Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно

Никой не може да ни се обади и да ни каже какво да правим
7 дек 2022 09:25, Елка Василева
182
Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно
Снимка: архив, БГНЕС

„Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър.“ Това каза пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Още по темата
Той заяви, че са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими от никого.

„Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикнали“, заяви той в коментар на изострените им отношения с президента Румен Радев.

"Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от който е откраднат 1 млрд., а тази сума е разпределена между 8 фирми", заяви Петков.

"Всички потенциали на България са тук. Страната ни трябва расте с огромна скорост и да сме едни от най-проспериращите, имаме умни хора, условия за туризъм, а това не се случва", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газоснабдяването към нас", посочи той.

Кирил Петков заяви, че "Продължаваме промяната" няма да подкрепи първия мандат, а втория мандат биха го поели само с "Демократична България", и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени. Първата от тях е президентско вето върху Изборния кодекс.

"Нямаме нищо лично проф. Габровски, но виждаме, че Борисов ще взема реалните решения. Не искаме връщането на този модел. Няма смисъл проф. Габровски да търси разговори с нас, само ще си изгуби времето, нека го използва за нещо конструктивно", коментира Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
"Никой, с изклю преди 1 година
на господата от Козяк." - Това е правилното твърдение.
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма случайни неща.Вече и ние мишоците разбрахме чалъмите на статуквото Слагат сирене в капана за мишки и се удрят в гърдите колко са щедри и състрадателни.Още малко търпение от страна на ПП.Скоро и "слепите "ще прогледнат. ПП сте нашата надежда.Не се предавайте.
17
6
 
7
 
! Отговори
з преди 1 година
За да повярваш или подкрепяш Баце и неговите марионетки трябва да си или много късопаметен, или много т.ъп или зависим от него и обръчите от фирми около него. Стана и той като Доганя - сив кардинал управляващ от диванчето.
16
7
 
6
 
! Отговори
17 преди 1 година
Кое точно от това, което е казал, е "хленчене". Казва си позицията, казва, че няма да подкрепят (не са и длъжни), аргументира се защо. Може би не сте свикнали на нормални хора, които просто комуникират и предпочитате бацко да ви се кара от телевизора.
15
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Габровски е от шоуто на Баце. Няма намерение да става министър-председател.
14
13
 
11
 
! Отговори
да да преди 1 година
Всички разумни хора знаем и виждаме, че проф. Габровски е поредната кукла на конци на Бойко и реално той ще управлявам, а всичко, което казва по медиите е поредната негова лъжа.
13
8
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ясно е, че ако ще и извънземен да предложат Герб за премиер, Лаурел и Харди няма да го одобрят. Дано хората да се опомнят и да не гласуват повече за тях. Животът не е кинокомедия. И двамата са за съд и затвор.
12
4
 
15
 
! Отговори
абе преди 1 година
кирчо , нали разбра че и умните и красивите не те харесват вече , на кого говориш тогава ?
11
4
 
19
 
! Отговори
перко преди 1 година
Киро ти одавна си за Карлуково! Жалкото е че на много българи очите им са затворени или не виждат по далеч от носа си! Дано сега се творят и прогледнат след като и баща ви прогледна и ви нанарече "ШАРЛАТАНИ"!
10
5
 
17
 
! Отговори
Боклук преди 1 година
Е няма що - много ни подобрихте живота. Виждаме в магазините всеки ден, виждаме инфраструктурата всеки ден. Иначе вашия живот гаранция сте го подобрили. Айде нови избори и тръгвайте бързо по пътя на Славчо.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оф на този не му ли омръзна да хленчи. Все някой му е виновен, крив, пречи. Мрънкач.
8
5
 
19
 
! Отговори
ГАБРОВСКИ Е МЪЖ НА М преди 1 година
ГАБРОВСКИ Е МЪЖ НА МЯСТО. МНОГО СЕРИОЗЕН И ЧЕСТЕН ЧОВЕК. ПЕТКОВ ДА .....
7
7
 
24
 
! Отговори
Отречените преди 1 година
Цяла България си загуби времето с теб Киро, лъжецо! Кое от обещаното направи? ТРИ (че все по три обещаваше) Моста, ТРИ магистрали, ТРИ тунела? Доказа касапите и крадци на органи в болница Лозенец? Опази границата? Вкара мутри в затвора (особенно визираме Божков)? От теб се отрече америакнското консулство, европейския прокурор, твоя създател президента, чак дядо еконтий и Гугалена Люински! Кадри като Руди Гела, ицо газарта, всяват респект и знания. Гъзс си голям кире, обърка влизането ни в шенген
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие изгубихте на държавата 2 години. Върнахте ни назад не знам колко. Петков, къде са Линда и Лена? А моралът? И той ли замина за Канада?
5
3
 
14
 
! Отговори
12 преди 1 година
Кико за Коледа ШЪ ти купим памперси от скъпите, ЩОТ много замириса
4
5
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
парапетът и асен да напуснат политиката аморални хора нямат място в управлениена държавата вие не сте партия а икон групировка махаите се от сцената и да не смеви видели повече връщаите веднага мандата да не се губи повече време
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шайката на " промяната" си отива. Съвсем скоро простото Киро и опулената Асенка ще станат клиенти на правосъдието.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от година във властта. Свършена работа = 0. И дава съвети за конструктивно използване на времето.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено изгонването на руските шпиони в България, беше полезен ход на Кирето. Във всичко друго се провали.