Кабинет на малцинството на ПП бил възможен, но зависи кой ще е премиер

Коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС била напълно реалистична
65
Кабинет на малцинството на ПП бил възможен, но зависи кой ще е премиер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съществува ли възможност 48-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство или със сигурност отиваме на нови избори?

Политологът доц. Стойчо Стойчев заяви пред БНТ, че не е оптимист за формирането на редовен кабинет.
"Не сме по-близо до кабинет, не сме и били по-далеч някога. Оттук нататък както президента, така и партиите гледат да отложат изборите, за да не се паднат през януари и февруари. Тогава хората са най-бесни на политиците, защото имат най-високите сметки и са изхарчили парите си по празниците. Така че януари и февруари са лоши месеци за избори от гледна точка на политиците", каза той.

Според Андрей Райчев коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС е напълно реалистична, но ГЕРБ не иска да е в тази "политическа компания", защото това е непрестижно за партията от гледна точка на избирателите ѝ и международните партньори.

Освен това в тези времена на задлъжнялост на бюджета, за никоя партия не е изгодно да поеме властта, смята Райчев.

Затова той допуска, че има шанс правителство на малцинството с мандата на "Продължаваме промяната", но тук много зависи кой ще бъде номинираният за премиер.

Андрей Райчев и доц. Стойчо Стойчев са единодушни, че легитимацията на ГЕРБ минава през партньорство с "Демократична България".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: ГЕРБправителствоПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЙ ЗАЦИКЛИХТЕ , ТАЯ "НОВИНА" ВСЕКИ ДЕН Я КОПВАТЕ... Я ДАЙТЕ И ЗА БЮЛЕТИНАТА И САМО СМЕНЯЙТЕ ДАТАТА...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предателите вън от политиката.
28
3
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Киро, като те гледам на тази снимка, можеш да набиеш Данчо Ментата. Можеш здраво да го сбухаш. Ама не го прави, моля те! Не че досега в пленарна зала не е имало бой (навремето Стоян Ганев го набиха точно пред трибуната, и в други предишни паламенти е имало сбивания), ама не е гот да се биеш пред тв камери, не ти ли е ясно?
27
2
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами какво може да очаквате от Коалиционното малцинствао на "Кирчо, корочо и СиЕ"АД, партийни отломки които дори и насипани в общ кюп са далеч от заветните 121 гласа в НС, тези дето от 3 години изчегъртват първата политическа сила в България, ни докараха до парламентарна невъзможност да се сформира правителство, като ни хвърлиха в един куп кризи, най-голямата от които е тази на собствената им несъстоятелност ... !!!
26
0
 
14
 
! Отговори
Къв кабинет, бе... преди 1 година
ЗА КОЛКО ДНИ ШЕ Е...хахахаааа
25
1
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Пепи 18 Ако Борисов се цани за почетен председател на ГЕРБ , като Доган , дали ще му е зле ?Заслужил си е човека.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я Киро парапета пак иска внимание,как се прецаках,като гласувах на предишните избори за него.А той тате ,бивш комунистически кадър,да ни оправя.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ходи в сара ите на ДПС и после се тупа в гърдите какъв патриот бил, то не че му разбирахме какво казва, евала на преводачката му :)))
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МайораНема повече да помирише държавен пост селския тарикат, гарантирам ти :))) Все пак реви, тръшкай се по земята, твое си мислене, но Боко е аут :)))
21
1
 
10
 
! Отговори
до16 преди 1 година
Какво ми даваш акъл,не съм фен на Баце.Ти ли ще ме поучаш,за национални *** предатели в воглаве с Борисов.Няма независими политици ,но тези от ДБ и ПП толкова грозно и явно слушат Америка ,че са смешни.Неочаквано добра комбинация,деца на бивши ***,да крякат най-силно против Русия.
20
2
 
12
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе 16 какви сънища сънуваш? Та за 7 месеца твойте просто Киро и Кокорчо с безпринципната коалиция доведоха страната до фалит, теойни цени на газта и попълване ошфорните сметки със 100 млн евро , неизгодни сделки , неспазване Конституцията , дълг от 20млд лв от които 9 млд за 9 дни без да се знае къде отидоха , частни воаяжи , парапет гейт , издаване на тайни и прочие! Така че видяйме какво стана и затова безславно си отидоха!
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко още не е наясно, че ДС е свършила с експеримента с него :))) Нема вече да си премиер браточка пожизнено, направи много глупости :)))
18
9
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Боко няма никакво желание да е вече под прожекторите. Иска като Доган Великолепни да си харчи милиардите, а назначените от него подопечни да изпълняват повелите му. Официално не иска да е в коалиция с дпсето, но иначе 12години един за друг дума не обелват и далаверата върви. Защо се мъчите да анализирате очеизвадни неща:)
17
2
 
12
 
! Отговори
Позитано 20 преди 1 година
Кабинет на ПП с премиер Борисов. Неочаквана добра комбинация.
16
11
 
5
 
! Отговори
До коментар 1 преди 1 година
Не само излизай ами и изчезвай. Оставете ни най - накрая да направим нещо. Видяхме ви вас 12 години колко сте можещи. Върнахте ни в първи клас.
15
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко прави опити да се върне, но стана толкова селски противен, че нема да има шанс :))) Не може да върже правилно 2 изречения, обаче се цани отново за премиер селския бе г :)))
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв кабинет го мъчи Киро?Той едно смислено изречение,не може да върже.Сетих се,от Козяк ги натискат,за да има кабинет,за да са легитимни послушковците.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да ала дб съюзена с герб е аут на следващите избори - пример ндсв,сдс,яне янев ,мвро,воля, и тн слючайни спорадични герои
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не набием някой от богоизбрани те,нищо няма да се промени .Ква промяна са тези,деца на комунисти,завършили с наши пари на вън?
11
6
 
8
 
! Отговори
ОБИЧАМ ПРОМЯНАТА преди 1 година
ОБИЧАМ ПРЕЗИДЕНТА.................. ОБИЧАМ МИЗЕРИЯТА.. 2020-2022.....!!