Нови разкрития от Муравей Радев

Коментира важни решения
12 ное 2022 21:40, Росен Стойчев
92
Нови разкрития от Муравей Радев
Снимка: БГНЕС

 "Висшата партийна номенклатура и ДС успяха да използват огромните празнини в банковото законодателство и овладяха частните банки. Тези, които не успяха обаче създадоха механизъм, с който изнесоха 342 милиарда навън и ги препраха. Те са отишли при шепа олигарси."

Още по темата
Това обяви финансовият министър от управлението на ОДС Муравей Радев пред Нова Нюз.

 "Жан Виденов живееше с носталгия по социализма и с идеологията на комунистическата партия. Той се опита да реанимира социалистическата икономика, като опрости голяма част от задълженията. Така обаче натовари банковите учреждения", спомни си Радев.  

По думите му пускането на печатницата и напечатването на пари е бил преломен момент. "Така се получи 310% инфлация. Така се обезцени рязко българската валута. Спестяванията на хората изчезнаха, а парите на фирмите също", обобщава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
21
 
! Отговори
Други подробности преди 1 година
Има една друго важна подробност, която се крие от нашите медии. Саакашвили бе арестуван в родната си Грузия по очевадни и 1000% доказуеми факти. Когато всички очакваха да има първия в света осъден соросоиден слуга, съдът в Грузия сне всички обвинения ЗАЩОТО ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ СААКАШВИЛИ ИМАЛ ДЕМЕНЦИЯ (АЛЦХАЙМЕР/СКЛЕРОЗА). Така и ще протече делото срещу наркомана Зеленски след 10 години.
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плъховете се показват когато има какво да ядат
21
8
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
този разбирач от всичко да каже как продадоха авиоком пания балкан наизраелски моше-ник
20
10
 
24
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
"По думите му пускането на печатницата и напечатването на пари е бил преломен момент. "Така се получи 310% инфлация." ---------------------------------------------------------------------- Хиперинфлацията през 1996-1997 бе породена от една от първите цветни революции на ЦРУ в бившите соц държави ПЛЮС активната роля на световния манипулатор Сopoс и тогавашното елциново ръководство на ГАЗПРОМ. Потърсете в интернет как 2 години след това Петър Стоянов връчва орден Стара Планина на същия Сopoс.
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този си е мълчал щот са му платили затова кскто и онзи с теменужките разсипа държавата за да устрои семейството си Фирма Яна на кого е ?
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДО 15 - Че кой пък го избирал според способностите му? Човекът е бил доведен тук, за да изпълни каквото му казват някои. И той слушка и папка.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДО 15 - Че кой пък го избирал според способностите му? Човекът е бил доведен тук, за да изпълни каквото му казват някои. И той слушка и папка.
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите имаха много псри през 89та после планът Ран ги изяде със създаването на пирамидите и приватизацията Разбира се за това му трябваха булг политици купи си ги Българи ни продадоха и разрушиха икономиката която имахме за да ни превърнат в роби т.eпотребители на западни стоки унищожавайки бълг икономика Българи я унищожиха за да си напълнят сметките разрушиха България вместо да я издигнат на по високо ниво Така е по лесно и печелившо за политиците ни
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Спеца - Крадците се изплашиха, когато Ф.Димитров разказа всичко това пред репортери и му спретнаха интрижка, за да поиска той вот на доверие. Доган като кремльовски кадър изигра юдинската си роля. Всичко това беше предприето, за да не изпълни Ф.Димитров намерението си, когато набави достатъчно пари да плати детективската услуга. Всъщност, тези 10 милиарда изобщо не влязоха в България, а отидоха във външнотърговските дружества и от тях - направо в джобовете на синчетата на червената върхушка.
14
6
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Защо не уточниш кога, откъде и как крадев направи този пладнешки обир?
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте да уточним тия 342 милиарда,какви пари са и при какъв курс на долара да смятани?
12
16
 
14
 
! Отговори
ДО 15 преди 1 година
До Експертите от соца Асен Василев като е икономист с диплома от Харвард да не би да се оказа по-компетентен от Жан Виденов? Всъщност се доказа като един от най-слабите финансови министри, които сме имали за годините на прехода.
11
4
 
17
 
! Отговори
Муравей Крадев преди 1 година
Муравей Крадев си построи огромна къща до сградата на пловдивския филиал на Техническия университет.
10
5
 
16
 
! Отговори
До Спеца /10/ преди 1 година
Не се излагай. На Филип му видяха сметката по причина на това, че когато беше на посещение в САЩ попита дали могат да ни съдействат да се разбере в чии ръце са отишли 10-те милиарда, взети като заеми от чуждестранни банки. Официално му отговориха, че не могат поради банковата тайна, но са го насочили към частно детективско бюро, където го уверили, че разполагат с информация по въпроса. Но таксата им възлизала на такава сума, каквато по онова време нямало в нашата хазна.Крадците се изплашиха и
9
5
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
До Анонимен Муравей на руски значи мравка, но там такова име няма. Всъщност самият Радев е обяснявал навремето откъде идва името му. Май е кръстен на дядо или прадядо си с такова име, което не го прави да звучи по-малко комично.
8
10
 
13
 
! Отговори
Експертите от соца преди 1 година
Е, нали Жан Виденов е икономист по образование? Как допусна да се стигне дотам? Или това е дереджето на знанията и способностите на всичките им (или почти всички) момченца, завършили специалността "Международни икономически отношения" по времето на соца?
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ги е страх като излезне някоя истина и веднага пращат платените да пишат за стотинки. Колко стотинки ви плащат тия дето ви обраха с милиардите, а?
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На това преди 30 години му викахме "пещерен антикомунизъм". Сега вече не знам как да го нарека.
5
9
 
17
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Това не са разкрития ,а нагли лъжи!Кой закри ахмашки 180 външно търговски дружества и тяхната валута премина в частни ръце ,а не влезе е хазната на страната?Филип Димитров е човека ,който подари милиарди на определени лица!Нима Муравей не знае и не е участвувал?
4
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уличните блокади на СДС и забраната на САЩ да ни се дават кредити доведе до тази огромна инфлация. Оказа се, че главно седерaсти са взимали кредити от банките, които фалираха.