Депутатите ще одобрят проекта за втора партида F-16

"Възраждане" са против
2 ное 2022 18:11, Нели Христова
82
Депутатите ще одобрят проекта за втора партида F-16
Снимка: БГНЕС

Комисията по отбрана прие Проект на решение за приемане на Проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет” – втори етап, предаде БГНЕС.

Преди това Георги Георгиев от „Продължаваме промяната“ заяви, че приема за абсолютно задължително изпълнението на проекта, но условието на ПП е да бъде записано, че плащанията не трябва да продължават, ако има още забавяне, както по време на изпълнението на първия етап от проекта.

„Демократична България“ ще подкрепи и в зала проекта, съобщи Ивайло Мирчев. Той е категоричен, че българското общество и политически елит са в дълг към българската армия и само закупуването на осем самолета F-16 не са достатъчни, а трябва да се направят много по-сериозни стъпки за нейното модернизиране.

Николай Дренчев каза, че „Възраждане“ не подкрепя Проекта за инвестиционен разход и попита кое налага да даваме близо 3 милиарда с ДДС на фона на обстановката в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
16 самолета са нищо и не могат да ни спасят от нито един от потенциалните ни врагове. По-рационално би било 3 милиарда лева да се инвестират в звено за кибер отбрана. С толкова много пари, могат да бъдат наети най-добрите български ИТ специалисти и да станем едни от лидерите в НАТО в тази област. А технитите заплати ще се харчат в България и ще движат българската икономика вместо да хранят американската индустрия. С компютър в днешно време можеш да нанесеш повече щети отколкото със самолет.
7
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе русофилчета стига вече с тия простотии ние плащаме пък нищо не получаваме. Нали видяхте в Украйна че като сме плащали на Русия преди 40 години всъщност нищо не сме получили защото руските летящи гробове не стават за нищо. Сега плащаме но поне ще получим истински самолети а не дараци които да показваме на 6 май
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може ли укрите да ни дадат 10 милиарда и ние след 50 години ще им доставим безплатно 100 годишни съветски самолети с които ще отворят авиационен музей?
5
9
 
11
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Ние от *** ще покрепим покупката само на съветски изтребители.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди седмица писаха, че според Япония самите самолети Ф-16 илизали много по-евтино от поддръжката им. А миналата година в централна немска медия писаха, че Германски инспектори намерили десетки недостатъци в тези самолети, някои от които свързани с компщтърното управление, в резултат на което Германия драстично е намалила поръчката си за самолети от САщ. А поръчаните от Тайван преди няколко години самолети също като за Б-чя НЕ са доставени.
3
2
 
10
 
! Отговори
наглосаксонец преди 1 година
Пепетата също като боко си мислят,че давайки няколко милиарда на новите чорбаджии и автоматично им стават приятели!Той боко си го отнесе,та още се чуди по кой свят ходи,сега е техен ред!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не се знае кога ще получим първите поръчани и платени, тези искат да ни набутат още милиарди, които дори няма да стоят на влог във ФЕД на покачващи се лихви.
1
3
 
26
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Политическо решение,братята хамериканци ни натискат да ни лапнат парите.