлски мозъчета, взели да разсъждават за "Евроатлантизъм"! Перверзията е пълна ! Най-сервилните, най-продажните, ни се набутват за "патреоти"! Колкото Копейкин е "възрожденец"! Още не са тръгнали копейките , а той вече се е подмил и чака "освободителите"!
22
4
 
2
 
! Отговори
До пишман-българина преди 1 година
Ами да тръгват и да те яхва оня Лоестият крадльо,па дано ти стане едно уууубаво!
21
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Оффф забравих вземете си жалкото евроатлантическо т-ролче дето се вихри тук. Ако знае колко жа-лко звучи чудя се смешен ли е или жалък
20
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
От Карловско, Каравелово - не ви щем кабинета, не е само мое лично мнение това. Вземете си кабинета, евроатлантическите л-айна и се махаите- Канада, Фащ където щете п-омияри.
19
3
 
9
 
! Отговори
.... преди 1 година
До до 18 ! Я пак се замисли, дали Кирето и Асенчо /и Рашков/са във властта само от 6 месеца? Да не говорим , че само за декември отчетоха 9 милиарда похарчени, за които никой не разбра къде са отишли ? Според Асен, пенсионерите ги били изпапали!
18
1
 
8
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
- Рибата, ейоще в морето, тия пък, сложили тиганя...
17
8
 
4
 
! Отговори
До18 преди 1 година
Пак се правиш на хаамав!Къде го видя това управление година и половина,след като те бяха във власта само шест месеца от които четири месеца управляваха при страшна патаклама и хаос предизвикани от войната в Украйна с който в Европа никой не беше готов и не можа да се справи!
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До16 То хубаво вън на тия,ама отсреща чака и точи лиги Лойчи Ненаситният!
15
2
 
8
 
! Отговори
.... преди 1 година
До до 12 ! Да, но имаше саниране, имаше строене на магистрали , имаше и за ... "папане"! Кои са фирмите се знае! Те са едни и същи при всяка власт, въпросът е в комисионната! Що не ми напомнил, какво построиха Кирчо и Кокорчо, за година и половина? А и колко Еврофондове им отпуснаха от Брюксел? Щото аз не се сещам!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали уж управляваха крадците от ПП шест месеца и съсипаха всичко, оставиха дълг за милиарди с теглене на кредити през седмица и инфлация над 50%. Махайте се некадърници. Вън на простото Киро и опулената Асенка.
13
8
 
4
 
! Отговори
До12 преди 1 година
Що се правиш на хаамав,кой обираше поръчките по време на гърбавите,кой извършваше санирането,кой строеше магистралите,кой папаше евро парите?Викаш"работливите"или тия който отчитаха половината от печалбата там където трябва?
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
10 Колкото сте работили, толкова сте получили. Сега с ПП ще ви се отдели вола. Има да плащате до десето колело. И малкото, което ви се даде, ще ви се вземе от другия джоб, в пъти повече. За да богатеят просажните дечица на комунистите.
11
4
 
9
 
! Отговори
Лъжа преди 1 година
Колко сте се справили, си личи по това, дали ви дават заеми и с каква лихва. И 200 милиона вече не ви дават, и то при 6% лихва! А какви са тези икономисти, които не обелват и дума за инфлацията, а тя гони 20%...! А как смело обещават, че ще раздават пари на калпак, а дефицитът щял да бъде 3%??? И всички повервахме! Явно целта е отново да докопат властта, и да допглозгат каквото е останало! Пък кой ще плаща, дреме им на Кики и Кокорчо!