Борисов: Рашков да му мисли с тези 23 имота, мен ме намериха в къщата в Банкя с децата

Лидерът на ГЕРБ коментира 16-те точки на Продължаваме промяната
1 ное 2022 18:23, Нели Христова
243
Борисов: Рашков да му мисли с тези 23 имота, мен ме намериха в къщата в Банкя с децата
Снимка: БГНЕС

Виждам една масирана атака. Техните ПР-и явно са им казали за Гьобелската пропаганда - една лъжа като се повтори 100 пъти става истина. Сутринта който и телевизор да включа, която и да е програма, едно и също се говори. Това е някаква нова мода. Понеже в масираната им атака в медиите, освен, че не искат да говорят с нас, но искат да говорят с мен, те размахват 16 точки. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Най-важното е ГЕРБ да се откжали от пъпната връв с Гешев. Пъпната връв на ГЕРБ е с Европа и Америка. Тя е с Европейската народна партия, с ХСС, ХДС и най-големите партии в Европа. Тук само може да се търси пъпна връв. Затова аз предлагам предварително експерти да подготвят разговорът, в който аз, те или който искат ще седнем да утвърдим това, което говорят.", заяви Борисов.

ПП загуби близо 200 хиляди избиратели и два коалиционни партньора само за 6 месеца. Дали пак ще работят с тях - не знам, но при гласуванията това е факт. БСП твърди, че са им откраднали програмата. А опорката на ИТН е, че ГЕРБ е свалила правителството, не то бе свалено от корупцията. ИТН свали правителството, защото изобличи корупцията", каза още Борисов.

"ГЕРБ има лидер, който носи отговорност. ГЕРБ има министри, които носят отговорност. ГЕРБ има депутати, които носят отговорност и решенията в ГЕРБ се взимат след много, много, купища листи, в които сме смятали, какво значат тези 16 точки. Аз исках с едно решение да приема всички точки, но Добрве, Дончев, са против. Аз искам да обясня за кое съм за, за кое съм против", допълни той и прегледа всички точки от списъка на ПП.

"Ние нямаме от какво да ни е страх. Бойко Рашков с 23 имота да се чуди как ще се изправи пред КПКОМПИ. Мен ме намериха в Банкя в къщата с децата и там ще ме намерят винаги. И съм ви се клел - нямам къща никъде, освен там, където живея. Подкрепяме тази процедура, за да не могат да говорят, че ние не искаме да се разследва главният прокурор. Той е човек като всеки един, не е господ", каза Борисов относно първата точка за механизъм за разследване на главния прокурор.

За втората точка той коментира, че обмисля да закръгли минималната заплата на 900 лева, но подкрепи точката на ПП, в която се иска увеличаване на минималната работна заплата на 860 лева.

"Има една фатална точка 13, която гласи "ограничаване на бюджетния дефицит до 3%". Сега, докато чета всяка една точка, ще ви връщам към тази фатална точка. Но ние я подкрепяме и нея", заяви Борисов.

Той подкрепи вдигането на песниите с 20%, но заяви, че инфлацията е по-висока и предложението на ГЕРБ ще е 30% "Тези, които гласуват обаче трябва да знаят, че са подкрепили и точка 13", пошежува се лидерът на ГЕРБ.

"Вие две години, Кирил и Асен са министри на финансите и икономиката, после премиер и министър на финансите. За две години защо не определихте какво е енергийна бедност?", попита бившият премиер относно точка 4.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че подкрепя и точката за таван на тока за бизнеса, както и закона за антикорупционната комисия с разследващи функции.

"За две години стана ясно, че не се крадат осем милиарда на година. Напротив, само теглите заеми. Откъде ще ги вземете. Предлагам Кирил Ананиев и избрани от тях хора да седнат и да бюджетират. И всичко да е готово, когато отида на разговори. Те искат да направим шоу и да се скараме. И да не стане с първия мандат. Ако тези неща не се изчислят, няма да стане и с втория, и с третия", каза Борисов.

Бойко Борисов заяви, че тези проблеми трябва да се изчистят и да се поеме политическа отговорност.  

Целият коментар на Борисов гледайте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
17
 
! Отговори
чичото преди 1 година
Сем. Лорер имат 29 имота в България, Швейцария, Люксембург и Брюксел! тях защо не коментират?
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ще му мислите. Вие в затвора, ние възродени.
37
0
 
4
 
! Отговори
Като си преди 1 година
само с един имот! Рашков трудно ще го намерят! :))
36
7
 
14
 
! Отговори
Павел преди 1 година
Къщите за гости, чекмеджетата, суджука, ***-то, 8-те джуджета, двете каки във ВСС, Гешев, КТБ, оня странен министър на транспорта, Барни Ръбъла, Ангелкова, крадения джип на Горанов, 6-те апартамента на Цветанов, тефтера на Златанов, Гинка Върбакова, Ало Ваньо, Костинброд, Кресливите майки, 150млн евро глоба от ЕС за далаверите с газа и още и още.
35
12
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 1 година
Само с Борисов начело България ще се измъкне от кризите и ще просперира!!
34
9
 
9
 
! Отговори
нормален преди 1 година
Борисов , взимай нещата в твои ръце щото тия пп и компания затриват България !
33
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Чашков да не падне и той някъде пиян като оня шахматиста? Ама Чашков мези - тежки софри до зори :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33 ГЕРБ е първа политическа сила с 6 % пред ПП с пждправения машинен вот. 800 000 гласа. Шшшт!
31
10
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бойко, изкарвай белия кон и скоро се връщай. И дай на феновете на канадския измамник да го погалят по топките
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков да си има 23 имота, сиромаха. На баце Борисов цяла България му е имот..
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
26 Ти трябва да си Ицо Хазарта плагиата, или средния пръст в парламента. Само токъвпростак могат да сложат от ПП за дам в комисията по култура.
28
7
 
6
 
! Отговори
ГнУС!! преди 1 година
Ти му биеш ШУТА, оно пак драпа да вземи кокала... нагло та нагло... чак ГнУС да те хване.
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце и ти знаеш разликата между деклариран и неделариран имот. Не се прай. Декларираш само къщата в Банкя, а другите имоти са с офшорна собственост.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
23 МВР арестува със съдийска заповед, не прокурора. Рашков дамаджаната не би арестуван себе си, нали?
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато мнозинството бълггарацци гласуват за тоя *** който се държи като Дерибей а депутатите му са крепостни селяни на които каквото им нареди това правят оправия в тази държава няма да има.Това не е демокрация а путинизирана система на крепостничество. Но българина е свикнал да се навежда вече 600+ години така че
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж какво нещо е да имаш "кариера"..като се почне от пазач през трафикант на коли(Чехия).."охранител ,отговорник и транспорт" на някои субстанции..собственик на фабрика за фалшиви цигари в Крайморие.., царски пазвантин- гл.секретар милиционер- с най много поръчкови убийства, взривове и т.н - кмет.."политик едноличен собсвеник на партия "... впоследствие на цялата ни държава- владетеля и разпределителя на фондове,пари,програми,инхауси и т.н- срещу % ЧЕКМЕДЖАН 1- нагъл та нагъл
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
20 Хаах, ПП прибягват до черна магия в нета. Заклинания и врачки, за смърт. Безпомощни, обсолютни лузъри.
22
6
 
12
 
! Отговори
МВР ПОЗОР ПОЗОР преди 1 година
Бойко Борисов поръчва убийства на МВР и ДАНС срещу Български Граждани!
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко има милиарди да си купи 100 имота,но парите му трябват да се пъчи.Иначе му е достатъчна една спалня и една тоалетна.А и шкафчета за пачки и кюлчета.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,ха,ха, за Кокорчо фалита Рашков 23 имота бил "реалната реформа, същината на реформата"?! Падам от смях.