Рашков: Не трябва да се търси вина, а съдействие от Турция

Атанасов пък заяви, че проблемът е в неправилно изградените съоръжения
8 ное 2022 12:21, Нели Христова
29
Рашков: Не трябва да се търси вина, а съдействие от Турция
Снимка: БГНЕС

“Трябват разговори с турската страна, да се засили там контрола, защото в някои моменти хората се движат напълно необезпокоявано и преминават нашата граница. Това на този етап е единственото, което може да се направи”. Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков в кулоарите на парламента преди днешното извънредно заседание, предаде репортер на БГНЕС

“Не трябва да се търси вина тук, а трябва да се търси съдействие от турска страна, да се разследва съвместно, за да се разбере кой е убиецът”, коментира още Рашков.

Атанас Атанасов от ДБ смята, че проблемът е в неправилно изградените съоръжения. “Не е дотолкова проблем размерът на наказанията, а в това да се разкрият престъпленията и извършителите. За пореден път става ясно, че съоръженията са некачествени и оттам идва проблемът”. коментира още той.

“С времето координацията, която имахме се изгуби и това са резултатите. Трябва промяна в законодателството и да се направят стъпки за по-добро партньорство с двете държави”, коментира Даниел Митов от ГЕРБ.

Стефан Янев от "Български възход" също коментира жестокия инцидент край Елхово. “Днес трябва да си зададем въпроса дали да продължава тази система на командироване на служителите на МВР или е крайно време държавата от гледна точка на изпълнителната или законодателната власт да направят така, че охраняването да бъде извършвано от специализирани хора от състава на Министерството на отбраната и тяхната дейност да бъде увеличена с определен бюджет. Разбира се, това включва цялостна техническа подготовка, тренировка на тези хора и изпълнение на задачите с целия този комплекс от мерки, които трябва да се проведат. Предполагам, че такъв дебат както в комисиите в Парламента, така и в МС, е необходим", допълни Янев.

Български полицай загина при престрелка в района на Елхово, недалеч от турската граница малко след 20:30 вчера вечерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Йордан преди 1 година
Голям литмус тоя Рашков бе! :)
20
1
 
6
 
! Отговори
.... преди 1 година
До долния! Първо ,ГЕРБ не са управлявали 12 години! Но това е по-малката лъжа! Второ, достатъчно е всеки българин да влезе в Супера и да види цените след размаханият юрук на превратаджията Радев, и тези които бяха при ГЕРБ!
19
4
 
1
 
! Отговори
Хитлер преди 1 година
Ей ако сляза на земята,ще ви напъхам в пещите *** гербопитеци лесно контролирани малограмажни мозъчета!Историята на 12-годишното управление на крадците и бандитите на ГЕРБ не ви ли"проговори"поне малко за да поставите в"трептене"единствената си гънка за да направите разликата между България и Румъния които стартираха от еднакви позиции през 2009 г.?Коя държава с интелигентно население е бедна,но за пRосто население се знае,че държавата е слаба?Искате ли още примери за пRoстотията ви?
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Може и ген.Събев да се включи в опазване на границата.Вместо да раздава оръжие на украинците, а нашите да ходят наряд без патрони, да го назначат да отговаря за турската граница този пенсионер,който се уреди за депутат! И защо конституцията разрешава пенсионирани униформени да стават депутати? Спрете им пенсията по време на депутатството!
17
6
 
7
 
! Отговори
нов преди 1 година
Геребастката,видна юрисконсултка на психодиспансер в Русе,за 1 г.,върха на юридическата мисъл,казала,че неправилно била изградена оградата.Ами нали вашите престъпни правителства ги изграждаха.Крайно време е да бъдат арестувани.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чашков, от както дойдохте на власт мигрантския поток се увеличи в пъти...
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има нещо странно в това убийство. Полицаят е убит, а военният,който е с автомат, не отговаря на огъня. Мълчат си и двамата министри и не отговарят има ли заповед при открит огън срещу тях те да отговарят на огъня. Ако няма издадена такава,виновни са министрите, ако има - защо военният не е отговорил на стрелящия? Г-да министри?
14
2
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Анджък, даже и комунистическия милиционер проумя какво трябва да се направи, остава да го разбере и този с вдигнатия юмрук, под който се се забъркаха кашите и недоразуменията в държавата ... тези на които им пречеше прокуратурата, разбиха и МВР и куп други институции и пуснаха държавата по шанцата на свободното падане, затова и кризите следват едана след друга ... с кирчовци, кокорчовци и рашкоФци ще е така ... !!!
13
1
 
8
 
! Отговори
СС преди 1 година
Всички политици са виновни с бездействието си !!! Закон за затвор и екстрадация на емигрантите !! Справка Унгария !!!
12
3
 
13
 
! Отговори
.... преди 1 година
До до 9 ! Натисни Гугъл ...Рашков, имоти, и малко позамълчи! Най-забогателият държавен чиновник, който с една заплатка е постигнал това благосъстояние? И всичко верваме в неговата "честност"! Колкото до къщата в БарЦелона, и на испанците им писна да се за нимават с този фейк!
11
8
 
6
 
! Отговори
Лъжата НАТО преди 1 година
Турция ни нападна с оръжие, а нашите предатели пак се чудят къде да се наведат!
10
14
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Ей пингвин, дали на Рашков имотите са по-големи от новия имот на дуловската Деса на о-ов Менорка или дали къщата само в Барселона не е по-скъпа от имотите му, а пингвин ?
9
14
 
3
 
! Отговори
Рашков на преди 1 година
тези герберасти им трябва само куршум, по целият свят вредителите ги отстрелват....и техните "кучета" също, пRoстите не са нужни на никого ! България е гетото на ЕС в което е събрана цялата помiя от престъпници и пRостаци !
8
1
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Познавам ги турците-те са прекомерно сериозни и стриктни, когато става вьпрос за дьржавни дела,особено с чужди дьржави,още повече сьс сьседна Б-ия!Запомнете:когато всичко приключи ще излезе нещо наше бьлгарско ,,гениално" творение от цялата тая история...
7
4
 
14
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Рашков С огромните имоти от държавна заплата 2 год беше начело ва МВР и ето резултат гонене баби и старци по села и паланки плашеше ги да не гласуват и сега Рашков е и депутат пенсионер милионер от татово време това е ПРОМЯНАТА С РАШКОВ НАПРЕД КЪМ ПРОМЯНАТА
6
2
 
15
 
! Отговори
Л-т Иванов преди 1 година
Ето един,който е виновен за полицията. Гаден и отвратителен човек.
5
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Рашо, а ти какво направи по въпроса с миграцията като вътрешен министър или беше по-лесно да пиеш в базите на МВР
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин не се научи - Турция го е? за нас да знаете. Стегнете се, защото ако не се скоро ще сте махала на Одрин.
3
1
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Докато Рашков до обяд "чегърташе", а следобяд нагласяше главата, търговията с мигранти процъфтяваше! И сега пак турците били "виновни", а той който не си помръдна пръста, е невинен като момина сълза! Важното е , имотното състояние да расте !
2
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Стига празни приказки, всички военни търтеи на границата, пълно бойно въоръжение и стрелба на месо