Радев за стрелбата по границата: МВнР да извика турския посланик

Крайно опасен и неприемлив случай, заяви държавният глава
8 ное 2022 10:07, Нели Христова
94
Радев за стрелбата по границата: МВнР да извика турския посланик
Снимка: БГНЕС

Румен Радев продължава посещението си в Египет. Той говори пред медиите по актуални политически теми.

Това е безпрецедентен случай доколкото към момента е известно от територията на съседна държава - Турция, да се стреля по наш полицай. Крайно опасен и неприемлив случай - така президентът Румен Радев коментира трагичния инцидент със загиналия полицай край Елхово.

Още по темата
"Очаквам външно министерство да извика турския посланик, да поиска обяснение, да поискаме пълно разследване, дори съвместно, но този случай категорично трябва да бъде установен. Да са ясни причините, да е ясен виновника, да има възмездие и съответно да предприемем необходимите мерки. Недопустимо е и на всеки съвет на ЕС настоявам за нашето ускоряване и приемане в Шенгенското пространство, за много по-голяма солидарност с България, която има най-дългата сухопътна външна граница на ЕС, където има активен поток от мигранти", заяви Радев.

Президентът е в Египет, заедно с ръководена от него делегация, за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27).

Повече от 100 лидери от цял свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел Шейх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се започва война, с правокации по границата. В случая започва изпълнението на стратегическата доктрина на Турция наречена Стратегическа дълбочина, която цели възстановяване на границите на османската империя. Който сее ветрове ще жъне бури. Нашите русофоби подкрепят войната в Украйна и ще получат война. Елементарна истина в живота!
52
1
 
3
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Константинов - а ти готов ли си да хванеш автомата, зайче розово? Апропо, знаеш ли откъде се хваща? Потвърди ли се вече /балистична експертиза/, че е стреляно от Турция? Какъв тип патрон - като тея дето ползват турските военни или друг? Кога? Щото преди час още не знаеха къде се намират? Не ти ли минава през малкото мозък, че да го дървиш голям но мек - ако нямаш доказателства е малко неразумно? Срещу Южния фланг на НАТО? Докато ние сме като гол ***?
51
0
 
3
 
! Отговори
Циганин е турският преди 1 година
Посланник, а тия не разбират от дума.!.
50
3
 
8
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Проблемът по общ.Той засяга идеологията на западния свят през последните 50.години.Няма как ако си решил да приложиш идеологията на Маркузе(плащана от Сорос) Западът трябва да умре, мотото на всички през 60те г в Европа,да се получи нещо различно.Обучените поколения с тази идеология днес командват ЕС и Нато.Няма как да очакваш,когато си искал да правиш лошо(Дайнов,Костов,Янакиев) да се получи нещо добро.То е лошо,и понеже са лъжливи се захващат заклинания-демокрацията,климата,зелената сделка..
49
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Радев счупи държавата сега се прави на гръмнат!Съветници са му бивши култови мутри от прехода и връзкари!Една от съветничките му е била любовница на Румен Петков без един ден трудов опит, а му е съветник по енергийните въпрпоси!
48
5
 
7
 
! Отговори
Константинов преди 1 година
До Калеко АлекоТъй,тъй-преклонена главица сабя не я сече.Та се сещам как на една среща Ердьо не го покани да седне....
47
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Според мен са роми-трафиканти на хора или наркодилъри с протекция опт държавата!За никой не е тайна, че те контролират мафията в България.Само си споменете случая с наркомана, който уби недавно 2 момичета в София, Радев какво се прави на ни лук ял, ни лук мирисал?!
46
1
 
9
 
! Отговори
Рундьооо преди 1 година
Дай 200лв. назаем да вържа двата края!
45
1
 
15
 
! Отговори
И преди 1 година
Защо всипки вкупом решиха, че са мигранти, като нямат никаква информация за нишо. Мигрантите оръжия не носят. Тук има по-голям интерес - наркотици, оръжия, терористи и прочее. А защо и турски граничар да не е?
44
2
 
3
 
! Отговори
do 45 преди 1 година
Ако ''шайката'' се третира като хора , а не ги ритат и бият няма д аима разлика. Аз предпочитам талибетата, пред наглите и безочливи урки, урките са с коли за по 150к, а тия талибета немат една стинка....тая разлика нешо капиш а ?
43
3
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами когато ББ поддържаше доброто си приятелство с Ердоган, фигуранта проповядваше антитурска реторика и пускаше язвителни забележки, въпреки че Турция е наш партньр в НАТО с който имаме добросъседски отношения, търговски и туристически връзки..Този който твърдеше че "Крим е руски" и чиито уши руският патриарх теглеше на Шипка, демонстрираше приятелство с путинова раша а на Турция гледаше с недоверие..При Бойко нямахме проблем с мигрантите, а фигуранта сега ще се чуди каква дипломация да прилага
42
0
 
6
 
! Отговори
пак този преди 1 година
Ние една граница не можем да опазим от терористи, те пари за самолети дават. Тези самолети ще са ни само за ревюта май.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усетихте ли разликата между имигранти, жени с деца от Украйна и тези 20+ хашлаци от къде ли не. Затова едните в почивни станции, а другите - в овча купел
40
0
 
3
 
! Отговори
иначе пък преди 1 година
Оръжията да си раздаваме...
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РР управлява страната вече 2 години и се прави на ударен
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румба на пазари ли си дрешки от египетски памук докато си в Египет 15 бона заплата а вече сигурно и двадесет
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стрелеца каналджия звучи много смешно ,не невъзможно но да цели в главата доста съмнително .Мириши на турчин
36
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 1 година
А пък Радев незабавно да смени този МВР министър. Той е адвокат, нишо не разбира от полиция. Вижда се очеизвадно как е изпуснал престъпността от контрол. Само празнословия бръщолеви. Не помня някога в рамките на три месеца да е имало трима полицаи жертви.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъп или не пускайте ток по оградата. Жалко ако някоя птица кацне. Ако все пак мине ор ка стреляй и после питай, да не е минавал.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руменчо, дали да не обявим война на турция