Евродепутат: Спечелихме ненавист и от Русия, и от Украйна

Президентът управлява в момента, смята Андрей Новаков
4 ное 2022 21:55, Анисия Иванова
64

Фактът, че Народното събрание взе решение със солидно мнозинство, с което показва, че сме солидарни с Украйна, е красноречив. Въпрос на експертиза е да се прецени какво можем да дадем. Важно е, че можем да предоставим техника, с която украинците са се обучили да боравят. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му решението не може да бъде определено като "коалиция на войната", тъй като България  не е изпратила оръжие на Украйна, с което да нападне Русия.

"Тази война трябва да приключи час по-скоро. Това ще се случи, когато тези, които започнаха войната, спрат с агресията и седнат на масата за преговорите", подчерта Новаков.

Според евродепутата няма как на България да бъде вменена вина, че е подпалила войната и помага на агресора.

"Първо от страх не смеехме да кажем, че ще помогнем на Украйна, с което разочаровахме своите съюзници и украинския народ. От друга страна, ако са се изнасяли оръжия тайно - печелиш ненавист и от двете страни, което е рядко срещан майсторлък", коментира той.

В студиото на Bulgaria ON AIR Новаков изрази становището си, че приетото по-рано решение относно бюлетините не връща хартията, а дава възможност за избор на гражданите.

Той дискутира и темата за закупуването на нови изтребители F-16.

"България от дълго време е член на НАТО, това е пътят, по който сме тръгнали. Има абсолютно ясен консенсус след 45 години комунизъм в България, най-нормалното е да си купим такива самолети", констатира евродепутатът.

Новаков каза още, че по въпроса с приемането на еврото "трябва да оставим емоциите настрани и да разсъждаваме трезво - да видим къде са приели еврото и как живеят".

"Когато видиш, че отговорът на всички тези въпроси е - "по-добре", тогава няма да има две мнения по въпроса. Ще остане само една крачка - Шенген", смята той.

Новаков не пропусна да отбележи, че за него е непонятно как една държава може да бъде управлявана без бюджет

"Без значение дали му е приятно, или не - президентът управлява в момента. Трябва да стане ясно, че във време, в което инфлацията надхвърля 20%, не можем да останем без бюджет", категорично заяви той.

Новаков обобщи, че има риск България да загуби пари по Плана за възстановяване заради забавянето си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
До анонимен 21 Нашите "народни" представители не считат нужно да питат народа. Така беше с членството в НАТО и ЕС, така ще стане с еврото и Шенген. За съжаление не станахме Швейцария на Балканите, както ни обещаваха - демократична, независима, неутрална и просперираща страна, в която важните въпроси се решават само с референдум. Надеждите на милиони българи бяха излъгани в полза на една шепа хора решаваща съдбините на България.
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ново.То и народа ви мрази всички политици.
38
7
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
Много верни думи от господина. За жалост, *** начело с Президента и протежетата му ни управляват, а от *** като тях нищо хубаво няма да се получи.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евродепутат: Спечелихме ненавист и от Русия, и от Украйна. - Така е, къде си врем носа, където не трябва. Храбреци по бели ***, но се оказва, че те отзад били....жълти.
36
2
 
6
 
! Отговори
Баба ви преди 1 година
Ама поне евроатлантическите ...... ще ни обичат.
35
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не ги е страх от Бог тия наши партии. Всички знаеме защо започна войната и как се държи Русия и Украйна в нея, въпреки всичката лъжа по медиите. С право ще ни мразят и двете страни. Помагаме с оръжия на убийци, законно.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЕСИЛО ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ !!!
33
2
 
14
 
! Отговори
Дайте им държавата преди 1 година
Да си се преместят тук и да ни управляват по нацистки както си знаят. Дайте им всичко!
32
3
 
23
 
! Отговори
Какво да дадем преди 1 година
Дайте им нещо с което могат ефективно да трепят цивилни! Със стотици! Жени деца старци в рускоговорвщите райони! Те Украинците това го могат а и тренират вече 8 години. Така че оръжията ще отидат по предназначение. ГОСПОДИ КАКВО ПАДЕНИЕ!!
31
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спечелихте ненавистта на българсият народ,предатели.Първото рещение ви беше да дадете оръжие/Е това ако не е предателство...Първо трябва да помислте за народа си,да има правителство,бюджет и т.н. Е никой няма да гласува за ваз,сори.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А България има ли възможности да си вози дупетатите в най_скъпите коли в ЕС, А??
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Биберони, памперси, носни кърпички!! Това предлагат ПП!!
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МОБИЛИЗАЦИЯ към Укръ на един взвод от 240 щастливи елитни продажници.
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички евродепутати на герб са кръгли нули като този сложени там да повтарят като папагали простотиите на шефа им борисов.
26
4
 
8
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Глупости !
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 Сега си извратеняшка колония ,на многополовите ,надрусаните за които няма семейство ,баща ,майка ,дете ,момче ,момиче ,няма Бог .
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не е страшно толкова!, един народ, един език, една вяра, от двете страни на една бразда, две държави ни ненавиждат, поне в нещо да са единни!
23
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя се, че правителство няма да направят и само харчат народни пари. Този парламент не става. Да се мобилизират и пратят в Украйна. 240 души ще воюват за евроталантизма и натовизма си, ще доказват, че са истински натовци и подкрепящи Украйна. Народът ги праща в Украйна да защитават идеите си и вярата си. Глас народен - глас божи. Ще направим нови избори без тези недоказали се евроатлантици.
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не видя български натовец от партиите и парламента и експертите, заминал за Украйна да воюва и загине за идеите си и евроатлантизма си, не вярвам на техния евроатлантизъм и натовизъм. Те са путинофили с американски якета. Пеевските им медии подкрепят Путин и Боко, а в парламента се правят на антипутиновци. Смешни са.
21
3
 
26
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ненавист от Украйна, ти да видиш. Защо да ненавиждат България? Защото им помага и дундурка? Стига с това фалшиво притеснение, какво мислят укр..те. Да не би те са първа грижа на българина. Пък и се вижда, колко са безочливи, наговориха се и спретват задружно протести, щото не им харесват условия тук.