Проф. Габровски може да се окаже успешен политически ход

От гледна точка на политиката обаче е случаен човек, смята Христо Панчугов
5 дек 2022 15:00, Анисия Иванова
117
Проф. Габровски може да се окаже успешен политически ход
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Кандидатурата на проф. Николай Габровски е изненадваща, но и сериозна. От гледна точка на политиката обаче това е случаен човек. Той не е бил в ситуация да взема политически решения, да създава политическо доверие между толкова разделени в позициите си политически формации", каза политологът Христо Панчугов.

По сумите му трябва да се разбере и политическата програма на следващия кабинет - дали в дневния ред могат да се разпознаят и други политически формации.

Още по темата

"Който и човек да беше поставен в тази ситуация, щеше да има големи затруднения. Не е ясно дали може да бъде генерирана политическа подкрепа. Но проф. Николай Габровски може да се окаже и успешен политически ход", каза Панчугов пред БНР.

Политологът посочи, че българската политика е докарана до ръба на противопоставянето и тя не може да понесе повече конфликти.

"Невъзможността да се подходи отговорно към процеса на съставяне на управление ще направи заложник всеки човек, който влезе в идеята за този кабинет на малцинството. Заложник на политически интереси. Необходима е саможертва в такава ситуация", смята той.

По думите на Панчугов най-вредното, което се е случило през последните два месеца, е - докато политическите формации са се правили, че водят политически разговор за управление, президентът е наложил собствен дневен ред и се е превърнал в човека, който решава кога ще се провеждат парламентарни избори и който държи сметка на политическите формации за начина, по който гласуват в парламента.
 


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова много пари има Боко в чекмеджето,че може да си купи когото иска.Очаквам правителство от професори-експерти!
94
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 1 месец
Така се създава "президентска република!От тощовизъм към радевизъм. Приликите открийте сами. Те не са случайни. Да живее управлението на елитните шофьори и клюкарки! 😉
93
0
 
2
 
! Отговори
Готин преди 1 месец
В страната на дребните хитреци, това е най-големият ход от страна на ГЕРБ. Тураш "бушоня" и квото ще да стая! Ти нямаш вина. Това е. Всички негативи остават за "професора". Питам се: Колко трябва да си глупав, за да поемеш такава отговорност!? Или така си нагазил в "лай ната", че си зависим и си окачаш примката на врата, сам.
92
0
 
1
 
! Отговори
до Ели преди 1 месец
Защо дрънкаш глупости?Борисов направи това което искаше Европа и то доста некачествено,защото отмъкна половината пари в чекмеджето.А за половината пари-такова е качеството!За тези пари дето ги няма,щеше да са асфалтирани всички пътища в България!А за Шенген трябваше по неговите думи преди 13 години,да се боядиса една стена и сме готови за Шенген.Още явно не я е боядисал!Или тези неща ги пропускаш,като се правиш,че не помниш ,а?!
91
1
 
1
 
! Отговори
Ели преди 1 месец
До бай ИванБ.Борисов е човека, който е направил най много за тази държава и затова ГЕРБ за пореден път са първи, разбра ли, *** козел.....не можеш да стъпиш на малкия му пръст
90
4
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
12 години герб съсипваше държавата,и искат пак така ,скрити зад професори.бойко ти управляваше бе не ден или два защо всички те мразим ¿Защото ни оправи,ама от всякъде.герб умря запомнете.
89
1
 
9
 
! Отговори
Харалампи преди 1 месец
И ТОЗ падна в лапите на ГЕРБ.. - поредната манипулация. Той разбира от медицина, не от политика. Боко ще управлява, ТОЗ ще изпълнява... Пази Боже!
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е щом го е казал Христо Панчугов,един от глашатаите на ГЕРБ,вервайте му.Бапослефък всички гербави хрантутници обикалят медиите в прослава на вожда.Не ви ли е срам,бе?
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този от Ко-вид мафията!!! Ще натика българите в болници и ще им източи спестяванията!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам защо всички са учудени, че е възможно лекар да застане до Бистришкия Меси и да му служи за смокиново листо! Нали всички знаем каква ужасяваща корупция се вихри из болниците на Б-я. Нали ни е ясно, че ако не платиш огромни суми, нямаш шанс да се добереш до добър специалист и малко лекари ги интересува, че ще умреш като куче. Пари искат и изобщо не им пука до кого и до какво застават.
85
5
 
2
 
! Отговори
Вход преди 1 месец
БЕЗ ДПС НЕМОЖЕ ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО.СПОРЕД МЕН ОТ ТРИТЕ ГОЛЕМИ ПАРТИИ ТРЯБВА ДА Е ПРАВИТЕЛСТВОТО,ТРЯБВА ДА ИМА КОМПРОМИС , ЗАЩОТО ЗА ВСИЧКО ПЛАЩА НАРОДА, А И ТОЗИ НАРОД ГИ ИЗБРА.
84
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Ако гербаджиите са се спазарили с турците и комунистите, може да е успешен, иначе не! Е, ще видим кой ще го подкрепи в парламента.
83
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
няма да крещи и блъска по банката като Киро простото
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лекар неврохирург няма да е наркоман
81
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
той поне не е лъжец и измамник като канадеца.няма да държи парапети,повярвайте.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както казва най-добрия специалист по стратегическо планиране в България, проф. Васил Манов:"ако имаш икономически проблеми, ти трябва експерт икономист, не неврохирург" аз бих добавил, или пожарникар. Та това ми е мнението за предложението на ГЕРБ.
79
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе като знам че тоя мераклия професор ще бъде кукла на конци управлявана от боко пожарникаря мани мани горката българия
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виден ваксър.
77
4
 
5
 
! Отговори
ЕНИЧАРИТЕТЕНАДРЪВНИК преди 1 месец
Не може да се окаже НИЩО!Герберастит6е да сте чули да кажат ЗА НАЙ-ГЛАВНОТО СПАСЯВАНЕТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА ОТ ЗЕЛЕНИЯТ МЕЧ НА ЦИОНИСТКО МАСОНСКАТА ЕВРОМАФИЯ-А?АБЕ ХОРА НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ Да ви будалкат тези еничари на световния ционисткомасонски капитал?Като затворят централите и България след 5 години я няма!НЯМА,НЯМА!
76
0
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До Пижо 79 Бъди спокоен.Истинския премиер ще е Борисов.