Борисов: Рашков да му мисли с тези 23 имота, мен ме намериха в къщата в Банкя с децата

Лидерът на ГЕРБ коментира 16-те точки на Продължаваме промяната
1 ное 2022 18:23, Нели Христова
243
Борисов: Рашков да му мисли с тези 23 имота, мен ме намериха в къщата в Банкя с децата
Снимка: БГНЕС

Виждам една масирана атака. Техните ПР-и явно са им казали за Гьобелската пропаганда - една лъжа като се повтори 100 пъти става истина. Сутринта който и телевизор да включа, която и да е програма, едно и също се говори. Това е някаква нова мода. Понеже в масираната им атака в медиите, освен, че не искат да говорят с нас, но искат да говорят с мен, те размахват 16 точки. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Най-важното е ГЕРБ да се откжали от пъпната връв с Гешев. Пъпната връв на ГЕРБ е с Европа и Америка. Тя е с Европейската народна партия, с ХСС, ХДС и най-големите партии в Европа. Тук само може да се търси пъпна връв. Затова аз предлагам предварително експерти да подготвят разговорът, в който аз, те или който искат ще седнем да утвърдим това, което говорят.", заяви Борисов.

ПП загуби близо 200 хиляди избиратели и два коалиционни партньора само за 6 месеца. Дали пак ще работят с тях - не знам, но при гласуванията това е факт. БСП твърди, че са им откраднали програмата. А опорката на ИТН е, че ГЕРБ е свалила правителството, не то бе свалено от корупцията. ИТН свали правителството, защото изобличи корупцията", каза още Борисов.

"ГЕРБ има лидер, който носи отговорност. ГЕРБ има министри, които носят отговорност. ГЕРБ има депутати, които носят отговорност и решенията в ГЕРБ се взимат след много, много, купища листи, в които сме смятали, какво значат тези 16 точки. Аз исках с едно решение да приема всички точки, но Добрве, Дончев, са против. Аз искам да обясня за кое съм за, за кое съм против", допълни той и прегледа всички точки от списъка на ПП.

"Ние нямаме от какво да ни е страх. Бойко Рашков с 23 имота да се чуди как ще се изправи пред КПКОМПИ. Мен ме намериха в Банкя в къщата с децата и там ще ме намерят винаги. И съм ви се клел - нямам къща никъде, освен там, където живея. Подкрепяме тази процедура, за да не могат да говорят, че ние не искаме да се разследва главният прокурор. Той е човек като всеки един, не е господ", каза Борисов относно първата точка за механизъм за разследване на главния прокурор.

За втората точка той коментира, че обмисля да закръгли минималната заплата на 900 лева, но подкрепи точката на ПП, в която се иска увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева.

"Има една фатална точка 13, която гласи "ограничаване на бюджетния дефицит до 3%". Сега, докато чета всяка една точка, ще ви връщам към тази фатална точка. Но ние я подкрепяме и нея", заяви Борисов.

Той подкрепи вдигането на песниите с 20%, но заяви, че инфлацията е по-висока и предложението на ГЕРБ ще е 30% "Тези, които гласуват обаче трябва да знаят, че са подкрепили и точка 13", пошежува се лидерът на ГЕРБ.

"Вие две години, Кирил и Асен са министри на финансите и икономиката, после премиер и министър на финансите. За две години защо не определихте какво е енергийна бедност?", попита бившият премиер относно точка 4.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че подкрепя и точката за таван на тока за бизнеса, както и закона за антикорупционната комисия с разследващи функции.

"За две години стана ясно, че не се крадат осем милиарда на година. Напротив, само теглите заеми. Откъде ще ги вземете. Предлагам Кирил Ананиев и избрани от тях хора да седнат и да бюджетират. И всичко да е готово, когато отида на разговори. Те искат да направим шоу и да се скараме. И да не стане с първия мандат. Ако тези неща не се изчислят, няма да стане и с втория, и с третия", каза Борисов.

Бойко Борисов заяви, че тези проблеми трябва да се изчистят и да се поеме политическа отговорност.  

Целият коментар на Борисов гледайте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Пъпната връв на ГЕРБ е с Европа и Америка." -- точно това е много сериозен проблем, радваме се, че започна сам да говориш без да мислиш за сигурността си. Европа и америка -- свежа новина -- северните потоци са взривени от "велико"британия по поръчка на сащ -- откъде разбраха в Русия -- айфонът на лиз тръс е бил хакнат и е намерено съобщение от нея до блинкен -- външния мин-р на сащ, изпратено една минута след взривяването, когато още никой не знае. Съдържанието -- 'It's done' -- направено е.
78
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A Paшkoв шe ro нaмepят go gaмagжaнaтa...
77
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ограбените пари плаща на определени медии, като тази, и си публикува всеки ден по две -- три, колкото статийки иска, с пропаганда за герб. Даже е възможно да плаща и за спиране и цензура на информации срещу герб и него лично. С ограбените от държавата милиони, установени чрез одит след като му изтече мандата.
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Услугата коментари е временно недостъпна, извинения и т.н. и т.п. " -- защо така ? Истината е непоносима и ви горят бушончетата ? Същия коментар мога да го публикувам пак и другаде.
75
6
 
13
 
! Отговори
РАШКОВ Е ОКЛЮМАЛ преди 1 година
ЩЕ ГО СЪДЯТ ЗА КОРУПЦИЯ........ ПП- НАЙ - КОРУМПИРАНИТЕ....
74
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тикво връщай милиардите заграбени и в панделата там ти е мястото кръгъл суджук
73
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
малкият Бойко много обичал да си играе с кюлчетата , редял си къщички с тях вместо лего
72
5
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Бре, много богат бил тоя *** червен моралист Дамаджан Прашков...
71
4
 
8
 
! Отговори
ТИ НАЙ ГОЛЕМ преди 1 година
МАНИПУЛАТОР. ТИ НА ЦЕЛИЯТ БГ. НАРОД МУ ГО ТУРИ С 200.ТИ СИ.......
70
2
 
5
 
! Отговори
ВИДЕО: преди 1 година
2.9млн Евро ---> https://youtu.be/Tv8DQ4fEsCQ <--- ЕвроДикоФ : Къщата в Барселона отвътре (видео)
69
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75 Абсолютна лъжа е "палата", "пачките,кюлчетата"....и останалите измишльотини на Божков черепа и най-големия *** в ДС.
68
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
45 Хората работят, имат семейства за които се грижат. Нямат време да висят в нета и да хулят ГЕРБ/Борисов. Не са хаймани, като Ицо Хазарта и останалата сбирщина.
67
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Палата на Боко в Испания струва колкото половината къщи на жената на Рашков.
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е нагъл, даже три пъти повече от украйнците !!
65
4
 
15
 
! Отговори
Дик Сашов преди 1 година
Сашо Диков показа палата на Боко отвътре - то са няколко етажа спални, бани, джакузита, полюлеи, мрамор, царска кухня, асансьор, басейн, гараж, абе страшен лукс. Цената - скромните 4 милиона. Имал си, дал си. Нема лошо - ама не се крий, като всички знаят.
64
1
 
2
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Към 57 - цените падат, защото навсякъде падат. Какъв принос има твоя любимец незнам , ама и ти не си наясно.
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама Испанската прокуратура казва друго г-н Борисов
62
2
 
1
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Бойко, обещанието не е като даването. Сега обещава като всичките обещания през 12 години, ама какво ни даде.
61
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойче,щеркати живее в жилище на "Сан Стефано" 23.Питай съседите,при тебе идват само на гости.
60
3
 
6
 
! Отговори
Свети Етър преди 1 година
Бойко турчак такъв.......защо се казваш Ойко първо обясни Червен дирников фенер