Кабинет на малцинството на ПП бил възможен, но зависи кой ще е премиер

Коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС била напълно реалистична
65
Кабинет на малцинството на ПП бил възможен, но зависи кой ще е премиер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съществува ли възможност 48-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство или със сигурност отиваме на нови избори?

Политологът доц. Стойчо Стойчев заяви пред БНТ, че не е оптимист за формирането на редовен кабинет.
"Не сме по-близо до кабинет, не сме и били по-далеч някога. Оттук нататък както президента, така и партиите гледат да отложат изборите, за да не се паднат през януари и февруари. Тогава хората са най-бесни на политиците, защото имат най-високите сметки и са изхарчили парите си по празниците. Така че януари и февруари са лоши месеци за избори от гледна точка на политиците", каза той.

Според Андрей Райчев коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС е напълно реалистична, но ГЕРБ не иска да е в тази "политическа компания", защото това е непрестижно за партията от гледна точка на избирателите ѝ и международните партньори.

Освен това в тези времена на задлъжнялост на бюджета, за никоя партия не е изгодно да поеме властта, смята Райчев.

Затова той допуска, че има шанс правителство на малцинството с мандата на "Продължаваме промяната", но тук много зависи кой ще бъде номинираният за премиер.

Андрей Райчев и доц. Стойчо Стойчев са единодушни, че легитимацията на ГЕРБ минава през партньорство с "Демократична България".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: ГЕРБправителствоПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
НИКОГА КИРО АСЕН ИЦО ТАНАС НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ ПОВЕЧЕ КАТО И ГЛЕДАМ ПОЗОРНОТО ПОВЕДЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА РАЗРУШИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ И ДРУГИ БЪЛГАРИ И Е ВРЕМЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ***
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам правителство без ГЕРБ и ДПС , от тези ни мина живота в мизерия ! Видяхме ги колко мислеха за обикновенните хора.А Бойко и сега се изживява , като собственик на държавата ни! От къде на къде правителственният самолет , ще разнася Банкянските тигри!? Този толкова се е самозабравил, че въшките му излязоха на челото.
48
7
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 49: Не си разбрал. Не ПП и ДБ, а ГЕРБ има нужда от легитимация. Но няма как да я получи докато не се откаже от корупционното си минало. А и това няма как да стане. Цялата тази партия е прогнила от корупция, а и с Бойко начело няма как да се реформира. Това, което се мъчи да прави Бойко е това, което е правил винаги: да се бие в гърдите че е верен евроатлантик, та пак да се намести на държавната софра. Този филм вече сме го гледали.
47
7
 
4
 
! Отговори
Да преговарят с БСП преди 1 година
ПП и ДБ могат да се споразумеят с БСП за промяна на Изборният кодекс при която с бюлетина да могат да гласуват само хора над определена възраст, например родени преди 1952г. Някои от тях наистина имат затруднения при гласуване с машина. Това устройва БСП, защото те разчитат на пенсионерските гласове, а при това няма да увеличи много купеният вот. Време е да седнат и да се разбера, защото иначе работят в полза на ГЕРБ.
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що се отнася до легитимация, ПП и ДБ можеше да получат такава, ако не бяха толкова арогантно отказали разговори за съставяне на кабинет с ГЕРБ! Не е сериозно да се говори за коалиция на ГЕРБ с БСП! С третия мандат може да се уйдурдиса някакво правителство, но ако не е с ГЕРБ, няма да има никакъв живот!
45
4
 
4
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Мечтиии!
44
2
 
14
 
! Отговори
Киро саботьора преди 1 година
Киреца -ПП ,пусна 50 процедурни молби за да съботира парламента.Това си е чист съботаж и подривна дейност срещу държавата и народа-ЗАТВОР!
43
1
 
13
 
! Отговори
Чужденеца преди 1 година
Може ли без снимки на Киро ,че ми се бунтуват червата всеки път като му видим безизразната физиономия на тая куха лейка предателска.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахри от маалата.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво беше цялта олелия през последната полвин година, ако пак ще управляват ПП? ГРОБАджиите се провалят тоталнои са пълна скръб. Знаят само да крадат и това е единственото, което могат.
40
1
 
13
 
! Отговори
Николай Танев преди 1 година
Кабинет на ФРАНКЕНЩАЙН. Дано са чували за него неграмотните ни ДЕПУТАТИ.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има протести и срещу герб и срещу пп вьзможен кабинет единственно на дпс според менХората са гладни и озверели нещата отиват зле
38
1
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
И вчера изгубиха целия ден, да, целия ден, с процедурни хватки. Губят ценно парламентарно време, вместо да разискват по същество! За 4 часа приеха само заглавието на законопроекта! Е то бива, бива, ама това минава всякакви граници! Сега преди малко видях ген. Янев около Орлов мост. Значи вместо да стои в парламента, където му е работното място, човекът се разхожда! Как гледате хората в очите, не знам просто!
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости. Легитимират се с ДБ. Че те са от котилото на Нинова, комунисти под прикритие :). ДБ е платен проект, един файтон хора. Другата олигархична партия е ПП. Райчев е край о време да се оттегли от и да не ни за имаес с неговите фантастични глупотевини. :)
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможен е само 1-ви или 3-ти мандат. бобърчетата са АУТ! ПРОВАЛИХА СЕ ТОТАЛНО!
35
4
 
6
 
! Отговори
Дедов преди 1 година
До АнонименИ кое им е на ниво, че не се сещам? Разваления български на лидера им или истеричното държане на Данчо Ментата/надявям се знаете защо го наричат така/? Ако малко поне се вслушате в това, което говорят ще разберете, че повтарят едно и също като папагали, а дейтвията им нямат нищо общо с говоренето. Тази партия и хората в нея не са направили и не правят нищо добро за БГ.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАЩО ПРОТАКАТЕ БЕ? ИГРАЕТЕ В ОТБОРА НА ЧОРАПА! ИНАЧЕ УЖ СЕ МРАЗИМ...
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34Какво ниво са ДПС ? Ония с трудната фамилия не знаеше български доскоро, обаче били на ниво, ще ме разсмееш :)))
32
1
 
11
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тия, дамгосаните са аут от всяка позиция, а те говорят за "възможност"??? Тяхната песен е изпята и хората нещат да ги виждат, освен през решетки...
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От няколко дена гледам Парламента... тъжно е! Тъжно! Единствените на ниво са ДПС. Всички други правят някакви смахнати неща. Стегнете се малко бе, нямаме нормална българска партия!