България се надигна след решението на Нидерландия

Коментар на водещи фигури
3 дек 2022 18:50, Росен Стойчев
275

Остри реакции срещу решението на Нидерландия да не подкрепи България за влизането в шенгенското пространство. Нидерландският премиер Марк Рюте изрази съмнения в способностите на страната ни да охранява външната граница на Европа.
Още по темата
Първи с остра реакция излезе президентът Румен Радев.

"Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм", написа президентът.

А от ГЕРБ са категорични, че правителството на бившия премиер Кирил Петков носи вината за неблагоприятното решение на Нидерландия, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Проблемът е, че не е обяснена позицията на България и какво страната ни е свършила през последната 1 година", каза Христо Гаджев.

От "Продължаваме промяната" обаче отправиха упреци към правителството преди тяхното - това на ГЕРБ. Лидерът на партията Кирил Петков написа във Facebook, че България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген.

"Преди седмица открито разговарях с холандския министър-председател Марк Рюте и настоях да се отчетат решителните стъпки, които последното редовно правителство на страната предприе, както и обвързващите ангажименти по Плана за възстановяване и устойчивост за осигуряване на върховенство на правото и решителна борба с корупцията", допълни Петков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в социалните мрежи, че определя като незаслужено и унизително решението на Нидерландия. Тя заяви, че именно Шенген обединява партиите.

"България е изпълнила критериите за приемането ни в Шенген. Въпреки това ни третират като втора ръка хора. А ние не сме", отсече Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Една справедлива оценка за нищопрявенето на т.н. народни представители - 240 хрантутнука!
39
0
 
0
 
! Отговори
Всичко е политика преди 1 година
Докато UK бяха в ЕС и те не ни искаха, но батко ви като покани Камерън на кратка екскурзийка около границата и южното черноморие с вертолет, омекна. Само че много бързо си подаде оставката. Сега същия театър го играят и шведите, дето не им платихме милиарди за учебните леки грипени, австрийците, на които не им се плаща за доброто име на страната ни от времето на станишката, и накрая на холандците, които знаят, че сме славяни, а те мразят славяните докрай, заради сваления им пътнически самолет.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради хартиената коалиция на мафията ни блокираха шенген.
37
0
 
0
 
! Отговори
EU citizen преди 1 година
И да се надигате и да се повдигате, все тая. Няма Шенген за вас. Хората ви го казаха- ТРЯБВА ДА СТАНЕТЕ ПРАВОВА ДАРЖАВА!!!! ПРАВОВА ДАРЖАВА ОЗНАЧАВА ДА ПРИЗНАЕТЕ ПРАВАТА НА LGBTQ+ ХОРАТА СЪЩО И НА РОМА ХОРАТА!!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Да се съюзяваме с Русия и Румъния и да им разкажем играта на цяла Европа
35
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Когато големите държави от т.н. ЕС, не са съгласни с нещо, което би прозвучало неполиткоректно, го възлагат на някоя по-малка държава от старите членки. Който е обиден да посети българските тоалетни на Капитан Андреево и да ги сравни с турските; да мине наколкото последни километра по пътя за Калотина и да го сравни с магисралата на Сърбия след границата ни!!! Да погледне нескопосаната ни ограда на границата ни с Турция. България е за изгонване от ЕС!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските политици НЕ са България! Българите страдат от галопиращата инфлация и въобще не ги интересува някакъв си "шенген".
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветски мекерета не искат никъде. Дори и най цивилизованите държави ще намерят начин да ти го кажат с подходящи средства
32
0
 
0
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Радев ако е пич,ще намекне пред Европа,че България по всички въпроси ще сме с НЕ,и да започнем със санкциите срещу Русия
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да се надигне все тая. Щом като сме в ЕС ще изпълняваме всичко, без значение дали е добре за нас. Няма нито един който да ни изведе от това, както англичаните.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново слаб 2 за българската политическа гилдия.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нидерландия каза истината и тукашните лъжци и манипулатори на обществено мнение вдигнаха кръвно. Нали знаете, че лъжеца не толерира истината по никакъв начин.
28
0
 
0
 
! Отговори
Сссссс преди 1 година
Тук ,голяма част от коментиращите,явно си нямат и представа какво значи Шенген . Без Шенген, производител от България,много трудно си изкарва стоката в Европа. Камионите висят с дни на границата,а това оскъпява крайната цена,а и сроковете вече са твърде големи.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо си дигнете насранте ***
26
0
 
0
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 1 година
1 милион пъти апелирах да узаконим хомо браковете за да достигнем нашите цивилизовани братя европейци,и да ни приемат в Шенген и еврозоната!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на смелите холандци, никакъв Шенген докато Гешев и мутренската мафия управляват България.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде сте тръгнали с военнатаФатмашка диктатура в Шенген и Европа? Вие сте криворазбраната цивилизация с вашето хартиено машинно гласуване на ксерокс. Просто се погледнете отстрани на каква феодалнаКочина сте си направили държавата. Няма Шенген, докато не започнете да се държите, като нормални европейци.
23
0
 
0
 
! Отговори
Ххх преди 1 година
всички нормално мислещи българи са възмутени след решението на Нидерландия, защото е необосновано и крайно. България е страната, която най- много заслужава да бъде в Шенген, защото охранява най- важната външна граница на ЕС. Изложена е в труден терен. Не само, че задължително трябва да бъде в Шенген, но и допълнително да получи и финансова подкрепа.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е кои са виновните Радев-Гешев-Борисов-ГЕРБ-ДПС-БСП и Възраждане, за капак на всичко се опитват да настроят общественото мнение против ЕС и НАТО. Целта на това упражнение е заграбените парички да си ги харчат безнаказано, а всички останали да мизерстват .
21
0
 
0
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Уч не ми пука ! Нит ми влиза,нит ми излиза ! Дремими !