ПП ще "бие хикса" на БСП, ако хартиената бюлетина се върне

Борисов играел куклен театър, само се правил диалогичен
120
ПП ще "бие хикса" на БСП, ако хартиената бюлетина се върне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Бойко Борисов играе нещо като куклен театър. От една страна той е диалогичен, а от друга неговите депутати заглушават гласа на останалите депутати, които се борят за чистотата на вота, но трябва знае, че български граждани знаят и гледат и всички знаят, че неговите депутатите не могат да вземат самостоятелно и свободно решение. Да не се прави като някой, който не е разбрал какво се случва, а да си поеме отговорността за неговите депутати. Омръзна ни да гледаме театъра на Борисов“, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков по повод приетите от правна комисия поправки в Изборния кодекс тази нощ, с които се дава възможност за избор дали да се гласува с машина или с хартиена бюлетина.

Той припомни, че следващата битка ще е в пленарна зала по време на обсъждането на измененията.

„И в зала ще отстояваме всеки член на този Изборен кодекс, всяка дума която се опитва да открадне демократичния вот на българските граждани, ще покажем, че в България има сили, които няма да позволят просто така да не се гласува свободно. Нашата битка е тук, докато не влезе в зала Изборния кодекс, ние ще протестираме и няма да влизаме в пленарната зала, а хората могат да решат как да постъпят“, настоя той.

Още по темата
Относно мандатите за съставяне на правителството, Петков коментира, че БСП са изправени през избор в момента.

„В политиката има важни и ясни избори, ако те утре подкрепят хартиената бюлетина, ние няма да говорим с тях в никакви коалиционни преговори, нито за трети мандат, ако имат такъв“, закани се той.
 
Атанас Атанасов от ДБ посочи, че докато са спали хората, е била проведена нощта на хартиената бюлетина.

„Ние няма да позволим да откраднат гласове“, отсече той.

Според Андрей Гюров от ПП всички заявки за диалогичност от страна на ГЕРБ са станали невалидни.

„Много неща можеха да се свършат - да приемем бюджет, но целта на хартиена мафия беше да се мине с кални ботуши през Изборния кодекс. Кой иска да се манипулира вота и да запуши устата на българите в чужбина, да им ограничи правата? Това няма да го позволим“, настоя той.

Според ПП е премахнато изяло машинното гласуване и машините стават само принтери за печатане на бюлетини. Общественият съвет към ЦИК е премахнат, защото си е позволил да направи негативно становище за връщането на хартиената бюлетина.

Мирослав Иванов от ПП определи промените в кодекса като тотална саморазправа с българския избирател.

„С десетките изменения, които се приеха против правилата няма гаранции за чистота на вота, а се създават огромни предпоставки за злоупотреби, манипулации, купен вот, практиките от миналото се завръщат с пълна сила и това беше основната цел на ГЕРБ, ДПС и БСП, които тази нощ в почти всяко гласуване бяха заедно под зоркия поглед на Десислава Атанасова и под безскрупулното водене на Радомир Чолаков, който не се свенеше да прекратява дискусии, да се отнема думата, да се отправят лични обиди и това се случи през нощта далеч от погледите на хората“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 1 година
Кой ги вкара в парламента тия бе? Не ми се вярва да има толкова глу-пави хора, но пък според ПП има умни флашки-велики помагачи и трябва да са им благодарни като на живи спонсори.
98
1
 
6
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
То пък Кирчо и Кокорко са едни желани палтньори , пази Боже !Вървят по пътя на Борисов към пълна изолация!
97
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчовците и дб силно разгневени, че им се отнема възможността да манипулират изборите чрез машинките. До такава степен, че бойкотират влизането в залата и спъване на работата на НС. Ама чакайте бе хора, нали искате демократични промени. Напълно демократично е да се предложи на хората избор да гладуват- с хартия или машинно. Световна практика. Нищо нередно.
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Справедливо е да се нарекат талбаните от ПП - "Пълен Погром"! Заедно с пормоутъра им ДБ започнаха с истерии! Айде по-скоро на нови избори, че да си вървят в политическото небитие!
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Киро и Асен толкова държат на гласуване само с машини това е доказателство, че правят далавери в машинното гласуване. Те не искат да се броят бюлетините, защото ще лъсне измамата. Тогава ПП не първа а 6-та политическа сила ще е, а ДБ няма да влезе в НС
94
3
 
12
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 година
Про100 Киро да пада на колене пред Чалгаря и да ми ближе обувките, та барем едно място да има и за него в чалготеките. Колко бързо харвардските мошеници показаха некадърността си ! Учудващо бързо! Но пък каква посредственост - погледнете мутрата на Про100 Киро - селянин с гел по косата !
93
3
 
12
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Все по-трагичен става Про100 Киро и Кокорчо с него ! Тези клоуни усещат , че с хартиена бюлетина може и да не влязат в Парламента след новите избори . И истерията ги тресе, че ако нямат имунитет чичко Гешев ще ги излови по бели га.щи ! А га.щите им са оцапани в кафяво !!! (от страх)
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЯРНО, ЧЕ НЯКОЙ БОЛНИЦИ СА ПРЕПЪЛНЕНИ, НО ГЪЛЪБОВА ДА НАМЕРИ МЯСТО ЗА СВОЙТЕ И НА РАДЕВ ЕЛИТНИ ......
91
3
 
19
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
Туй ПП бавно, но упорито върви по пътя на Славчовто ИТН.... пътя надолу!!!
90
3
 
16
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
*** реват здраво защото отиват при Слави
89
1
 
18
 
! Отговори
ах вие преди 1 година
Коя печатница ги отпечатва бюлетините? Кой печели парички.Защо не кажете на хората че в секциите и при машинно гласуване има 100 процента хартиени бюлетини. Само непокътнати ги прибираме в архивите. Парите се изразходват, но без право да използваме бюлетини. Това право се връща, а не хартията , която 100 процента е в секциите. Нечувано разхищение и губене на време, шикалки на ПП
88
5
 
24
 
! Отговори
Хайде де преди 1 година
Кирчо *** , да не лъже! В чужбина имаше смесено гласуване! А където нямаше машини, беше само хартиено! Лично съм гласувал с хартия ! Не лъжи Кирчо и не намесвай българите в чужбина! Свърши вече твоята! Филма ТЯ ТАНЦУВА САМО ЕДНО ЛЯТО, вече свърши!
87
6
 
22
 
! Отговори
До сега преди 1 година
не сме имали в НС по-деструктивна личност от Кирил Петков. Този чоеек освен да създава разкол нищо друго не прави. Ругае, обижда и налита на депутатите от другите партии. Вреди както на себе си така и на съпартийците си с лошия пример, който им дава. Най-добре е да напусне политиката и да напусне НС.
86
7
 
24
 
! Отговори
Щом преди 1 година
ПП-Партията на провала ритат толкова яко срещу смесено гласуване,значи бърникат в машините,както и да се гласува на следващи избори,тия са под 10%,а на по следващи при чалгарите,хората разбраха що за стока са.
85
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо днес е запукал белото от сутринта. И му личи.
84
17
 
6
 
! Отговори
Аз казах ли ви преди 1 година
ИТН ви беше проблема а? "БСП са най-надеждния ни партньор"?! Ще го търсите Слави, ама късно е либе за китка...!
83
5
 
23
 
! Отговори
Писимист преди 1 година
ПП подписа да не купуваме руско ядрено гориво,подписаха закриване на ТЕЦ овете 2025г,2024г ще връщаме милярди на ЕС за недовършените пътища(спрени проекти от 2 години вече няма време) Долу горе 2025 година може да няма ток за машинките и да гласуваме на свещи ...Резултатите с гълъби от София ще ги пращат на кметските гълабарници...
82
7
 
23
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
Киро съди Бойко за 500 хилки ,ама внесъл депозид само 12 лв. в съда вместо 20 000лв,и иска бил частичен само за 10 бона ,ако му ги дали щял да иска и другите.СМЕТАЙ КОЛКО Е АЛЧЕН И КВИ ТЪНКИ СМЕТКИ -ТРЪГВА С 12 ЛВ ПЕЧАЛБАТА Я ВКАРВА В ДЕПОЗИД В СЪДА И ТАКА ДОКАТО ИЗМЪКНЕ 500 К ЗАНИМАВАЙКИ ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА....
81
2
 
20
 
! Отговори
Далавератана ПП умре преди 1 година
Обешали са едни 5 милярда за некви куци батерии да складирали ток фирмите на ПП.С теа батерии ако наредиш 100 км контейнери с батерии ще имат ток за България достатъчен само за един час! Тотална схема за умно крадене с % не с черни чували а със сметки бели в острови дъжд не видели.
80
5
 
19
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
Тия за две лета ни направиха 40% по-бедни .Изнасяме ток ,а си убиваме бизнеса.Тока за бизнеса в България е с 53Е по-скъп от тока в Белгия в момента.После оти немало инвестиции .То българските фирми бегат в чужбина.Фирмата за ел-коли Син се изнесе в Германия... Иначе лъжата на Киро и Асен е ,че Хорупцията е виновна... За газа нема да говорим като махнаха схемата на киро и асен газта падна с над 50%,а на търга се появиха десетки продавачи-а уж немали и затова купували руска газ ама с 30% за офшор