Дефицитът в енергетиката ще е 3-4 млрд. лв.

4 месеца не било "мръднато на йота по Плана за възстановяване"
14 ное 2022 15:18, Петя Славова
11
Дефицитът в енергетиката ще е 3-4 млрд. лв.
Снимка: БГНЕС

Енергетиката продължава да е център на вниманието на политиците, но напоследък се наблюдава и престрелка между бившия и настоящ енергиен министър - Александър Николов и Росен Христов.

"Не съм давал лични квалификации,  а съм говорил само с факти, които се проверяват с документи", уточни пред БНТ бившият енергиен министър Александър Николов.

Според него, четири месеца не е мръднато на йота по Плана за възстановяване и устойчивост. "Не говорим само за Плана за възстановяване и устойчивост. Има Фонд за справедлив преход, модернизационен механизъм, какво се случва с него, иновационен фонд", заяви Николов.

Още по темата

В зависимост от цените дефицитът в енергетиката ще бъде между 3 и 4 млрд. лева. Либерализацията на пазара не означава, че вървим в тази посока - по-високи цени за битовите потребители и по-ниски за бизнеса, допълни бившият енергиен министър.

Той реторично попита какво се случва с договори с Европейската банка за възстановяване и развитие и Световната банка.

"Верен ли е прочитът на текущия министър, че двете световни финансови институции са работили срещу България по техническите механизми относно Плана за възстановяване и устойчивост", каза Николов.

Според него, за да може страната ни да бъде независима, е необходимо да има поне два доставчика.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раздадохте държавните пари в енергетиката на бизнеса и търговците на ток. Източихте отново печеливши държавни фирми. С тези пари трябваше да построите АЕЦ Белене или нови блокове в Козлодуй. Бизнесът не връща нищо като данъци и заплати. Намалихте им данъците отново и им правите комунизъм за бизнеса.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какъв дефицит в енергетиката, кой го създаде?!Дефицити, високи цени, борси и т.н., само за няколко месеца се създаде хаос и криза! Е кой е виновен?!, не са тези отвън!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе отворко докога ще ни втълпявате че трябва да вдигате цените на Битовите Абонати ? Връщате едногодишните договори между Енерго-производителите и ЕРП , Общини , Болници и училища и цената на тока пада 3 пъти !Тъпата идея на некадърдини от ЕЕК че цената на тока ще падне като всички излезем на свободния пазар и ще доведе до падане на цената на Електроенергията -видяхме до какво ни доведе инфлация и божествено високи цени които не може да бъдат платени , масови фалити и мизерия ((
6
0
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
НИКАКВИ ПАРИ НЕМА ДА ВИДИТЕ ОТ ЕС...САМО МЕРАЦИТЕ И НАДУВКИТЕ СА ВИ ГОЛЕМИ !
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опгто пак е "изненадано", че тяхното управление фрасна неизлечим печат на българите като най-корумпиранитеи липса на борба с корупцията и върховенство на закона....това са ви плодовете гепаджии и пишмн патриоти плюс оод8опг дпс...докато не ви изринат бантустанците и не заприилчат поне малко на еропейска държава няма признаване за равни на европийските държави...и никой друг не вие крив, със смешните закани как те нямали да гласуват за един си кой...ще сте късметлии ако не приемат в близко бъдеще правила за игнориране, т.е ветото да падне на такива членове втора и трета категория и даси останет
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3: ти Руснаците сигурно и ги сънуваш. Къде го видя този оръжеен бизнес у нас взет ор Русия? Къде? празни приказки и е точно обратното. Нашите оръжия заминават за Полша и Чехия, Румъния и те от своя страна ги прехвърлят в Украйна. Явно не знаеш че може да се види как Украйнските самолети летят от БГ до Полша.
3
9
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Оръжейния сектор и енергетиката в България са превзети от руснаците. Така че там ще е батак. Във всяка важна институция има руски калинки които имат за цел да спъват развитието на България.
2
4
 
6
 
! Отговори
перко преди 1 година
Сашо Кеша се прави на ударен с мокър ***!
1
3
 
9
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Значи Иванчева я арестуваха , а доказани прест.ъпниги като сашко КЕША и кики и СИЕ не? Явно наистина в момента се договарят с ЧЕК.МЕД.ЖАН.