Гешев: Ние започнахме война с престъпността, няма недосегаеми хора

Исканията за оставката ми са от наследниците на номенклатурата, посочи той
30 окт 2022 10:15, Красимир Ангелов
168
Гешев: Ние започнахме война с престъпността, няма недосегаеми хора
Снимка: БГНЕС

"Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим", заяви в интервю за bTV главният прокурор Иван Гешев.

Той призна, че допускал грешки през годините, а като най-съществена посочи фактът, че продължава да мисли, че може да промени всичко, което се случва в страната към по-добро и в посока справедливост.

По думите на Гешев в случващото се не става въпрос за война между институциите, а за война срещу съдебната власт и прокуратурата.

Още по темата
"Ние започнахме война с престъпността, с олигарси. За първи път бяха повдигнати обвинения на членове на действащо правителство", каза главният прокурор.

"Няма недосегаеми хора и хора, които не следва спрямо тях да се реализира наказателна отговорност, ако са налице съответните законови основания. Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван, а ще спазваме закона. Това е разделителната линия", каза още главният прокурор.

"Няма да позволя като главен прокурор политиците да въздействат на независимата съдебна система", категоричен бе той.

"Разследвано е абсолютно всичко и това ще стане ясно за всеки един журналист, когато влезе и присъства на съдебното заседание, защото делото „КТБ“ е в съдебна фаза. Тук въпросът опира пак до правна реформа", заяви Гешев, искайки да се говори за "сериозните неща", а не за неща", които "приличат на клишета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо ще изгорат бушончетата като Севдето и хич никой няма да се втурне да я спасява.
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина след като разградихме социализма престъпността нарастна главоломно.Та "великия" доктоер Ж.Ж първо пусна престъпниците от затворите ,бе хора..Така почна демокрацията,и те имали права.Останалото го знаем.Как да стане добро щом от доброто си направил лошо,няма как резултата да е различно от лошо.
60
4
 
12
 
! Отговори
Герб са гадове преди 1 година
Момента в който това недоразумение Гешев изчезне изчезва и ОПГ ГЕРБ а онзи *** от Банкя ще се опита да избяга. Гешев тя престъпноста е около теб ама ти се правиш, че не я виждаш.
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато сложиш себе си, Борисов, Пеевски и Доган зад решетките тогава ще ви повярваме !
58
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истински българин! Моите адмирации!!!
57
4
 
11
 
! Отговори
Един нагъл преди 1 година
Милиционер от Симеоново облечен в червена тога!
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почна война. Да каже една спечелена битка тогава. Само един осъден да посочи. Иначе всичко друго изглежда като рекет. Има такива дето не искат да дават процент на Боко и тях подгони. И в момента в който почнат да си плащат делата отпадат.
55
1
 
8
 
! Отговори
Човек преди 1 година
А с прокурорския син в Перник, баща му и всичко местни прокурори, които си правят отводи какво ще правите? Или може един прокурорски сополанко да тероризира цял град? Далече ли ви е Перник?
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замете следите по делото КТБ и за награда няКОЙ го направи главен прокурор. И сега ми обяснява че щял да прави невъзможното в името на справедливостта.
53
2
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Уж има разделение на властите , а прокуратурата в лицето на Гешеф винаги се произнася по всички въпроси като политик.
52
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е герой. Много ясно, че ще бъде мразен, като е различен от предишните.
51
1
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
мафията е НЕДОСЕГАЕМА мутрите имат ЧАДЪР
50
0
 
13
 
! Отговори
От мен преди 1 година
Да беше само той с мед да го намажеш, ами всички тези около него, където са оплетени като свински черва. Държат се до последно един за друг, защото падне ли един ще повлече и другите.
49
6
 
5
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Капитализмът по дефиниция е престъпление-Кайн и Авел,Ромул и Рем.Костов и народа.Едните посичат другия за имането и държавата.Само социализмът беше добрият строй ,в който спокойно и с уважение работеха всички и не си завиждаха.То затова и нямаше много престъпления в НРБ и държахме отключено.Разградихме нещо добро ,за да правим нещо лошо и после Костов пита защо мафията (той)била консолидирана срещу народа(ние)
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев: Ние започнахме война с престъпността, няма недосегаеми хора...................има,например Борисов !
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е назначен от Мафията без конкурс и без необходимото икономическо образование да й пази гърба.
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Гешеф продължава да се прави, че Борисоф не е престъпник, рано или късно и двамата ще лежат в една килия.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главният прокурор Иван Гешев е възловата фигура за Бойко Борисов и членове на ДПС, за да не бъдат съдени. Турските служби казват на сънародниците ни за кого да гласуват. Турция иска не само да запази, но и да увеличи влиянието си в България и на Балканите. В ГДБОП имаше информация за контактите на Младен Маринов с Мето Илиенски и хора от СИК.
44
8
 
0
 
! Отговори
До смях преди 1 година
Смешни са други.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има нужда от личности, като Кьовеши. И от следваща стъпка - смяна на Гешев, дълбоки реформи в съдебната система и справедлив съд за ББ. В Румъния вкараха ли премиери и висши магистрати в зандана, вкараха. България, ако не предприеме същите мерки, все едно нищо не сме направили и никаква промяна за добро не ни очаква.