ПП: ГЕРБ се готви за избори и фалшификации с връщането на хартиената бюлетина

ГЕРБ: Правителството на ПП доведе страната до просешка тояга
220
ПП: ГЕРБ се готви за избори и фалшификации с връщането на хартиената бюлетина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С взаимни обвинения между ПП и ГЕРБ започва заседанието на парламента в четвъртък.

Още в началото му Милен Матеев от ПП излезе с декларация от името на ПГ, в която обвини ГЕРБ, че връща всички порочни законодателни практики от времето на управлението си.

"Веднага щом овладяха със задкулисни договорки постовете в НС, без да губят нито ден ГЕРБ налагат волята си, газейки закона с подкрепата на ДПС и БСП, възползвайки се от желанието им да възстановят статуквото преди появата на реформаторските партиите. Всички помним времето, когато закони се приемаха на тъмно, панически избягвайки всяка форма на обществено обсъждане, като обществото биваше подставено пред свършен факт. Навсякъде законодателният процес е онази управленска дейност, която е най- прозрачната и публична, доколкото в се вземат базисни решения. Трябва да се знае кой предлага един закон, с какви цели и мотиви, да се гарантира гражданското участие и контрол", посочи Матеев.

Още по темата
"ГЕРБ не обичат това. С порочния си модел на управление те съсипаха държавността, пренебрегнаха всякакви законодателни практики, превърнаха НС в придатък на правителството и то загуби характера си на законодателна власт. НС е последователно обезличаван. България престана да е парламентарна република по времето на ГЕРБ", скочи още той.  

По думите му лобизмът се е превърнал  във водещ мотив за управляване на законодателната инициатива и всичко това се завръща сега.

"Първо с хартиената бюлетина, после и за целия законодателен процес в НС. По всички личи, че още преди връчването на мандатите, идеята на ГЕРБ е да върви към нови избори и заради това е бясното бързане на връщането на хартиената бюлетина“, обвини Матеев.

"От ПП няма да се примирим и ще се борим за държавността и против реставрацията на рушащата се правовата държава - практика на ГЕРБ и присъдружните им партии", закани се той.

Георг Георгиев от ГЕРБ му отговори, че от ПП няма как да говорят за конституционализъм.

"Партията, която стоеше в основата на странно формирано управление, правителство което доведе България до просешка тояга и хората да мислят не за утре, а как ще преживеят днес, правителството което беше скъсало с всяка реалност къде се намират българите, правителство което по същество се оказа онова подпомагало най-силно руския режим инвестирайки в "Газпром", отсече той.

Според него депутатите от ПП няма как да говорят за морал.

"Вие превърнахте парламентаризма не в цирк, а в пазар. Хората очакват от нас решения, не лицата на една провалена промяна, която доведе страната до ръба , а хора които са тук със способности, които могат да реализират цели на реформа", каза Георгиев.

Кирил Петков от своя страна отсече, че това което ГЕРБ се опитва да направи в момента е да върне фалшифицирането на резултатите от изборите и статуквото през задната врата.

"Вместо да правят разговори за политики, първият закон, който допускат е хартиената бюлетина, това означава, че те се готвят за избори, не говорят с когото и да било, реално само се готвят да си върнат задкулисието", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: парламентГЕРБпп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
11
 
7
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 1 година
"правителство което доведе България до просешка тояга"-щом е така,защо продължавате да искате да ви подкрепят,защо досега не съставихте правителство,защо продължавате да изпълнявате техния бюджет,че даже дадохте още пари на бизнеса,а те не намаляват цените?Хайде стига сте ругали,а се обединявайте с ДПС, Възражадне и Възхода и правете правителство.Ама не ви стиска и си търсите причина за некадърността ви.
132
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-странните в, че с тези хартиени бюлетини, БСП ще върне мутрите на власт. Нинова търси оправдание за ниските изборни резултати на БСП и пробутва лъжата, че заради машинното гласуване малко хора са гласували за БСП. Какво ли ще каже Нинова, когато на следващите избори БСП получат около 6% от гласовете заради хартиените бюлетини?!
131
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На последните избори ГЕРБ се докопаха до първото място отново с фалшивикации, а ако върнат хартиените бюлетини, ГЕРБ винаги ще печели изборите с милиардите, които откраднаха през купени гласове и огромно фалшифициране, както ГЕРБ си правят от години. С машините за гласуване фалшифицирането спадна значително, както и купуването на гласове. Затова ГЕРБ искат да върнат хартиената бюлетина.
130
15
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Че те най-големите фалшификации стнанаха откак ПеПе-тата вкараха изборите в софтуеъра на машините на Мадуро ... Не случайно главните действащи лица там бяха двама ИТ специалисти от Сектата на кумците, кумиците и любовниците ... просто сведоха изборите до една програма в която главните програмисти се оказаха тези от семейният бърдак на кирчочовците, кокорчовците и гугъЛените ... !!!
129
15
 
23
 
! Отговори
Алллоооо преди 1 година
Герб спечелиха изборите, въпреки машинките, но защо не се питате как така ПП стигна второ място!!! Дали не е с преляти гласове в киберпространството ( чрез машинките )? От къде дойдоха тия 18%, след като реално са до 8%.
128
2
 
5
 
! Отговори
DO РАДУиЙ,ГЕРБ,ДПС преди 1 година
Скоро ви чака овчарската тояга!Гответе се.
127
7
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Грешката е ваша - пп , че не ги исчегьртахте а само льгахте хората
126
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 133Ми те на изборите бяха бая назад, ама като им наляха машинките в последния момент гласчета и станаха втори!То щеше да е хубаво да станат първи,и тогава гледай бой по харвардските кратуни!ХА-ХА-ХА
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В пощата и айде готово
124
7
 
22
 
! Отговори
543 преди 1 година
До АнонименЕ, как стана така, че дори и с машинки, Герб натупа "промяната"! Майка ми се отказа да гласува, защото е с машини, познавам и други отказали се по същата причина! А мама не гласува за ПП!
123
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "До ПП е ДИАГНОЗА...в Европа не гласуват с машини, защото там няма такова безнаказано пазаруване на гласове, защото там корумпетата ги вкарват по затворите, а тук машините са задължителни по тази причина" Ехаааа,задължителни! Колко да са задължителни тези манипулируеми машини с изтичащ лиценз!? И кой ги направи задължителни? Отговорът Е:Подлите Под
122
2
 
1
 
! Отговори
543 преди 1 година
До АнонименТе винаги така са си звучали, на тъпо и кухо!
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До да__ПП са втори с малка разлика от сикаджията бе, кой ги е бил?... недоразвити мозъци
120
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
без хартиени бюлетини, купуващите гласове нямат шанс - герб, бсп, дпс и сигурно възраждане, защото са руски проксита, а те така процедират, фалшификации, манипулации, страх
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 543___ в цяла Европа купуването на гласове се наказва със затвор, а тук купуващите определят дневния ред
118
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПП е ДИАГНОЗА...в Европа не гласуват с машини, защото там няма такова безнаказано пазаруване на гласове, защото там корумпетата ги вкарват по затворите, а тук машините са задължителни по тази причина
117
8
 
23
 
! Отговори
ПП е ДИАГНОЗА... преди 1 година
ПП не е ПАРТИЯ.......... ДИАГНОЗАТА Е :ХОРА С ОТСЛАБЕНИ УМСТВЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ. КАК ДА ИМ ОБЯСНИШ - ЗАЩО Е ДЕМОКРАТИЧНО ГЛАСУВАЩИТЕ САМИ ДА ИЗБЕРАТ ПО КОЙ НАЧИН ДА ГО НАПРАВЯТ..??
116
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ДПС и БСП ви докараха до тука, продължавайте да сте навдени. ПП не са ви виновни за нищо, май малкото за продажните и клиенетелистки душици. Дерзайте - ще има и Хартиени бюлетини, и подправени и загубени протоколи и купен "Шведски" вот в махалите и дълбоката провинция ... ДС и Мутрите от векове - за векове!
115
12
 
26
 
! Отговори
543 преди 1 година
Значи цяла Европа, кара на фалшиви избори, като разкара машините и разчита на добрата стара хартия! То и компромат да сътвориш и затова акъл трябва! За нищо не ставате, нещастници некадърни!
114
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейци сме и искаме да гласуваме така,както гласуват всички други европейци! Ясни са номерцата на Киро и Асен,но НЕ! Стига са ни баламосвали тези от Пълния Провал!Разбрахме ги!