Проф. Веселин Вучков: Ситуацията на границата ескалира

Трябва да се потърси помощ от Европа по линия на финансиране
Обновена: 8 ное 2022 08:03 | 8 ное 2022 07:30, Анисия Иванова
75
Проф. Веселин Вучков: Ситуацията на границата ескалира
Снимка: БГНЕС

С или без този инцидент е необходима по-специална охрана по нашата граница, като основно допълнителният ресурс трябва да се потърси от армията.

Това мнение изрази пред БНР проф. Веселин Вучков, преподавател по наказателно право и бивш министър на вътрешните работи, след като в района на село Голям Дервент бе прострелян наш граничен полицай.

Вътрешното министерство няма потенциал да осигури толкова допълнителни щатове, допълни Вучков.

Още по темата

Той смята, че "някакви квазиполицейски правомощия биха могли да се предвидят и на законодателно ниво".

"За мен е много важно да се изясни стрелбата откъде е дошла, дали стрелците са потенциални мигранти. Трудно ми е да си представя, че колеги на нашите полицаи и военнослужещи от страна на граничната стража на Турция ще направят такова нещо. Но можем да направим извод, че ситуацията на българо-турската граница ескалира. Тя е твърде сериозна и в някои отношения надвишава като проблем ситуацията от периода 2013-2014 г., поради което ще трябва да се вземат по-категорични мерки", коментира бившият министър.

Необходимо е целенасочено финансиране на "Гранична полиция", категоричен е проф. Веселин Вучков.

"Необходим е допълнителен щат, допълнително окомплектоване на "Гранична полиция" конкретно и заради това, че сме външна граница на ЕС. Много по-активно трябва да се потърси помощ от Европа по линия на финансиране на нашата съвместна операция "Гранична полиция" – Армия, на границата", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Сергей Московски преди 1 година
Защо не бегат къде нас(Русия-де)!
50
0
 
0
 
! Отговори
daaa преди 1 година
kaade si be pavlov
49
0
 
6
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Само Динко от Ямбол щеше да ги оправи - връзва ги със свински опашки и им взема парите. Ама той се контузи от бабаитлък и сега се търси нов Динко. Иначе нашата държава е импотентна и окрадена тотално.
48
0
 
1
 
! Отговори
Mersi преди 1 година
Янко му го даде, да пази от пилета на границата
47
1
 
2
 
! Отговори
Mersi преди 1 година
А утре, когато някой доброволец се напие, какво ще прави с оръжие в ръка ?Дали ще питаш тогава, ама той по кой е се е целил , кой е улучил , кой му го даде ?
46
0
 
10
 
! Отговори
Янко преди 1 година
Къде е проблемът ??? Произвеждаме си "Калашников" - раздайте го на доброволци и им плащайте за мигрантска глава !!! Само тогава и пиле няма да мине границата !!!
45
1
 
11
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 1 година
Докато министри на МВР са разни пияндета( Рашков) , посредствен провинциален адвокат ( Демерджиев) и подобни зеленчуци, дотогава може и да нямаме държава !!! Как никой не крещи, че трябва ПРОФЕСИОНАЛИСТ за всичко, професионалист с ясна практика!!!
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петров - осъди Борисов уе!
43
0
 
14
 
! Отговори
ДЕЛА не ДУМИ преди 1 година
Командировай армията и почвай да строиш бетонна ограда. Стига мрънкане и празни приказки!
42
4
 
5
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
Тук също искам да обърна внимание на младежите еврогейчаци, които хал абер си немат от най-новата българска история, понеже са я учили в демократските училища на образователното невежество на РБ: граничните инциденти и престрелки между България и Турция не са от вчера. Например до Балканската война, те са били често срещно явление по границата, която е минавала, ей туа, по билата на Родопите;))) Така че, резнат чушляк е убил българин. Това е повод за Война и ново превземане на Одрин;)))
41
7
 
13
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Това е разпад на българската държава. Всичко е окрадено от Борисов, Пеевски и Доган и за обикновените полицаи няма нито пари, нито оборудване. Държавата затъва в дългове и скоро ще трябва да се закриват болници и училища.
40
0
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
До истината.. откъде армия...
39
0
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Трябва да искаме помощ от НАТО за охрана на границата с Турция. Нали всъщност Турция е в НАТО, защо ни ги пуска тези мигранти?
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно, купуваме самолети на хартия, за да пазим източната си граница от страна, която не ти напада, а не можем да опазим южната си граница, за която дадохме милиони за ограда.
37
2
 
14
 
! Отговори
истината преди 1 година
КАКВА ОГРАДА БЕЕЕЕ - АРМИЯТА ТРЯБВА ДА Е ТАМ!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52Ти виждал ли си я какво представлява, или си некакъв гербераст :)))
35
8
 
6
 
! Отговори
истината преди 1 година
Май ще се наложи и ние като руснаците да поведем свещена война за Родината........Дано Путин успее срещу сатанизма евроатлантически...
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На който не му харесва оградата на ГЕРБ да си построи негова!
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много бързо е събориха онази оградка мигрантите, дето е построиха по гербаво време на Симеончо :))) През таз ограда всеки може да мине, смех голем :)))
32
5
 
9
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Кирово време - мигранти, престъпност, убийства