Атанасова: Без първата политическа сила много трудно би се сформирал кабинет

От ГЕРБ имали експерти за правителство
26 окт 2022 14:40, Нели Христова
208
Атанасова: Без първата политическа сила много трудно би се сформирал кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Все още има възможности за разговори по определени приоритети. Няколкократно призовахме останалите политически партии да видят рисковете пред държавата, ако се стигне до нови избори. Очевидно без първата политическа сила много трудно би се сформирал кабинет", заяви след срещата с президента Румен Радев председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата
"Предложихме приоритети, теми за разговори, възможности за търсене на ясна платформа и конкретен отговор на кризите, които стоят срещу България. Очевидно е, че дори ползването на контактната група не срещна нито разбиране, нито държавническо отношение от другите и те смятат, че по-голям шанс има друга политическа сила", заяви Атанасова.

"В този смисъл, ние считаме, че всичко, което заявихме, като възможни приоритети, като търсене на мнозинство по определени теми, все още стои на масата. Очакваме останалите парламентарни групи да помислят отново за възможности. И, разбира се, както и преди няколко дни казахме, ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси възможност за решаване на кризите пред България с отговроност от всички нас, то ние за пореден път ще демонстрираме не само самочувствие, но имаме и експерти, които можем да предложим за кабинет", допълни тя.

"От тук нататък има още време. Не ни каза президентът кога ще връчи мандата. Той следва текстовете на Конституцията, ще проведе консултации с останалите партии, така че предстои", каза още Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не ви иска крадльовци. 12 години ви сърбахме попарата.
62
3
 
5
 
! Отговори
shorturl.at/ipsOV преди 1 година
Какъв е тоя шимел на снимката?
61
3
 
8
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
То пък една първа сила, мале, мале...
60
1
 
2
 
! Отговори
az преди 1 година
До Аз Ти, очевидно, не си аз - но и не се разбира за какво въобще си написал коментара си?! Какъв е смисъла да ни обясняваш процедурата? Ние си я знаем много добре! И - коментирай статията! В нея не се говори за процедурата, а за гледната точка на тази жена след разговора с президента.
59
7
 
4
 
! Отговори
Клеций II преди 1 година
Атанасова като млада можеше да пробие в индустрията с филмите за възрастни. С този мръсен поглед ... звезда.
58
5
 
8
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 година
ДА ЖИВЕЕ НАТО И ЕС. КОПЕЙКИН ВЪН!!! ТУК НЕ Е МОСКВА! ОТИВАЙ СИ В РУСИЯ!
57
9
 
6
 
! Отговори
toti преди 1 година
ДОБРЕ ИМ ГО КАЗА ПРЕЗИДЕНТА !!! ЧЕБ ЗА ЗЕЛЕ ОТ ВАС НЕ СТАВА !!! КОЛКО МАНДАТА НА БОЙКО ОТИДОХА В /00/И НАРОДА БЕДЕН ПО БЕДЕН!!! ПЕТКО ОТ НИКАДЕ ДОЙДЕ И ЗА 7мес. НАПРАВИ КОЛКО БОЙКО ПО ЗАПЛАТИ ЗА 12г.!!! НИЩО ДРУГО ДА НЕ НАПРАВИ ,ТОВА СТИГА !!!
56
6
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Деса е в ТОП 3 най-противни личности в България.
55
6
 
1
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 1 година
Писна ми от про-руските ви коментари. Вие сте ментално, емоционално и икономически изостанали люде, които не могат да се променят никога. Отивам си в про-евроатлантическите Дневник и Капитал, където ще си чета коментари и статии, анализи и мнения, които отговарят на моето интелектуално и икономическо ниво. А вие тука яжте трохи. Опитах се да ви помогна, но вие не искате. Прочети още на: dnevnik & capital
54
2
 
3
 
! Отговори
А бе?! преди 1 година
Тоя господин на снимката защо има дълга коса и рокля?
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе щом Турция доставя чисто нови Байрактар дронове на Украйна, с които тя трепе Руснаците. Това означава ли, че Турция и Русия са във война? Щото Путин и Доган изглеждат в доста добри отношения..
52
3
 
5
 
! Отговори
Москвич Алеко 164kph преди 1 година
Путин буквално ТРЕПЕРИ, да не би да мъцне нещо накриво на НАТО, защото ще го смелим от бой, но тукашния *** седи на диваня, фъска газ и излиза от НАТО и ЕС, пуска атомни бомби и така нататък.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо мръснище е тая иначе. Откак отслабна и си пусна косата, дърта резачка.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гласувате за даване на оръжие и ни вкарате във войната сте аут на другите избори!
49
2
 
5
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 1 година
Никакво оружие за Украйна. Съветското ни въоръжение ще ни е нужно, когато обявим война на НАТО и ЕС. Ще ги направим дармадан, ако успеем да изстреляме там нещо. Пак гласувайте за мене.
48
4
 
3
 
! Отговори
ЖОРО ЛЮБИМЕЦА Е ТУК! преди 1 година
Писна ми от про-руските ви коментари. Вие сте ментално, емоционално и икономически изостанали люде, които не могат да се променят никога. Отивам си в про-евроатлантическите Дневник и Капитал, където ще си чета коментари и статии, анализи и мнения, които отговарят на моето интелектуално и икономическо ниво. А вие тука яжте трохи. Опитах се да ви помогна, но вие не искате.
47
4
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
връщате мандата и отиваме на избори 2023 г а които иска да праща оръжие заукраина да заминава за фронта аз искам преговори и мир сащ да платят разходитепо възстановяването защото те започнаха воината с русия
46
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Атанасова, нещата въобще не стоят по начина, който вие ни ги внушавате! Задължение на Герб като първа сила в НС е да си осигури подкрепа от минимум 121 гласа, за има ново правителство. Ако не успеете, идва ред на вторите, при нов провал решава Радев за трети последен опит. Ако и там има фал....всички знаем какво следва.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За каква сила въобще се има тази, като за тях са гласували 634 000, което е смешно. Хората вече се отвратиха от всички, а техните гласоподаватели всеки ги знае.
44
1
 
1
 
! Отговори
Токов удар преди 1 година
Мяуууу,маййййнаатййййй