Георгиева: Много е важно България да има правителство

То ще настоява за интересите на страната
8 ное 2022 15:11, Росен Стойчев
42
Георгиева: Много е важно България да има правителство
Снимка: БГНЕС

Много е важно България да има работещо правителство, което да защитава интересите на страната ни в ЕС от позицията на ясна политика и ясна стратегия за страната. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева пред български медии на 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата, която се провежда в Египет.

Според прогнозите на МВФ през 2023 г. се очаква забавяне на растежа в големите икономики като Китай, САЩ, държавите от ЕС. „Вероятно половината от страните членки на ЕС ще бъдат в рецесия догодина, а може би и за по-дълъг период от време”, каза Георгиева.

Още по темата
По думите ѝ глобален растеж от 2,7% е най-ниският, който се регистрира в последните десетилетия. По-сериозен е проблемът с борбата с инфлацията, коментира директорът на МВФ.

Според нея инфлацията се е превърнала в най-голямата пречка за икономическо развитие и засяга особено тежко по-бедните хора. „Затова централните банки нямат друг избор, те трябва да повишават лихвените проценти, така че да може тенденцията на инфлация да бъде обърната в правилната посока. Високи лихви, съчетани с висок курс на долара, оказват сериозно отрицателно влияние върху развиващите се икономики и развиващия се свят”, отбеляза Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Сталинка Георгиева преди 1 година
Засукала съм червено мляко, но през 1988 г. Партията ме прати на специализация във Вашингтон и тогава станах Шорошпия!
28
0
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Абсолютно си прав.Протакат във времето. Нито оръжие искат да изпратят, нито да ни вкарат във война. Но можеха да застанат твърдо и гласно зад тази си позиция, а не да се скатават като шушумиги и да отлагат във времето и ако мине номерът.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом тази иска да имаме правителство, значи по-добре да нямаме. Браво на гласувалите българи, че така подредихме партиите и браво на Радев, защото подозирам, че той стои в основата на идеята да има политическа криза. Когато нямаме редовно правителство, тогава е по-трудно да ни бутат към война с Русия. Прогнозирам, че докато нещата между Украйна и Русия не се нормализират поне малко, правителство няма да имаме, дори и след още едни избори. Използваха тази тактика при Ковид и сега го правят! Супер!
26
0
 
7
 
! Отговори
Рапунцел преди 1 година
Тази е една от най-големите гадове на съвремието ни!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България си има правителство-служебно. Струва ми се,че работи даже по-добре от предишните три!Правителство,съставено с безброй компромиси от безпринципни хора,не ни трябва!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
прилича на алкохолизирана лелка!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко глад и повече вода ще и се отразят добре, ще оправи подпухналото лице, ще изхвърли излишната вода. За сливенския говоря.
22
1
 
11
 
! Отговори
аа преди 1 година
много е важно тая некой да я поарестува малко и да влезе в затвора за антидържавна дейност
21
1
 
7
 
! Отговори
Миндилофф преди 1 година
Обича да си поръчва млади и засукани да я обслужват,има мангизи угажда си .пръцка от удоволствие понякога
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, някой трябва да изпълнява задачите на кукловодите надолу по веригата, както прави и тази ***.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това подобие на жена става все по- охранено. В сливенския ще свали сланините 100%.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, важно е, но каквото си изберем ние българите, а американците.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да е правителството то ще работи за интересите на ЕС, на практика за интересите на Германия, Франция, Нидерландия, които са диригентите на оркестъра.За нас ще има автомобилите втора ръка, дрехите втора ръка, *** за горене в нашите пещи и т.н. Както казва проф. Христов ние сме вече от третия свят.
16
1
 
7
 
! Отговори
Бракосъчетател преди 1 година
Да ги оженим с пРезидента. Грешка няма да имат по празнословие. Егати синекурните длъжности.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От повече от 30 години ги слушаме тези лъжи и как ще станем богати,. :-)
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бля, бля, бля, все едни и същи заучени празни приказки. Смятах, че избираме правителство, което да управлява България в полза на българите, а не да ходи да моли за всяко нещо ЕС.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще вдигате лихвите , как няма да ги вдигате ! Бачкал човека и спестявал , а баката не му дава лихви , а му върти парите , това не беше нормално . Всеки можеше да тегли кредит , условието беше да си напише името без правописна грешка . Крайно време е да се върнем към нормалноста . Сега ще се види кой има пари за айфон и кой го е взел над възможностите си
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази няма род и родина, слуга е на глобалния кабал за поробване за тотално човечеството.
11
0
 
22
 
! Отговори
Край преди 1 година
Тази госпожа ни каза да посрещаме нелегалните емигранти през границата с баница и бъклица. Щели да ни оправят демографията. Това е едно отвратително безродно същество. За награда го направиха шеф на МВФ.
10
0
 
5
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Георгиева като беше ПП на власт не ти се чуваше думата, сега като герб са първи изведнъж мн е важно!!!!!!!!!!!! И ти стана продажна!!!!!!!