Петков пред протестиращите: Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън

Стотици се събраха на площада пред Народното събрание
Обновена: 1 дек 2022 21:53 | 1 дек 2022 19:43, Нели Христова
367

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протест срещу промените в Изборния кодекс пред Народното събрание организират тази вечер от „Демократична България” и „Продължаваме Промяната”.

В 15-минутна почивка излязоха депутатите, за да излязат на протеста пред Народното събрание.

Почивката бе поискана от Ивелина Мутафчиева от "Демократична България". Тя поиска 30 минути, за да може депутатите да излязат при протестиращите.

Председателстващият Желязков обаче им отпусна 15 минути.

Някои от ДБ и ПП обаче вече бяха на протеста по-рано. Асен Василев поиска почивка, за разясняване на някои от предложенията за промени в ИК. В това време обаче негови колеги излязоха при протестиращите навън против връщането на хартиената бюлетина.

Пред протестиращите излезе и Кирил Петков.

"Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън. Всъщност депутатите от задкулисието най-много ги е страх от вас. Ще се борим тази вечер до когато трябва. Няма да допуснем да откраднат вашия глас, да откраднат данъците на всички вас", каза той от трибуната. "Всяка малка победа, която отвоюйваме, е победа за демократичното развитие на нашата страна", каза още той.

"Искаме реформарторските сили да управляват България. За съжаление, реставраторите начело с Борисов и Доган овладяха тази сграда и ние трябва да си я върнем. Сигурен съм, че заедно ще успеем да го направим това и не трябва да се отказваме. Бойко Борисов много иска да си закачи някъде на ревера демократичните сили, но това няма да стане. Ние от ДБ сме гарант за това, че няма да допуснем Борисов повече да управлява страната", заяви Атанас Атанасов - съпредседател на "Демократична България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е политика и интереси, незнам защо се нападате по политически пристрастия, всички са еднакво подкупни и продажни.
26
2
 
22
 
! Отговори
АМАН ОТ ПРОМЕНИ... преди 1 година
....ИСКАМЕ СИ СПОКОЙСТВИЕТО И ЖИВОТ БЕЗ ИНФЛАЦИЯ---КАТО ПО-РАНО ПРИ ГЕРБ!ОТ ЮМРУЦИ И РЕВОЛЮЦИИ---ПРОКОПСИЯ , НЯМА !!!!!
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев доведе тези от елитния отбор!НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ НЕКАДЪРНИЦИ и съсипа държавата
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Пиячите на кафе от капсули дето си бършат пода с мокри кърпички пак са се явили на спонтанен протест" - по-добре не ги е описвал никой до сега. Свалям шапка за метафората.
23
0
 
25
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Щом ПростоКиро защитава нещо с такъв плам, значи има някаква голяма далавера лично за него, но не и за българския народ. И ако още не е разбрал, няма ли някой от Продължаваме погрома да му обясни, че София не е България, и има села, в които се гласува само с хартиена бюлетина, и няма машини. Две са токсичните партии в НС, ДъБъ и Продължаваме погрома.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа за нищо не се е произнесал. Народа е апатичен, отвратен от бивши мутри, харвардски палячовци, варненски ***, чалгари, ***, *** и прочее. Народа не гласува и истината е, че този парламент няма абсолютно никаква легитимност.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ме накара да харесвам Боко, толкоз за него.
20
1
 
23
 
! Отговори
А преди 1 година
Когато излезем на протест другите, нормалните и неплатените, какво става с Киро. Аман от това 1000 човека да се правят на интересни и да парадират, че представляват цялата нация
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от ДБ и ПП се смяха на протестите на Възраждане, че имало по 1500 човека през работно време, ала на техните след работно време има по 300 човека. На всичко отгоре ДБ и ПП си рекламират протестите предвалително по сайтовете, а на Възраждане половината хора попадат там по случайност и спират да послушат. Не съм симпатизант на Възраждане, но сравнявам, за да се замислите дали наистина тия партии ПП и ДБ имат някаква истинска стойност или са просто субект на масирана медийна кампания.
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се детурцизира държавата.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиячите на кафе от капсули дето си бършат пода с мокри кърпички пак са се явили на спонтанен протест, оставете Киро още да се изявява и колкото хората повече се запознават с неговата личност толкова по-нисък ще му е процента докатно не последва Маямата и Слави.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе народе, не ви ли стана ясно, че само ни хвърлят прах в очите. Та това НС е изцяло нелигитимно, както и решенията му имайки предвид ниската избирателна активност. Всичките 240 нефелника вътре работят единствено за собствен интерес, а не да интересите на народа и страната.
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този се е хванал за протестите, като еврокомунист за купонна система.
14
1
 
30
 
! Отговори
don korleone преди 1 година
Ако машинките бяха точни, нямаше да се крият като мишки и щяха да си броят после гласовете от бележките, а не само да се събират за вторични суровини.
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо омърси момето тоя?
12
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестите на този шутт се изтъркаха, когато правиш нещо постоянното то губи стойността си и става досадно.
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не и реформатори, от тях народа пострада много, още ги помним, въпреки че се маскираха за пореден път сменявайки си името на демократична България. Имам чувството, че наследниците на вишата номенклатура и дс агенти нарочно се инфилтрират в уж демократични партии за да продължават да грабят народа
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги ли е срам?То е ясно,че са платени тези протести.
9
1
 
39
 
! Отговори
ИДВА КОЛЕДА..... преди 1 година
ПРОМЯНАТА СИ ОТИВА........ ЗА ЩАСТИЕ НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД........
8
1
 
31
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ преди 1 година
АКО СТЕ МАЛКО ПОВИКАЙТЕ ИТН ЗА ДА ВИ ПОДСИЛЯТ! И БЕЗ ТОВА ВЕЧЕ СТЕ СПОМЕН.