Консултациите при Радев продължават, наред са ДБ

Срещата е в продължение на разговорите с парламентарно представените политически сили
21 ное 2022 06:50, Красимир Ангелов
37
Консултациите при Радев продължават, наред са ДБ
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев продължава с консултациите с парламентарно представените партии като ще проведе в понеделник среща с представители на парламентарната група на "Демократична България".

Срещата е в продължение на разговорите с парламентарно представените политически сили в 48-ото Народно събрание съгласно чл. 99, ал. 1 от Конституцията.

Досега президентът проведе консултации с първата по численост парламентарна група, тази на ГЕРБ-СДС. Проведени бяха и разговори с "Продължаваме промяната", както и с ПГ на ДПС. Разговор имаше и с групата на "Възраждане" и с ПГ на БСП за България, припомня БГНЕС.

Радев даде заявка отдавна, че ще проведе процедурата до край и ще даде достатъчно време на партиите, докато не изчерпат всички възможни варианти в търсене на консенсус за сформиране на правителство. След приключване на кръга консултации той ще пристъпи и към връчване на първи проучвателен мандат.

След ДБ остават консултациите само с партията на бившия служебен премиер Стефан Янев - "Български възход".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
смешно преди 1 година
Нивото на образование в западните училища и университети е много на по-ниско ниво, от това в бившите съветски школи и сегашни руски. То е направо едностранчиво, ограничено и много елементарно в западните зони на планетата ни. Вижда се какъв "ум" го казва сега. България е в регресия в сравнение с преди 30 години, господине и всеки може да ви го каже и да се види как е с вашето управление.
27
1
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
ДБ ви било виновно. Големи клоуни сте. Имате си Слави, Янев, Волгин, Копейкин. ГЕРБ, БСП и т.н. Не знам какво ви пречи да си правите правителство
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Розовите понита ,ги консултират.Чакайте бе мама,още не е дошъл новото попълнение на Козяк.Той ще каже на Г-н Радев ,кои са богоизбрните.Щом Вигенин ходи на закуска при Херо ,представете си ква ПОМияя е.Мъже били,чушки,щом Херо ги води за носовете.Падение.p.s.Радев и той и се отчита,нищо че говори други гшучостттти.Като поп е,не го слушай какво говори,а го гледай какво върши.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колкото помня изборитя приключиха на 2 Окт. Консутации хубаво ама айде най-накрая някой нещи ще свърши в този парламент.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е втори мандат президент, от както е такъв е про Русия и Путин, а Дейвъ сега разбраха и се сетили да го питат за войната и да го настъпят по фалшивите опорки. Ами последните 6 години да не спахте зимен сън, той иска да ви отстрани заедно с всички партии.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадев да покани заврения зет Пепеляшко от Драгалевци или да отиде в лабораторията му, в чуждата къща няма да го приемат. От него зависи дали ще има правителство
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев нв мисля, че е способен да води каквито и да било консултации. Всичко е про форма. Радев е твърде стегнат като поведение, в смисъл излъчва затвореност, преграда. Когаро говори, също погледът му не е насочен към събеседника, няма никакъв белег да покаже заинтересованост от събеседника. Липсва вътрешно желание за диалогичност. Ако се замислим, че видим, че назначените от него за министър председател са "меки", в смисъл амебни, хора без лице (в преносен смисъл)
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На новите избори ДБ са аут от парламент без машинките на мадуро, които им добавиха 5% към резултата
20
7
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Не могат ли да направят една президентска република и да се спре с тези избори и консултации. Писна ми вече. Да избираме само президент и той да си избира правителство.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
президентът е ненужен, неговата работа може да бъде вършена от председателите на парламента
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев само протака нови избори - бьлгарският народ ще реши
17
3
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Радев да каже чия е Украйна. На украинците или на руснаците.
16
2
 
4
 
! Отговори
Ончо преди 1 година
Той, Херо, поема Спартак Варна, а тя, Херо, не иска да си тръгне от България, въпреки че изпаднахме във В група, докато тя е мениджър.
15
0
 
5
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 1 година
Ако Ради искаше кабинет, щеше да пусне бързо първите два мандата да се провалят, и да бави максимално третия, докато не излезе нещо. На Ради просто му се управлява.
14
0
 
6
 
! Отговори
Петров преди 1 година
другаря радев чака да изпратят нов посланик на големия бял баща във вашингтон, до тогава ще го играе продавач-консултант
13
0
 
15
 
! Отговори
Весел преди 1 година
Леле....то зимата мина, кризата мина...войното ще приключи, а ние все още се консултираме
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, защо нарушваш констируцията, връчвай мандата и разпускай седянката
11
5
 
4
 
! Отговори
реалист,българин преди 1 година
Реално погледнато Радев,като протеже на Решетников и руската държава няма какво да каже на ДБ или на която и да е било друга демократична формация. Куклата Радев просто ретранслира чужда воля, на Цар Путин Първи Къси-Отровителят. Вежливо е ДБ да отиде на т.нар. консултации и за половин част, след като похвали Радев колко е послушен в изпълнението на чуждата воля--да си тръгнат.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди срещата с Демонична България да си вземе кръст и светена вода.
9
0
 
4
 
! Отговори
Петров преди 1 година
плешиавата тиква радев се стреми да достигне по тъ по т ия другата плешива тиква от банкя