Драгомир Стойнев: Необходим е стабилен бюджет

БСП даде пример
28 окт 2022 23:20, Росен Стойчев
12
Драгомир Стойнев: Необходим е стабилен бюджет
Снимка: БГНЕС

Коалицията между БСП, ПП и ДБ приключи. Оттук нататък трябва да гледаме бъдещето. Всеки един избор е едно ново начало. Това заяви в студиото на БНТ Драгомир Стойнев от БСП.

По думите му за БСП е важно да се защитава националния интерес и ако възгледите им съвпадат с тези на други политически сили, то тогава може да се намери правилното решение.

"Избирателят показа новата форма, в която ще се взимат решенията в бъдещия парламент, няма да се взима еднолично решение и няма конкретна политическа сила, която да налага своята воля, а ще трябва всички политически сили да бъдат съпричастни и да участват в процеса и да носят отговорност", каза той.

За избора на Вежди Рашидов за председател на НС Стойнев заяви, че БСП е спасила парламентаризма в България.

"БСП показа как трябва да се действа в такава кризисна ситуация и да се защити обществения интерес за сметка на партиен интерес, защото ние пострадахме от това решение във вътрешнопартиен план, но в името на парламентаризма БСП отстъпи, за да имаме консенсус.

Още по темата
Всеки говори за консенсус, но не предприемат реални действия. БСП направи тази първа крачка, нашият лидер я направи и се очаква останалите политически сили да направят минимално усилие, за да може да сформираме правителство, за да отговорим на обществото. А обществото очаква социална, икономическа и финансова стабилност", каза Стойнев.

"В този момент е необходимо да има стабилен бюджет и повече отвсякога страната се нуждае от успокояване и политическата класа трябва да го даде", категоричен е обаче Стойнев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
драгомирчо каква ти е заплатата ?
3
2
 
1
 
! Отговори
Божество с разум преди 1 година
Защо някои хора искат аз да бъда неудобен за всяко общество от хора?Защо искат аз да бъда прицакани за цял живот?Защо искат да нямам приятелка, която да я правя щастлива и т.н.?
2
2
 
2
 
! Отговори
Човешка ценност преди 1 година
Българската политика е виновна, че аз нямам приятелка и други неща!Българската политика се управлява и контролира от хора, които са греховници, те пред БОГ имат да изкупуват грехове!Дяволи са!
1
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Българската политика е виновна че аз съм жалък сиромах!Това управление е ненормално !