Биков: ГЕРБ ще настояват и за хартиени бюлетини, и за машини на изборите

Те ще подкрепят и антикорупционния закон
4 ное 2022 11:00, Нели Христова
31
Биков: ГЕРБ ще настояват и за хартиени бюлетини, и за машини на изборите
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ ще подкрепим антикорупционния закон на ПП и на второ четене в пленарната зала. Ще подкрепим и антикорупционния закон на ДБ, изобщо ще подкрепим всички такива закони, обясни Тома Биков от ГЕРБ пред Нова тв.

По думите му 16-те точки, предложени от ПП, за да има евентуални преговори за правителство, могат да бъдат разделени на няколко части. Някои от тях, които са свързани с компенсации за тока и газа, вече били изпълнени.

По думите на народния представител част от мерките са свързани с много финансови средства. "Затова искаме един по-сериозен и експертен разговор с хора, които разбират от това", коментира Биков. "Нашите изчисления водят към това, че ако бъдат приети техните искания, това означава над 10 млрд. повече разходи в бюджета. Това не са еднократни разходи, а такива, които се правят всяка година", каза още депутатът. Според него е много лесно да се предлага увеличаване на разходите, но е трудно да се направи увеличение на приходите.

Сред тези точки е и антикорупционният закон, но Биков останал изненадан, че при разглеждането му във вътрешната комисия представителите на ПП не присъствали.

Третата група закони са свързани с доста пари, затова искаме по-експертен разговор, обясни Биков. Ако бъдат приети, ще са нужни над 10 млрд. лева повече разходи в бюджета - не еднократни, а всяка година. Това се бие с тяхното предложение, че бюджетният дефицит трябва да е под 3%, обясни депутатът. По думите му е лесно да се предлага увеличение на разходите, но е много трудно да се предлага увеличение на приходите.

За тази част от предложените законопроекти от ГЕРБ били готови да се срещнат на ниво експерти, като имат предвид Кирил Ананиев и Деница Сачева.

ГЕРБ ще настояват и за хартиени бюлетини, и за машини на изборите и всеки да гласува, както му е удобно, обясни Биков.

"Очаквам да се направи един наистина сериозен преглед и да се види с какво можем да помогнем". Така депутатът от ГЕРБ-СДС коментира взетото вчера от Народното събрание решение да изпратим военна помощ за Украйна. По думите му народните представители нямат оперативните възможности да направят преглед и да кажат кои оръжия ще са ни необходими и кои не. "Това е работа на изпълнителната власт, независимо кой е премиер и кой е министър на отбраната", допълни Биков. Той уточни, че в решението е заложено да се види каква част от въоръжението на България може да бъде заменено. Депутатът изрази надежда правителството да свърши съвестно работата си по този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
А бе Биков, аз те мислех за юрист, а пък то се оказа, че си... артист. Театрален институт си бил завършил. Не мога да разбера защо се изказваш като компетентен юрист. Сега за бюлетините - почнах вече и аз да подкрепям хартиените. Никъде в Европа не се гласува с машини. Ако с машини беше много добре, щяха и много други европейски държави да подкрепят и да въведат тази практика. Мисля, че точно с машините беше "изпържен" ИТН и беше вкаран ген. Янев.
26
1
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
25 ГОЛЯМ ГРАМОТНИК СИ КАТО ПИШЕШ ЛЪЖИ ПРОСТОТИИ ИМАШ ЛИ ПОНЕ 8 КЛАС ДУМИТЕ ТИ СА ОГРАНИЧЕНИ НЕ ЧЕТЕШ ЗНАЕШ ЕДНО И СЪЩО ДИВОТИИ НЯКОЛКО ОГРАМОТИ СЕ 25
25
1
 
2
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 година
Циркаджии сте бре, Биче......с машини и без!
24
1
 
2
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
Изборите се фалшифицираха и преди, просто сега с машините им е по-лесно и евтино!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аноним: НЕГРАМОТНИКККККККК!
22
2
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
20 А ТИ ЧИСТ ЛИ СИ КАТО ПИШЕШ ТАКИВА ДИВОТИИ 20 НЕ СИ ФАКТОР НЕ СИ 20
21
4
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ЗАЩО *** И ФАЙТОН ДЕПУТАТИ ЩЕ ЗАБРАНЯВАТ БЮЛЕТИНАТА ЗАЩОТО ТЕХНИ ХОРА ИМАТ ДОСТЪП ДО МАДУРОВКИТЕ МАНИПУЛИРАТ ГИ КАКТО ИСКАТ ОТ 2 ГОД НЯМА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ НЕ ЖЕЛАЯ ТЕЗИ *** ДА РЕПРЕСИРАТ БЪЛГАРИТЕ ДА НАЛАГАТ СЪС ЗАБРАНИ БЮЛЕТИНИТЕ БЪЛГАРИЯ Е ДЕМОКРАЦИЯ НЕ Е ВЕНЕЦУЕЛА МАДУРОВКА
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще ви оправи и вас, придаж-ници
19
1
 
1
 
! Отговори
Z Z Z преди 1 година
Възраждане го предложи, а патериците ни Гроб и Бцп ще подкрепят!!
18
4
 
7
 
! Отговори
Турист: преди 1 година
Неграмотния "електорат" на Гроб и Дпс държат да върнат хартиените бюлетини...! Нагли и гнусни....!
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не върнем и цветните бюлетини, ами гласуването с боб. Само че човека да не си носи друг сорт боб от вкъщи ... а защо не да наредим 40 бидона с номера на всяка партия. Гласоподавателя получава бутилка от 1 литър и разсипва по толкова вода в който бидон иска. Така може да гласува с 0.5 за Въздраждане и 0.5 за ДПС, а и може да направи някое изборно нарушение ако се изпикае в някой от съдовете ...
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам, че до месец Биков ще е в затвора
15
3
 
7
 
! Отговори
Кравата Милка преди 1 година
Подкрепете това - Боко в затвора, Биков в обора.
14
4
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Герберастите са ясни отдавна, но и Янев стана явен от вчера! Всички сме вперили поглед в президента Радев с надежда да наложи вето и да спре това безумие и национално предателство от страна на 175-те продажни войнолюбци и ***, жадни да ни изцапат ръцете с братска православна кръв!!!!!!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви хартии! Това означава организираната престъпност в лицето на БКП ( ГЕРБ ДПС ) вечно на власт с убедителна преднина ! Ц-:и-г-а:нските махали това и чакат. Само машини и нищо друго. Нека целия свят види че Бг народа отхвърля парламентаризма с 35% гласуващи
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф пак ли ще има избори, омръзна ми вече. Вземете се стегнете и решавайте проблемите на България, вместо да се чудите за кой фонд да се закачите, за да смучете.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
прекалено е голяма корупцията в България, беззаконието цари, не сме за хартиени бюлетини, те са за цивилизования свят
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отново чували с хартии, загубени намерени, мъртви души и фалшификации, бсп герб и дпс са свикнали да подменят вота на народа, а машините им пречат
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ще започнат да настояват да се подписваме с палец, супер простотия.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиени искат ГЕРБ, ДПС и БСП защото: На БСП избирателите са възрастни, хора от малки села и градове и технически неграмотни и не могат да се оправят с машините. На ДПС избирателите са "българи", които не могат да четат и пишат на български и им е по-лесно да им кажат коя цифра да задраскат на хартията. На ГЕРБ избирателите от махалите също като на ДПС не могат да четат, а и на хартия им е по-лесно да манипулират и си купят изборите.