Нови разкрития от Муравей Радев

Коментира важни решения
12 ное 2022 21:40, Росен Стойчев
92
Нови разкрития от Муравей Радев
Снимка: БГНЕС

 "Висшата партийна номенклатура и ДС успяха да използват огромните празнини в банковото законодателство и овладяха частните банки. Тези, които не успяха обаче създадоха механизъм, с който изнесоха 342 милиарда навън и ги препраха. Те са отишли при шепа олигарси."

Още по темата
Това обяви финансовият министър от управлението на ОДС Муравей Радев пред Нова Нюз.

 "Жан Виденов живееше с носталгия по социализма и с идеологията на комунистическата партия. Той се опита да реанимира социалистическата икономика, като опрости голяма част от задълженията. Така обаче натовари банковите учреждения", спомни си Радев.  

По думите му пускането на печатницата и напечатването на пари е бил преломен момент. "Така се получи 310% инфлация. Така се обезцени рязко българската валута. Спестяванията на хората изчезнаха, а парите на фирмите също", обобщава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
17
 
! Отговори
Метько преди 1 година
Този да каже колко пари изпра в активи само в Девин....
62
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изплува честния седесар. Нека каже какво преватизира и какво раздаде на хората си от Пв....като на председателя на икономическата комисия в тогавашния общински съвет... Срам, че взимате интервюта от такива хора, на които мястото е другаде
61
6
 
36
 
! Отговори
Лош преди 1 година
30 години все комунисти ни управляват пребоядисвани много пъти.Ако някой не е разбрал в тая държава няма не е имало и никога няма да има демокрация.
60
5
 
41
 
! Отговори
Чекист преди 1 година
Има курортен комплекс над Слънчев бряг ("Кестените"), който се управлява от зет му (Радко Влайков). Муравей е посредствен счетоводител от ДАП-Пловдив, облечен с огромна власт от Иван Йорданович. :(
59
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мурка пребоядисан комунист хамелеон.
58
10
 
30
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
И въпреки всичко това комунистите,днешни социалисти,искат да управляват България,искат мин.работна заплата да е 850лв,а "забравят",как при жан виденов направиха средната заплата 2,5-3 долара(1 долар беше 3000 лв.) Сега пак точат зъби и се надяват на третия мандат,макар да им е пределно ясно,че правителство с техния мандат НЯМА ДА ИМА!
57
7
 
16
 
! Отговори
Колко ли преди 1 година
Трябва да си пр ост,за да не знаеш,как се казва,вятър който,вее в мурите?
56
12
 
32
 
! Отговори
слушкай и папкай преди 1 година
Поредното страхливо,но крадливо българче!
55
26
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко ли трябва да мразиш собственото си дете, че да го наречеш "Муравей"... Това на мене ми звучи като хибрид между мравка и червейче.
54
7
 
49
 
! Отговори
Очевидец съвременник преди 1 година
Точно преди Приватизацията,управите на дуржавните предприятия ЗАДЪЛЖИХА всички работници да членуват във синдикатите,това стана след като съкратиха-уволниха всички нечленуващи.В последствие се разбра,че ако си член на синдикат,нямаш право да протестираш без разрешение на принадлежащият ти синдикат.И така на няколко вълни,без стачки се уволни целият работнически състав на държавните предприятия,и после шефове и синдици си направиха РМД-та и си присвоиха всички заводи и фабрики.КЪДЕ Е ЩЕРКА МУ ???
53
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муравей не бил виновен за нищо. Световната банка и Международният валутен фонд ги накарали така да правят. Световната банка дишала във врата на Муравей. МВФ е дишал на друго място. Нямали избор за нищо. Изборът им бил лесен - да направят синя буржоазия покрай рекета на Световната банка и Международният валутен фонд. И не успяха и сега се оплакват от олигарсите.
52
11
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти колко отмъкна от Стомана и други подобни заводи с Костов и през фондацията на Костова? Или парите намаляха та изпълзя от нафталина?
51
25
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Седесарите живееха с носталгията по фашизма. Седесарите искаха да се връща Търновската конституция и протестираха срещу новата конституция. Излязоха на палатки всички брадати и дърти фашисти от СДС. Социалдемократите и земеделците в СДС гласуваха за новата конституция, а фашистите от СДС живееха с носталгията от фашизма до 1944 година.
50
15
 
59
 
! Отговори
Папиханус преди 1 година
По-голяма наглост от това Муравей да говори за кражби няма!
49
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
комунисти сър !
48
12
 
51
 
! Отговори
силно притСнена преди 1 година
Опааааа, и деди Мукавей излезе от нафталина!
47
19
 
27
 
! Отговори
до 66 преди 1 година
Не ги дрънка, а пита защо такива като тебе изнесоха парите.
46
11
 
37
 
! Отговори
Леш0ядите на преди 1 година
костоффф ограбиха България, а остатъците от седераЗтите оглозгват костите на унищожената ни колония,някога наричана България!
45
13
 
64
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Лъжат и мажат да заметат кражбите си ! Това са айдуците на Иван Костов ,надигнали са глава ,като мислят ,че ние сме забравили как унищожиха икономиката на България!
44
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какви ги дрънка?Нищо не се е променило,същите са си на власт с децата си.Не сме мръднали от 1989 даже е по-зле,по-малко демокрация и права имат хората и повече регулатори издържат с данъците си.