Делян Добрев: Нужно ни е правителство на всяка цена

Готови сме на всякакви компромиси, заяви депутатът от ГЕРБ
12 ное 2022 14:55, Елка Василева
124
Делян Добрев: Нужно ни е правителство на всяка цена
Снимка: архив, БГНЕС

България има нужда от правителство на всяка цена, което да управлява поне година, за да може да се усвоят парите по европейските фондове и да се поправи Планът за възстановяване и устойчивост. Това заяви пред БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Още по темата
"Ние смятаме, че трябва да има правителство на всяка цена и сме готови на всякакви компромиси. Без, разбира се, да позволяваме на "Продължаваме промяната" да сключват сделки за газа с 30% отгоре през посредници, дерогации за "Лукойл" и така нататък. Тоест, ако те участват, трябва да не им се позволява да правят далавери. Но трябва да има правителство, защото държавата затъва", заяви той.

Според него единствено редовно правителство би могло да предотврати тегленето на двойно по-голям държавен дълг през следващите години.

"След управлението на ПП, и това не го твърдим само ние, трябва да изтеглим още 15 млрд. тази година и в следващите две години по още толкова. Тоест, в следващите 3 години трябва да изтеглим общо 45 млрд. дълг, при положение, че досега всяко правителство е теглило средно по 1 млрд. Даже те говорят за 48 млрд. дълг. Като приспаднем от тях 10 млрд. стар дълг, новият дълг за следващите 3 години ще е 38 млрд. нетно - новият дълг ще е повече от дълга за последните 37 години. Затова ГЕРБ настоява на всяка цена да има правителство, за да не се позволи тегленето на такъв дълг", заяви Добрев.

Той очаква до февруари отстъпката от 1 лв. на литър гориво да стане факт, защото има подготвени много законопроекти от различни партии в тази посока и явно има съгласие по въпроса в Народното събрание. Изтъкна, че от ГЕРБ-СДС първи са отправили това предложение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Мутробойко, нали спечели изборите, нали си уж първа сила ? Айде сега да видим как съставяш правителство и не учи другите какво да правят. Заедно с Възраждане и ДПС свали правителството, сега ще си правиш правителство с тях и с хората на Радев , защото с тях сте един дол дренки. И недей да плашиш гаргите с нови избори. Приличаш на истерична лелка от пазара , на която някой клиент е е казал , че предлага боклучава стока.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да няма правителство, тогава такива като този и Боко тиквата няма да могат да крадат колкото могат.
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше Редовно правителство, избрано на Редовни парламентарни избори. ГЕРБ го свалиха на 6-ия месец, защото им затвори кранчетата и не можеха да крадат. Сега да си носят отговорността.
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята ще запомни - ГЕРБ заедно с ДПС и Възраждане свалиха РЕДОВНОТО правителство на Р БЪЛГАРИЯ. Сега да направят свое или да си понесат последствията.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастите свалиха правителството и сега от сутрин до вечер пак ПП им виновни. Абе вие сте за освидетелстване.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме Промяната паднаха заради лабораторията за 'плодове и зеленчуци' на КПП Капитан Андреево - все пак от там минава дрогата за ЕС. Има за Таки, за Боко, за Маджо, за Шиши и т.н.
20
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма подходящи хора за правителство затова избори 2023 г докато случим на хоране мислите когато гласувате и сега не може да се направи кабинет защото никоине става икон групировки в нс само чакат траншовете от ес и ще започне обира навека
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без правителство ГЕРБ няма как да краде. Трябва им правителство за камуфлаж и да се легализират кражбите им.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше правителство НА ВСЯКА ЦЕНА! Имаше правителство и то само на 6 месеца! Защо го свалихте с ДПС а сега пак искате НА ВСЯКА ЦЕНА? За бесилото сте!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 години усвояване не ви ли стигна?
16
4
 
8
 
! Отговори
каун преди 1 година
Нужни ни са нови $чекмеджжетта$ на всяка цена
15
4
 
7
 
! Отговори
Ми направете преди 1 година
Това пусто правителство. Първа сила сте.
14
4
 
5
 
! Отговори
Не могат преди 1 година
да ни вкарат във война, защото докато вземат решение Русия вече ще не отвъд Днепър, ами отвъд Дон!
13
2
 
3
 
! Отговори
Кака Лили преди 1 година
Последното коментарче е мое
12
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Правителство е нужно на всяка цена за ГЕРБ.Държавата не се нуждае от такова.Служебното си върши работата.ГЕРБавите осъзнават,че при нови избори ще го отнесат за това,че не успяха да направят правителство.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тебе Добрев май те гласи боката за новият министър-председател на Бг, онзи ден те гледам стоиш до него и като *** си кривиш устата, имитираше стойката му, маниерите му, леко привеждаш глава готов за поклон на неговата трогателна история за ареста му и как се обръща към един журналист и му вика : "Как не те е срам бе " хаххаххаах можеш да използваш онази функция на превъртане на предавания и да си видиш суратя
10
3
 
4
 
! Отговори
М преди 1 година
Не! Правителство и сега има. Нужно е смяна на системата чрез няколко референдума. Народът да реши как и какво ще управлява България. Цар ли, Президент ли, Император ли е без значение само да не е тази партийна маса която се интересува само от своите и на господарите си от чужбина интереси.
9
4
 
6
 
! Отговори
Във Война ще ни преди 1 година
вкарват народе. Във Война! САЩ вече са ни отредили позиция. А правителството е нужно за да легитимира вече взети решения.
8
4
 
1
 
! Отговори
ДемоНоКрацията преди 1 година
трябва да Продължи!
7
9
 
3
 
! Отговори
Президентчето преди 1 година
Не иска правителство, иска той да управлява!