Задържаха предполагаемия убиец на граничния полицай на границата с Турция

Новината съобщи посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок
Обновена: 8 ное 2022 18:17 | 8 ное 2022 18:05, Красимир Ангелов
99
Задържаха предполагаемия убиец на граничния полицай на границата с Турция
Снимка: БГНЕС

Задържан е извършителят на стрелбата на границата с Турция, обяви пред БНТ посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок. Тя е съобщила новината на ръководството на МВР в телефонен разговор.

Посланик Секизкьок коментира стрелбата, при която загина сержант Петър Бъчваров. В интервю пред новините на националната телевизия дипломатът заяви, че разследването от страна на турската прокуратура вече е започнало и на границата се намира голям екип, който работи по всички възможни версии. Според нея обаче трябва да бъде изяснено дали наистина става дума за стрелба при трафик на бежанци.

Още по темата
"От 5 сутринта съм на крак, защото лично турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу ми се обади, за да ми съобщи за случилото се. През деня продължиха срещните българските власти, на които обсъдихме какво можем да направим Веднага щом разбрахме за случилото се, на място бяха изпратени екипи на Жандармерията, командоси и специално обучени полицейски кучета. За нас отношенията ни с България на тема "Сигурност" за ключови и сме изключително доволни от постигнатото в следствие на сътрудничеството между двете страни“, посочи турският посланик у нас.

Тя увери, че Турция прави всичко възможно за подсилването на границите в борбата с мигрантите.

По думите на Н. Пр. Айлин Секизкьок раследването от страна на Прокуратурата в Турция вече е започнало. „Към настоящия момент на границата се намира голям екип, който работи по всички възможни версии за причината за случилото се. Надявам се, че в най-скоро време ще разберем каква е тя - има ли организирана престъпна група, която стои зад стрелбата; има ли и други причини за тази стрелба, защото до този момент не е имало подобни случаи“.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов потвърди пред bTV, че им задържан заподозрян за убийството на българския граничен полицай.

"Задържали са двама души – един извършител и един помагач. Те не са турски граждани. След разпита ние ще командироваме екип от следователи на място, за да се запознаят с материалите и ще поискаме екстрадицията на тези две лица и да бъдат съдени у нас. Установява се какви са. В непрекъсната комуникация сме с турската прокуратура", заяви Сарафов.

Инцидентът стана снощи около 20:35 часа, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем неустановено лице стреля, хем го задържали! Кого лъжат?
72
0
 
0
 
! Отговори
чичо Кърлец преди 1 година
АЙДЕ БЕ. ЗАДЪРЖАЛИ. ТОЯ ПУЯК КОЙ МУ ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯТА. ЗАДЪРЖАЛИ АМА АКО ЦЪФТЯТ НАЛЪМИТЕ.
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 1 година
"Според нея обаче трябва да бъде изяснено дали наистина става дума за стрелба при трафик на бежанци."Какво пречи да са и двете ?
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо гранични войски дават караули без бронежилетка и каска? Как ще го убие някакъв льольо каналджия с пищовче.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се чудно има че в Турция престъпници се разхождат с оръжие, 30 години в България да не би да се избиват с прашки и книжни фуниики
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любопитното е че все още не съм прочел версията на българската страна, къде и защо са обикаляли, кой ги е пратил. За незнаещите от много години няма гранични наряди, застави и патрули - действат най вече по сигнали получени от хора или сензорите които са по границата
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега изестно време ще се разтягат локуми в медиите кой виновен, как станало, защо... и тащка до следващя път. Само че един млад човек няма да се прибере у дома никога вече. Докога ще се вихри беззаконието в тая територия?
66
0
 
25
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Преди 9 години, на един паркинг в покрайнините на Истанбул (бяхме на екскурзия) ни отвориха колата докато обядвахме и ни обраха. В ресторанта бяхме около 40-45 минути. Не повече. Отидохме в тяхната полиция с жена ми, обяснихме криво- ляво на английски какво се е случило. Докато чакахме да дойде преводач за да оформим официално жалба, багажът ни се намери и ни извикаха в съседното помещение да го разпознаем. Полицията им е на страхотно ниво - Уверявам Ви! "Няма лабаво". Ако кажат от дън земя ще г
65
9
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 година
ВИНОВНИ са турските ШПИОНИ в Полицията сложени от *** Борисов Банкя-лията... Трябва да заст.релят оня Халид Аптарман в Четвърто РПУ в Меден РУдник до Бургас и турците в полицията в Кърджали.....Трябва да уб.ият и онези с автобуса, които блъснаха и уб.иха двама българи, работещи като полицаи... СЪд и Разтрел за всичките , които са стояли в автобуса, като ПОМАГАЧИ на шофьора на танка- автобуса им.
64
11
 
1
 
! Отговори
2 преди 1 година
ВИНОВНИ са и турската партия - ДПС, които са турски ШПИОНИ на Реджеб Ердоган.. Да изхвърлят от парламента ни и да ги изхвърлят през турската граница !! Като УБ.ИЯТ арабин ДЮНЕР- джия, в ТЪМНОТО,, СПАСЯВАТ България !!!
63
1
 
10
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Ще го хванат, ама човекът си замина, не са инструктирани и нашите - къде е залетял с фенерче.Навремето на война е било забранено - да се пали цигара, да не те види врагът. Жалко, трябва да си като хиена в тези условия.
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го пуснат.
61
0
 
27
 
! Отговори
Не е зле преди 1 година
да го съдят в Турция,а не у нас.Там ще му отрежат главата и ще я изпратят на майка му в колет за 8 ми март,а тук ще полежи накоя година,някой продажен съдия ще вземе кеша и ще си отиде в къщи по-живо,по-здраво!
60
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е война
59
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам коментарите тук, веднага намирисва как българите клякат веднага. Робски манталитет. А да вземат да се запитат как стрелците с оръжия са стигнали през турската жандармерия чак до границата не им идва на акъла.
58
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко бе, ще го пуснат поради липса на доказателства. А тази работа с предумишленото убийство е само предупреждение от Турция към България. Скоро следват и по-сериозни неща.
57
1
 
25
 
! Отговори
ТРЯБВАШЕ преди 1 година
Командосите които турците са изпратили да ги заклещят тия докато се отеглят и да ги притиснат обратно към границата. След това нашите да ги надупчат на телената ограда и да овиснат там. Трафикантите след това щяха да заобикалят България чак през Гибралтарския проток.
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Образно изглежда така- съседа ти е допуснал на терасата му да се заформи гнездо на оси. Хвърчат нагоре надолу, а си алергичен и едно ужилване може да те приключи.Така горе - долу изглежда и отговорността на една държава да се грижи от нейна територия да не се допуска заплаха за друга.Турция трябва да вземе мерки да обезпаразити приграничната полоса .
55
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка държава носи отговорност за ставащото на нейна територия и особено за това дали се използва за противоправни деяния по отношение на друга страна. Щом Турция не е упражнила суверенитета си в пограничната полоса по начин да установи контрол над ситуацията и е допуснала от нейна територия да бъде убит български полицай- вина има!
54
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами истината е, че по отношение на залавянето на престъпници и убийци, Турция може да ни изнася лекция-урок, колкото и да не ни се иска да го чуем. Това не е първият случай, когато турските власти арестуват толкова бързо предполагаеми убийци, дори извършители на престъпления в България, които се укриват у тях. Основната причината е, че у нас и в ЕС цари криворазбраната демокрация. Спирам да тук, а вие си направете сметката кой строй е по-добър, в някои отношения.