ПП ще "бие хикса" на БСП, ако хартиената бюлетина се върне

Борисов играел куклен театър, само се правил диалогичен
120
ПП ще "бие хикса" на БСП, ако хартиената бюлетина се върне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Бойко Борисов играе нещо като куклен театър. От една страна той е диалогичен, а от друга неговите депутати заглушават гласа на останалите депутати, които се борят за чистотата на вота, но трябва знае, че български граждани знаят и гледат и всички знаят, че неговите депутатите не могат да вземат самостоятелно и свободно решение. Да не се прави като някой, който не е разбрал какво се случва, а да си поеме отговорността за неговите депутати. Омръзна ни да гледаме театъра на Борисов“, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков по повод приетите от правна комисия поправки в Изборния кодекс тази нощ, с които се дава възможност за избор дали да се гласува с машина или с хартиена бюлетина.

Той припомни, че следващата битка ще е в пленарна зала по време на обсъждането на измененията.

„И в зала ще отстояваме всеки член на този Изборен кодекс, всяка дума която се опитва да открадне демократичния вот на българските граждани, ще покажем, че в България има сили, които няма да позволят просто така да не се гласува свободно. Нашата битка е тук, докато не влезе в зала Изборния кодекс, ние ще протестираме и няма да влизаме в пленарната зала, а хората могат да решат как да постъпят“, настоя той.

Още по темата
Относно мандатите за съставяне на правителството, Петков коментира, че БСП са изправени през избор в момента.

„В политиката има важни и ясни избори, ако те утре подкрепят хартиената бюлетина, ние няма да говорим с тях в никакви коалиционни преговори, нито за трети мандат, ако имат такъв“, закани се той.
 
Атанас Атанасов от ДБ посочи, че докато са спали хората, е била проведена нощта на хартиената бюлетина.

„Ние няма да позволим да откраднат гласове“, отсече той.

Според Андрей Гюров от ПП всички заявки за диалогичност от страна на ГЕРБ са станали невалидни.

„Много неща можеха да се свършат - да приемем бюджет, но целта на хартиена мафия беше да се мине с кални ботуши през Изборния кодекс. Кой иска да се манипулира вота и да запуши устата на българите в чужбина, да им ограничи правата? Това няма да го позволим“, настоя той.

Според ПП е премахнато изяло машинното гласуване и машините стават само принтери за печатане на бюлетини. Общественият съвет към ЦИК е премахнат, защото си е позволил да направи негативно становище за връщането на хартиената бюлетина.

Мирослав Иванов от ПП определи промените в кодекса като тотална саморазправа с българския избирател.

„С десетките изменения, които се приеха против правилата няма гаранции за чистота на вота, а се създават огромни предпоставки за злоупотреби, манипулации, купен вот, практиките от миналото се завръщат с пълна сила и това беше основната цел на ГЕРБ, ДПС и БСП, които тази нощ в почти всяко гласуване бяха заедно под зоркия поглед на Десислава Атанасова и под безскрупулното водене на Радомир Чолаков, който не се свенеше да прекратява дискусии, да се отнема думата, да се отправят лични обиди и това се случи през нощта далеч от погледите на хората“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
21
 
! Отговори
Ние сме новите преди 1 година
С хартия трудно се фалшифицира трябват ти хиляди схеми и човека ,с машинка само двама умни и убави бели хакери могат да ти вкарат още 5 депутата с два клика.
78
10
 
27
 
! Отговори
Мадуро преди 1 година
В цял ЕС се гласува на хартия и машинките са махнатаи само нащите ПП само се правят на Венецуелци(най-богатата на петрол и най-бедна държава -парадокс).
77
4
 
21
 
! Отговори
Вън БСП преди 1 година
Аз съм бил хикса на ПП единствено и само заради любовната им афера с БСП. Друго нищо не ме интересува. Имам една мечта и тя е разпад на БСП. Това дали са им сърдити, дали ще преговарят с тях или не не ме вълнува. Ако сменят главния прокурор и погнат членовете на БСП, особено тези били на власт през 90те години и съд за тях до дупка, тогава вече ще ги подкрепя.
76
10
 
24
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 1 година
ПП и ДБ мечтаят с мадуровските машини да бъдат като Чавес и Мадуро несменяеми. Според тия две групировки, като се прави предателство към избирателите с връщането на хартиените бюлетини, какво правим ние сред европейските страни-"предатели" гласуващи с хартия. Според тяхната логика трябва да излезем от ЕС , защото кой общува с предатели? Тия са напълно не-аде-кватни.
75
1
 
14
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
До Дневника е подправенПо въпроса питайте Пинокио, е ба че на ленето и аскьовлията с мекте китки....
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бийте им Х -са на това БСП - те не знаят какво искат вече .
73
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тия сбиртоци изобщо стават ли за нещо ?
72
5
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Пък на изборите ние ще бием дузпата на ПП
71
2
 
23
 
! Отговори
БСП преди 1 година
отдавна трябваше да ви бие шута на вас...некадърници
70
3
 
27
 
! Отговори
Ддд преди 1 година
Най глупавата партия която е съществувала до сега е ПП.Винаги съм бил срещу БСП,но тези от ПП,се имат за диктатори!
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гирманка Обаче ние сме на последно място по киберсигурност и някой драпа да докаже, че не е така! България е тестов полигон за еднополюсен модел на управление на света, чрез машинно гласуване. Никой ли не го разбира, или се прави на умрял?
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хи-хи, ха-ха ПП искат сигурно да кажат, че ще гласуват за БСП, ако хартиената бюлетина се върне - това се разбира от заглавието, уважаеми работнички/авторки по публикацията.
67
14
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 1 година
Нинова никога не е напускала прегръдката на Борисов когато герб управляваше, преди често пиеха кафе при Иван Пилето в имението му на старозагорските бани през уикендите. Иначе през седмиците се караха по медии и в парламента.
66
1
 
17
 
! Отговори
Дневника е подправен преди 1 година
Дневникът е подправен....по ясно от това няма.....и никой не смее да каже как се е появил този надпис
65
1
 
9
 
! Отговори
Заплатаджии преди 1 година
Очаквй тези толупи да управляват България ,щом за една хартия не могат да се разберат. Цяла европа ни се смее вече
64
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 1 година
тия на какви се правят. Нинова отдавна им би шута.
63
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв хикс ще бие като още преди 10 дена Василев обяви, че БСП не са техен вероятен коалиционен партньор. Или пак се изметнаха?
62
6
 
19
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 1 година
По логиката на ПП , управленията в европейските страни са мафия, защото гласуват с хартия,а управленията на страните от третия свят където гласуват с мадуровски машини са ангели небесни и за това Мадуро и Чавес не са губили избори.Скоро и американците ще се усетят, освен ако не са измислили сигурен контрол над софтуера, което тук го няма.Гюров явно призовава за безредици, щом казва, че битката ще продължи на улиците. Да не даваш избор на хората при гласуване е тоталитарен .похват. Не-нор-малници
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тия са излагацията гласуват,накрая не могат да се разберат да вземат някакво решение пък чакайте да ви управят
60
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял демократичен свят гласува с хартиена бюлетина само нашите умници не щат. Съжалявам, че гласувах за тях. Но ще се коригирам следващия път.