Тежък ден в НС, в центъра пак ще е Изборният кодекс

Ще заседават ли отново по нощите?
21
Тежък ден в НС, в центъра пак ще е Изборният кодекс
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тежък и бурен ден очаква депутатите в Народното събрание, промените в Изборния кодекс са точка първа в дневния ред днес.

До този момент те са гласували единствено заглавието, като и двете заседания с разискването на промените продължиха след полунощ. На два пъти пък бяха свикани протести пред НС срещу предложените промени.

Най-спорните изменения са връщането на хартиената бюлетина и въвеждане на смесено гласуване, както и промяната в начина на броене на резултатите от машините.

В програмата на Народното събрание е включен и проект на решение, с което да се възложи на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия.

Проектът е внесен от депутата от БСП Драгомир Стойнев. В него се предвижда компенсация при праг от 200 лева за мегаватчас.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
БСП правят голяма грешка с подкрепата на хартиената бюлетина. На предните избори от ромските махали масово не гласуваха защото не можеха да си продадат гласа. На следващите избори ако се гласува с бюлетина ГЕРБ и ДПС ще им купят гласовете, както е ставало винаги. БСП я увеличат малко с гласовете на пенсионерите я не. И когато се види ясно, че са върнали пак ГЕРБ на власт (със скрита патерица ДПС) как ще се оправдават тогава. Бяха ги легитимирали като партия на промяната, а тогава какви ще бъдат?
10
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 месеца
До 10 помисли малко заради кой се вдигат цените на всичко!!!!! Кой ни докара до тези кризи и се борят да вземат пак властта, за да могат да си прикрият следите на всичките далавери???!!! Кой искат да им е "бухалката" и защо???!!!! Защо ги е страх да се проверяват машините????!!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирето има проблем с главата. Добре е да иде в Курило.
8
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
машинно гласуване с хартиените се купуват индии-ските гласове затова е целия воизабрана за гласуване в турция избори 2023 г нови млади лица с нови идеи
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Б си и престъпната ***! А какви важни закони трябва да се приемат! Бюджет няма още! Ке ле мета долни.
6
7
 
5
 
! Отговори
Знаем преди 2 месеца
ГЕРБ и ДПС искат яростно хартията, защото така си командват неграмотния електорат. На едните са от махалите, на другите с рейсовете от чужбина. Не могат да четат, да пишат и даже да говорят български и така по-лесно се обяснява кое квадратче да задраскат. Също доказаха как се манипулира и фалшифицира хартия в тяхна полза. Идват местни избори и искат пак така феодално да си разделят държавата както и до сега. А БСП са ясни - готови на всичко, за да усетят малко власт отново
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В изборния кодекс да се запише че наркомани нямат право да гласуват и да се сложат детектори на лъжата в изборните секции. Да ги видим тогава прокопиевите със заявките за легализиране на наркотици.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Теь двамцета се движат като младоженци.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 1 - Ааааа, свърши, свърши! Подари на янките още няколко милиарда долара!
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато пречат външни фактори като Плевнята и юдеина - нема да стане ОК работата
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това народно събрание за два месеца ве свърши работа за две стотинси. Да се саморазпуска или самозакрива.