Милен Матеев: Оградата по границата е под всякаква критика

Държавата трябва да реагира незабавно, смята депутатът от ПП
Обновена: 8 ное 2022 21:03 | 8 ное 2022 21:00, Красимир Ангелов
22

След като през лятото двама български полицаи загинаха в опит да спрат автобус с мигранти в Бургас, в понеделник вечер се случи нов трагичен инцидент с роден полицай. Какви законови промени са необходими за борба с нелегалната миграция?

"Това е ужасен и трагичен инцидент. Държавата трябва да реагира незабавно и по най-добрия възможен начин, за да предотвратим следващи такива трагедии. Дали това минава през промени в Наказателния кодекс, тепърва е въпрос на обсъждане. Ние ще разгледаме предложенията, които г-жа Нинова и групата на БСП ще внесе в парламента. И ако преценим, че по този начин можем да повлияем, да спрем извършването на подобни престъпления и да прекратим този доходен бизнес, в който се е превърнал каналджийството в България - ние ще го подкрепим", каза зам.-председателят на правната комисия в НС от "Продължаваме промяната" - Милен Матеев, в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Не помня преди да се е случвало по такъв нагъл начин да посягат върху живота на униформените. Трябва да бъдат взети мерки. За убийство на длъжностно лице, по време на изпълнение на служебния дълг, НК предвижда най-тежкото наказание. А и по този начин наливаме вода във воденицата на Нидерландия и им даваме аргументи да се противопоставят на нашето членство в Шенген. Чисто технически трябва да направим всичко възможно, за да може нашата граница да е добре охранявана", допълни Матеев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан какви са изводите от срещата между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, която се проведе днес, той отговори: "Тази среща е един успех на "Продължаваме промяната". Ние показахме, че това е новият модел за правене на политика - открито и пред погледите на всички граждани, а не със задкулисни договорки. Знаете каква съпротива имаше срещу подобна среща, когато ставаше въпрос за избора на председателя на НС, но ето, че подобна среща се случи."

Матеев е категоричен, че няма как да подведат избирателите си и няма да подкрепят правителство с участието на ГЕРБ. И призна, че не са обсъждали дали трябва да се иска оставката на министър Демерджиев след трагичния инцидент на границата.

"Няма как да вменим вина на министъра на вътрешните работи за всички неуредици по границите, които са натрупвани с години. Самото съоръжение е под всякаква критика, а знаете колко пари са похарчени. Ако ГЕРБ искат да прехвърлят вина от болната на здравата глава, едва ли бихме подкрепили подобно нещо. Всички политизираха проблема", добави Милен Матеев.

Очаквайте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Сега берем горчивите плодове,които засяха Далавери Симеонов и ББ с бутафорната ограда..Чекмеджето е пълно с кюлчета,но полицаят го няма.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може ли да се окаже, че е стрелба и убийство след спор за пари.Нито трафикантите на бежанци, нито наркотрафикантите имат интерес от стрелба по полицай.Много е вероятно наште граничари да са стреляли първи.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12Какво да кажем ние,които знаем как беше пазена Границата на НРБ преди 1989 г! Когато армията пазеше с кучета и военнослужещи с Калашници))))))Границата се пазеше от българите да не избягат от комунистическият рай.Самият факт, че кльоновете (телена ограда беше на 1-2км.от самата грануца е доказателство за това.
7
0
 
5
 
! Отговори
Далавери Симеонов: преди 1 година
"Оградата е чудесна,колко чекмеджета напълних от нея, а към хотелите ми течеше река от пари за настаняване на военни...еееех,бяха хубави времена при Буци,как се бяхме охранили с Торбичка Била Воеводата.... А сега - греда или по точно релсата!
6
2
 
8
 
! Отговори
Bai Asen преди 1 година
Проблемът не е в оградата, а в това, че не се стреля на месо, нямат страх каналджийте, както и мигрантите! Ако знаят, че всеки влязъл незаконно бива гръмнат, дали ще има мигрантски натиск!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сравнете гръцката ограда та ако щете и американската ограда по границата с Мексико. Нищо общо няма с българската ограда. В Унгария правиха една оградка с тел но там са по-навътре в Европа не са като нас. С такива телени оградки само животните може да се спират.
4
0
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
Тая ограда навремето не я ли обявиха за елемент от нац.сигурност ? Даже беше забранено да се снима ? (Смях) ДОРИ един политик возеше с хеликоптер един друг политик и с гордост му я показваше .Помнете ли ? Но това не е важно ! Важното е ,че едни хора навремето усвоиха едни пари !
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Тодор Живков и пиле не можеше да прехвръкне през границата! Може да е всичко, но имахме желязна гранична и система по сигурност! Границата се пазеше жестоко. Имахме и отлично разузнаване, Държавна сигурност работеше на макс. Не можеше всеки да влиза и излиза, както е сега - всеки си влиза в България. Всякакви наркомааани, там бандити и т. н. Абе - разграден двор сме от 1989 г. насам.
2
1
 
6
 
! Отговори
г преди 1 година
До 200 милиона - Същото е и с магистралите и те вече не стават за нищо
1
2
 
11
 
! Отговори
200 милиона преди 1 година
Боко даде 200 милиона за тая ограда и тая не изтрая и 5 години. Ама чекмеджето му пълно.