Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не!", отвърна президентът
Обновена: 5 дек 2022 20:25 | 5 дек 2022 17:22, Красимир Ангелов
362
Румен Радев отвърна на ПП: Бях първият излъган, когато им се доверих
Снимка: БГНЕС

"Дали се срещам редовно с г-н Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата лъжа на г-н Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора", заяви президентът Румен Радев в Тирана.

Така държавният глава отговори на съпредседателя на ПП, който преди ден заяви, че ГЕРБ, Радев и служебният кабинет са виновни за решението за България и Шенген. Освен това Василев обвини Радев, че се среща редовно с лидера на ГЕРБ.

Още по темата
"Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания", посочи президентът.

По думите му като общество трябва да кажем не на апатията с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

Президентът изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. По думите му решението е продиктувано от субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

Както е известно, Румен Радев пристигна в Тирана, където ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност.

На въпрос дали е бил изненадан от номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС в лицето на проф. Николай Габровски и дали смята, че тази фигура ще успее да обедини политиците, президентът отговори, че професор Габровски е изключително успешен лекар, голям специалист в своята област и организатор, но това (дали ще успее да обедини политиците - бел. ред.) зависи изцяло от решението на българския парламент.

Какво още каза президентът Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
3
 
! Отговори
Off преди 1 година
*** явно не може да си подбира хората с които да работи. Или пък точно това му е целта?
296
1
 
18
 
! Отговори
Popо преди 1 година
Честито, лапнишарани! Промениха ли ви? Как е ,сладко ли сиренето за 20лв килото,поръсено върху домат от 6лв ?
295
1
 
12
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Да вдигнем юмруче срещу шарлатаните от ПП. Крим е наш...опс,на ***, а Шенген не е за нас.
294
3
 
1
 
! Отговори
Отбора на Орела преди 1 година
Германският ГЕРБ е византийския ОРЕЛ а знамето им Византийското жълто-черно..........Втория път КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ сложил КРЪСТА на "Под този знак ще победиш при Бог АПОЛОН преведено "Опознай Християнството за да се влюбиш в него"..........Полша Православно Християнско ИМЕ..........при тях живеели около 100 Славянски племена.......и си избрали от тях името Поляни(Полония,ПОЛАНД) откраднато от Аполон на създалия Православието Константин Велики ......Тримата ВИЗАНТИЙСКИ ОРЛИ:Германия,Полша,Русия
293
7
 
1
 
! Отговори
червеноциганията преди 1 година
ПОЛША чрез Варшавския договор като гледам е заляла целия български пазар с червени цесекарски комунистически презервативи като к.апут Бойко,к.апут Радев,к.апут ***............................Велика Червената ПОЛСКА армия на СССР а не като калъфките ЦСКА и БКП...........Що при орела Полша лустрацията е задължителна към всички комунисти родени преди 1972.............Назначиха ги на 11 ноември 1989 БКП и ЦСКА за Новия Червен WC та к.апут бг-червени още се радват че са червено WC
292
3
 
3
 
! Отговори
Еврозона 2022 преди 1 година
Генералите като този, Борисов, Гяуров, Мутафчийски и другите да отиват да се бият на фронтовете в Украйна. Честито на военните и работещите в БНС. Особенона последните. Те си нямат управител, а България дори и правителство си няма.
291
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП го излъгаха защото разбраха че Радев иска да ги използва.
290
7
 
16
 
! Отговори
Да преди 1 година
Генерале, да бе си гледал професията. Съсипа страната с тези недоразумения.
289
5
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Президентът се доказа като фактор в управлението на Държавата.Асен Василев доста лекомислено го атакува.С това изказване Румен Радев до голяма степен ликвидира ПП.
288
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Колко гласуваха за тях ! Кои са излъганите? Хахахаахххах. Усети ли се? Това не трябваше да го казваш. Хахахахаахха. Който говори много, ще каже някоя глупост.
287
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Присмял се хърбел на щарбел. ПП на каткво разчитат? Никой няма да ги остави да съставят калинет, какво се самозалъгват. С какво им е лош Габровски? Нали иска да състави правителство от всеки партии? Не, те , ПП просто искат да са единствени и мнозинство. И затова въртят изори след избори. Не се усещат, ме намаляват. Е, пр-ос-ти хора! Язък им за олразованието. Действат като диктатура. Сякаш се връща тоталитарният режим: или те, или никой.
286
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП отиват в талаша, независимо с машинки или хартийки.
285
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев поне се усети, докато ПП не вдяват, че народът им се смее вече на големите изхвърляници.
284
6
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Истината е, че Радев първи наруши Конституцията с вдигнат юмрук. Киро, като видя това, си каза: Щом той я нарушава, защо да не я наруша и аз? И стана първо министър с двойно гражданство, после пък премиер. Въобще - както пише Пенчо Славейков: Туй, що се вика законност, туй ред - дим издимил си отколе! Така че, Радев, вината си е твоя! И ако си човек на честта (истинските военни са такива), подай оставка! Не се крий като плъх!
283
3
 
8
 
! Отговори
Рундю педерала преди 1 година
Продадох се на Козяк за един пробит цент!
282
2
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До Оффф 298Математическа Теорема: Всички военни са прости. Доказва се чрез опровергаване на отрицанието й. Да допуснем, че в множеството на военните има умен елемент. Той ще спазва устава, но поне разсъждава, неминуемо ще попита колегите си: Другари, защо ходим с униформи по улиците? След което ще бъде изключен от множеството на военните за обсъждане и неподчинение на устава и множеството на военните ще се състои пак само от прости елементи. С това теоремата е доказана.
281
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И когато спря Газа от Газпром спря и подкрепата на Радев за Кирчо и Кокорчо. Случайно съвпадение.
280
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо водиш срещи с Бойко Борисов, Радев? Онзи който трябва да лежи в затвор сега и заслужено. Не ти ли казваше, че той ще дава показания пред следващия главен пркурор? А сега нямало проблем да се срещаш? Какво се случи? Купиха ли те и теб. Защо? Каква е тази метаморфоза бе хора? Няма ли един достоен да застане зад нас народа?
279
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев раздаваш тайно орден Стара Планина на мутри и мултаци. Румен Радев насислтвено прокарваш мутрите на задкулисието в управлението на държавата. Румен Радев мълчиш за хартиената коалиция! Къде е онзи Румен Радев, който вдигна юмрука? Или това беше изкуствен юмрук? Римен Радев ти си Лицемер! Отвратен съм от теб, ченге. Отвратен съм от всички вас от статуквото! Отвратен съм от бездействието и слепоочието на избирателите и онези, които не гласуват. Отвратен съм от корупцията!
278
3
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами дойде с лозунга че ще се бориш с/у мутрите, а всъщност мутрите те спуснаха, ти пък ни спусна техните протежета с/у които сега ревеш...скара се и с тези които те издигнаха, и с тези които ни спусна в нарушение на Конституция, и сега благодарение на юмрука ти в България всеки е с/у всеки, в невъзможност сме да имаме правителство и се намираме в политическа, икономическа, енергийна, здравна, мигрантска и всякакви други кризи...ББ ни вкара в приемната на Еврозоната, а ти ще ни изкараш от там....