Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора

Арестуваните искали да възстановят реда от времето на Германската империя
7 дек 2022 12:04, Нели Христова
288
Превратът в Германия: Начело щял да бъде принц от рода на царица Елеонора
Снимка: БГНЕС

В Германия е задържана особено опасна група, която е подготвяла държавен преврат. Тя е искала да възстанови реда в страната от времето на Германската империя през 1871 г. Начело на новия Райх като регент е трябвало да застане принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц. Той принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора (1908-1917 г.), предаде БГНЕС.

Още по темата

Българската царица има огромни заслуги към нашата Родина, тя е изключително благородна и голям защитник на нашата национална кауза.

Специални полицейски сили нахлуха рано тази сутрин в жилищата на заподозрени лица, арестуваха 25 души и започнаха масови претърсвания, съобщи Тагесшау.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени, че са създали терористична организация с цел да свалят конституционния ред на Федерална република Германия и да създадат държава по модела на Германския райх от 1871 г.

Твърди се, че, наред с други неща, те са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, и да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на "превземането" вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна: "По своя обхват тя надхвърля всички измерения."

Опасна мисия за специалните сили

Тъй като значителна част от групата е съставена от бивши войници на Бундесвера и NVA (Националната народна армия на ГДР), а сред тях има и мъже със специална военна подготовка, групата се смята за особено опасна. Освен служители от антитерористичното звено GSG 9 на Федералната полиция, за ареста на обвиняемите и за гарантиране на сигурността по време на претърсванията са изпратени и служители от няколко специални звена (SEK) на федералните провинции. Причината за това е, че разследващите вече са имали данни за наличието на множество оръжия, у заподозрените, някои от които законно притежавани.

Наследник на княжески род като регент

Според информация на ARD и SWR централната фигура в групата е Хайнрих Ройс, потомък на отдавна съществуващ княжески род от днешна Тюрингия. 71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на "Worldwebforum" в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците.

В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система "фирми". В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Привлечена е съдийка от Берлин

Твърди се, че за подготовката на планираното превземане на властта е създаден своеобразен "кабинет в сянка", начело с Хайнрих Ройс. Особено взривоопасен е ресорът правосъдие, за който се твърди, че е определена бившата депутатка от AfD Биргит Малсак-Винкеман, която също е сред обвиняемите. След като миналата година напусна Бундестага, тя отново работи като съдия в Берлин. Предишните опити на администрацията на Берлинския сенат да я отстрани от съдийската длъжност заради участието ѝ в AfD досега са били неуспешни.

Твърди се, че Тим Паул Г., още един обвиняем и доктор по право, е трябвало да поеме поста на външен министър, а Матес Х. от Баден-Вюртемберг, който от години е известен като Райхсбюргер идеолог, е бил определен да се занимава с въпросите на международното право. Лекарката Мелани Р. от Долна Саксония е включена в списъка като евентуален министър на здравеопазването. Според разследващите, че тя е подпомагала групата и финансово. Друго министерство е трябвало да отговаря за "прехвърлянето" на управлението.

"Въоръжена ръка" с бивши войници

Органите по сигурността смятат, че групата е особено опасна, тъй като сред обвиняемите има действащи и бивши войници на Бундесвера със специално обучение. Групата е водила разговори за един вид "въоръжена ръка". За един от тях се твърди, че е Рюдигер фон П., който в началото на 90-те години на ХХ в. командва парашутен батальон, докато същият не е включен по-късно в новосъздаденото тогава "Командване на специалните сили" (KSK).

По това време П. е уволнен от Бундесвера, защото е присвоил или продал оръжия на Националната народна армия на ГДР. Според разследващите, П. е смятан за отговорник на групата. Сред заподозрените е и друг бивш редовен войник с криминално досие - Марко ф. Х., за когото източници от сигурността твърдят, че е служил в KSK. П. и Х. са активни участници в протестното движение срещу коронавирусните мерки в Пфорцхайм, където Х. по-специално е отговарял за набирането на нови членове на групата.

Всъщност групата вероятно се е опитвала да вербува и действащи войници - и то с успех: в кръга на обвиняемите е включен войник от KSK, който работи като логистик за сдружението. Разследващите твърдят, че е имало няколко опита за вербуване на действащи войници за членове в казармите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
8
 
! Отговори
Слсм преди 1 година
Значи германците са казали че ще има нов Райх без нацизъм на органите по "сигурността" да видим дали ще посмеят да ги съдят мишките :)
113
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живях близо 9 години в Германия и впечатленията ми от обществото им бяха най-вече, че са приспани и няма надежда и бъдеще за тях. Сега вече мисля, че все пак има хора там, дори и да не са много, които виждат с очите си (а не с телевизора) и слушат с ушите си (с не с радиото). Силно се надявам хванатите да не са организаторите, а изпълнителите на преврата. Ако е така, рано или късно ще има нов опит. Пожелавам успех на Германия в борбата им за независимост! Ако я спечелят, печели цяла Европа.
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия всяка година арестуват превратаджии .. Нацисти , фашисти , комунисти сега пък измислиха монархисти
111
7
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Германия е измислена държава джудже без руските ресурси са нищо.
110
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че не е суверенна държава.Всеки нов президент подписва тайно декларации към съюзниците при встъпване в длъжност.А най-големия съюзник е разположил многохилядна армия на всеки 100 км в държавата.Това се нарича окупация. Германия е окупирана все още.
109
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, че са ги хванали. Да не би да не е вярно твърдението им, че Германия не е суверенна държава и че се управлява от съюзниците? Естествено, че е вярно и не го знае само този, който разчита на БТВ и Нова да го информират за ставащото по света. И не, Русия няма нищо общо, щом тези са били против Ковид-мерките. Русия не просто не беше против Ковид, а дори играеше играта заедно със Запада, като направи и ваксина, и налагаше сертификати, и другите Ковид-тъ_потии. Немците започват да се събуждат.
108
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% Русия е замесена в това.
107
0
 
2
 
! Отговори
Alex преди 1 година
117 - ти така говориш, все едно си бил там :) цитат: По това време Бисмарк беше голям приятел на Русия. Беше ли хубава бирата по ваше време? :)
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест искат да реставрират Германската империя която е била голям приятел на Русия по онова време.По това време Бисмарк беше голям приятел на Русия както Шрьодер.Според проучване 50 процента от германците подкрепят спец операцията на Путин.
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ганюто от всякъде извира,все пак е айдук
104
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като нищо ще се окаже че това е дело на Путин и руската мафия.
103
2
 
22
 
! Отговори
Soon... преди 1 година
Задържали са една малка част. Ако си живял в Германия, ще знаеш, че тези насторения са НАВСЯКЪДЕ. Има хиляди хора, които готвят това. Скоро.... МНОГО СКОРО!
102
2
 
5
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Тия повечето си пазят маузерите и парабелите в мазетата и са готови за бой и възмездие. Чичо Ади е жив в сърцата ни - лично са им го потвърждавали в пиянски разговори :)
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 110 - Аз имам.
100
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма информация какво точно е станало и с каква цел. Важно е да се знае, че това, което Меркел направи с Германия е престъпление. Напълни Държавата с мюсюлмани и това не се харесва на никой. Рано или късно ще има гражданска война и не само в Германия.
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 100 - Те тея войни се водят БАШ за да не се случи туй, разбра ли *** кат ти говора или да ти повторя, ве!
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко .... германия си е била атип топ до 1870-та!!!
97
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност Шолц ще види преврат само че по друг начин. Ще го опекат на бавен огън с последните дърва останали в Германия.
96
3
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ха ха!..Не са успяли от първия опит,но като гледам какво става в Дойчландия не бих се учудил,ако последват нови...И все някой да се окаже успешен...Защото:-Твърде много се обърка света с тоя проклет "НСР"...Твърде много..
95
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анонимен 100 а може да събудят НСДАП под някаква форма и тогава вече либерастите ще се видят в чудо