Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"

Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, заяви той
289
Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"
Снимка: БГНЕС

Компенсацията за тока на малките и средни фирми е много важен приоритет сега и това трябваше да бъде гласувано днес, вместо това ДПС, БСП и ГЕРБ гласуваха, че е по-важно да се върнем в дебата за хартиената бюлетина. Това показва как се заменят важните въпроси за българското общество с тясно партийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори, заяви в кулоарите на парламента Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Ние ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, така че да се опитаме, въпреки, че знаем, че големият срив на доверие ще дойде с хартиената бюлетина, там идва голямата кражба“, каза Петков и допълни, че поне са успели да върнат паметта в камерите поне по време на броене.

По думите му този тип малки победи си заслужават битката, но те няма да изместят голямата загуба на честността на българския вот, ако бъде върната хартиената бюлетина.

Петков отбеляза, че няма никакви коалиционни разговори и вече станаха два месеца откакто са минали изборите без никакъв успех за съставяне на правителство.

„Затова вчера казахме, че ГЕРБ са политически импотентни, защото за два месеца имат нулев прогрес. Само се занимават с някакви измислени скандали и с хартиената бюлетина“, подчерта той.

Петков обяви, че ПП ще поеме тежката отговорност за втория мандат заедно с „Демократична България“, но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че „те ще гласуват за кражбата на вота на българските граждани, а после ще подкрепят правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

Според него, ако хартиената бюлетина мине днес, това за ПП означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ, БСП и ДПС да откраднат българския вот и връщането на невалидните бюлетини.

По отношение на протестите против връщането на хартиената бюлетина, Петков каза, че е много хубаво, че на българските граждани наистина им пука, че някой се опитва да им открадне вота. „Те показаха, че както ние се борим вътре в тази сграда, така и те дават всичко от себе си“, посочи той и допълни, че не ги спира нито че е тъмно, нито че е студено.

За втория мандат ясно казахме, че за да предложим правителство, искаме девет гаранции, една от които, е отказът от хартиената бюлетина, припомни бившият премиер. Казахме, че ако тези девет гаранции са спазени, ние ще поемем тежката отговорност за втори мандат заедно с "Дечократична Бъглгария", допълни той. Но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че ще гласуват да се открадне честният вот на гражданите и после ще подкрепят правителство, което е антикорупционно, посочи още Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
36
 
! Отговори
Кирчо Истината преди 1 година
Кико муцунката му изкривена като след някой психичен синдром. Вкара ни в дългова спирала. Търгуваше газ от Чирен и руски за да пълни джоба. Вие вярвате ли че тоа е някаква алтернатива на Боко или Корни. Този е на директна тел.линия от Дубай и прави каквото се каже оттам
28
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрахте ли,че не е важно как се гласува,а кой и как брои резултатите.Буци има гоям опит в шашмологията.Картофено момче на прехода и преател на мютрите.
27
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оди се надбегвай пелтек.Аман от послушковци на Козяк.
26
29
 
7
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Те герберите за 12 години нищо не направиха, пък камо ли за 2 месеца :) Но пък виж, виновна им е опозицията, че управлява цели 7 месеца :)
25
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мани се брат,вече прекалява.Демокрация е,който иска да гласува с хартия ,който иска с машини.Вие доказахте,че сте некадърници.Баща комунист,учил в Харвард,къв *** си ти?
24
4
 
36
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Татков Кирчо пак се изказа неподговен! Тия хора от "Партията на провалите имат ли кумова срама? Не стига че за 7 месеца фалираха страната , закриха спец звената да не разследват олигарсите които ги доведоха на власт , частни воаяжи , парапет гейт , попълване на ошфорните сметки със 100млн? , нарушения в БНР, неизгодни сделки! Товали е компетентното ви управление! И как ще управлеате с "Дай България" длед като са подкрпени от олигарсите? Та хартиената бюлетина ви е виновна или управленската ви не
23
2
 
37
 
! Отговори
София преди 1 година
Понеже Сирил, харвардското провалено в кариерен и личен план, недоразумение е ревнало до небесата, бих желал да го попитам за шестте им месеца на власт, дето вкараха страната в някакъв неконтролируем хаос, наред, с който изпоназначиха една камара любовници, приятели, колеги за заместник министри, какво друго направиха?
22
2
 
5
 
! Отговори
снимката е протокол преди 1 година
ЦИК или центрове, машини, флашки, да броят гласовете, е НЕЗАКОННО! Защото така статуквото ги брои. НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ! Видеонаблюдение и машини, се вижда кой как гласува по секунди. Но и без камери, също е възможно. Отрязъкът от машината показва всеки за кого гласува. Час, минути и секунди, и за кого е гласувано, от коя машина. НЯМА ТАЙНА НА ВОТА, КОНТРОЛИРАН ВОТ, КУПЕН ВОТ! Само с бюлетина и то всяка партия да си я печати. Между две стъкла се НАРЕЖДАТ ПРЕД ВСИЧКИ бюлетините И сЕ СНИМАТ, и снимкат
21
4
 
32
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, Кирю пак е в абстиненция. Два месеца Рундю не връчва мандат бре, Кирьооо. Жалък си. На другите избори си при ИТН :))))))))))) Направо не ми се мисли с хартиената бюлетина как ще го ядете дървото :)))))))))))))
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се доктор Цветеслава Гълъбова що не се самосезира и да го прибере тоя безумник? Временно, докато се задвижи машината Гешева. Че аман от неговите умнотии всеки ден.
19
6
 
36
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами ГЕРБ се занимават с флашките и кодовете които раздаваш като индулгенция, занимават се Джемкорп, с комисионките от газта и офшорките, с десетките милиарди които изтекоха незнайно къде само за 6 месеца, скоро с тези неща ще се заемат и съдът и прокуратурата, така че всяко нещо по реда си...а с какво се занимаваш ти Кирчо освен да пръспраскаш лиги и отрова по телевизиите, фактите са ясни и категорични, в своята несъстоятелност не успя да изкараш и 6 месеца във Властта и се отече в канализацията
18
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кириле, ГЕРБ не са на власт от две години !
17
11
 
2
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Ми, гледат си осребрят женгaлитe и ти...
16
5
 
28
 
! Отговори
тия преди 1 година
двамата от снимката ми предизвикват чревни проблеми като ги видя.
15
3
 
33
 
! Отговори
mery преди 1 година
Когато управляваше ПП преоритета на Кирил Петков беше РСМ и първата му работа да открие самолетна линия София -Скопие за да да угоди на някаква американска авиокомпания. Приказва само за да си прави ПР, а президента Радев все още не е връчил мандат на никоя партия за съставяне на правителство. Малко хора се замислят за това.
14
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това момче не е редовно и сега след като всички се усетиха стана конфузна ситуация и се търси начин да му се даде изход без унижения. Анамнезата, обаче, май е доста по- тежка и лицето няма чувство за самоконтрол и ще се наложи някак държавата да се спаси от опасен тип.
13
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само д апопитам , КАКВИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДПС, БСП И герб , и защо СДС не си уважава ''празника'' 10 ноември 1989 г. !?
12
7
 
37
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Киро чуваш ли се какво говориш потрес потрес потрес Киро опомни се Киро кой те е заблудил още много българи живеят в България
11
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Харвард ли те направи ПП Професионален Популист а кире или ДС те изучиха да минеш като кадър на Демокрацията, а ти си върл комунист тия са стари номера при нас не вървят другаре Популисти, а къде дреме каскета та не те арестува за Джеимкорп
10
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб няма с какво друго да се занимават , същото е като Копейкин със РСМакедония ...Но се вижда че герб вече никога няма да властват , а бъдещето е на ПП и подобни , но не и на БСП , ДПС и герб ... Вие как мислите да продъжи животът с БСП, ДПС и герб ???Животът го налага !