БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да Ви подкрепим

Зад него стояла ГЕРБ
Обновена: 8 дек 2022 12:20 | 8 дек 2022 11:58, Камелия Цветанова
115
БСП към Габровски: Уважаваме Ви като личност, но няма да  Ви подкрепим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП за България" няма да подкрепи проектокабинета "Габровски". Това стана ясно на среща в парламента между ръководството на парламентарната група на социалистите и номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС.

"Многократно сме изразявали позицията си. Тук сме от уважение към Вас, за да ви кажем три изречения: приемете нашите уважения като личност, няма да подкрепим предложения от Вас кабинет, заради това, че го смятаме за кабинет на ГЕРБ. Имаме от години отношения и история с ГЕРБ и тя е на спорове и противоречия, затова не можем да си позволим да приемем Вашата оферта", каза председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.
Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски изтъкна, че е приел номинацията в опит да намали напрежението между партиите и да улесни пътя към диалог и консенсус.

Още по темата

Според него отиването на нови парламентарни избори ще усили още повече кризите, в които се намира страната и ще се отрази най-сериозно на най-уязвимите - хората с ниски доходи ще обеднеят още повече.

Той очерта приоритетите, които счита за най-важни пред страната - законите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването към Шенген и еврозоната.

"Твърдо заставам зад реформи, свързани с прозрачност, антикорупционни практики и правораздавателна система. България трябва да спре да кърви във финансов аспект и начинът това да се случи е да има работещо правителство. Надявам се в тези приоритети да намеря, все пак, някаква подкрепа, защото това е единственият начин за обществото да продължи напред", заяви Габровски.

Корнелия Нинова се съгласи, че България има нужда от стабилност и редовно правителство и пожела успех на кандидат-премиерът.

В опит да намери подкрепа за съставяне на правителство кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски провежда срещи с представители на парламентарните групи в 48-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
9
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Когато герб са спечелили изборите разбирасе че те стоят зад него,защо се правите на откачени,като знаете че нямате никакъв шанс БСП да спечели някога избори дори извънзвмните да докарате да гласуват за вас та да си сложите вашия човек,просто старите хора измряха 90% от гласовете за БСП идваха от тях
74
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професорът от Герб да не дава акъл. Може да съветва само приятеля си от БКП Бойко Борисов. Никой не го признава нито за професор, нито за кандидат министър на председателите на България. Честито на депутатите ог Герб, които ще изплащат заемите на третото правителство на мутрата от Банкя. ТОШЕВ. Василке, БОТЕВА. Беше ми съученичка. от Ловеч. Реалната гимназия, а не от музикалното училище. .ЕСПУ-то. СЪРЦАТА НИ НЕ СА СЕ ОТ КАМЪНИ. Мирослав
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професоре, виждате ли проблем в изнасянето на чували с пари от магистралите от определени хора? Професорът: Да, виждам. Опасно е за кръста. Правилната стойка ще предотврати повреждане на гръбначните дискове. Трябва да се пазите от протрузии и хернии на гръбначните дискове.
72
11
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
професорът трябва да е доволен...Вината не е негова ,а тези,които няма да го подкрепят всъщност ще му помогнат да избегне РЕЗИЛА,който му е гарантиран,ако заиграе по герберската гайда..Цял живот резил заради пет минути слава не си струва..
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И БСП за Корнелия, и ПП, и ДБ, на следващите избори ще отидат в небитието.
70
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приватизаторите от ГЕРБ, ДБ, СДС зоват за национализация на Лукойл. Стана Чудо. Приватизатор иска национализация.
69
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветниците, явните са до Гбровски, а тайният наблюдава от Банкя. Каква пародия на политика ! На кой му минава през ума, че един квалитетен лекар ще се захване с политика ...И на него самия не му е ясно каква прави там. Мога да му помогна - съсипва имиджа си на личност ! Жалко, професоре !
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербер: Докторе, вдигнах един чувал с пари от една банка. Сецнах се. Изпишете ми нещо. Докторът: Веднага на магнитен скенер, не се пресилвайте, че ще опрете до мен. Опряхте до мен за премиер.
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професор Гербовски съветва: Не вдигайте повече от 20 килограма чували с пари, злато и хартиени бюлетини. Разпределете ги в повече чували. Използвайте колички и мотокари.
66
0
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БКП И ЗАЩО ТОГАВА СТЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА ПОЛУЧАВАТЕ ЕДНИ ГОЛЕМИ ПАРИ ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ ДА СИ КЛАТИТЕ КРАКАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА ВЕЧЕ Я НЯМА
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно!
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичкия панаир е за Лична Облага ,за Пари,за Много пари ! Никой не мисли за Народа ! -той е стадо за доене,стригане и колене в техните мръсни души
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-смешните са воплите на герберите, че едва ли не всички са им длъжни, защото били първи на изборите. Като са победители да си намерят поредните патерици, ама май няма желаещи да изгорят... И следва вой до небесата, вият като карпатски вълци на месечина, продъниха ни ушите. По-добре служебни правителства безкрай, отколкото правителство на ГЕРБ, партия направила България най-корумпираната и най-бедна държава в ЕС. Герберският райх приключи, така както след 12 г. приключи и Третия райх.
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех,като я видя деса и ми олеква на душата -то прическа,то маниер,то кривоустене - пращи от интелект и достойнство ............ Ако чекате те тая да ни упраи -Мили Боже !
61
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде сте тръгнали да търсите подкрепа от БСП? Тя, Нинова, все още се надява да стане вицепремиер! Само че ПП ще й тегли шута и крушовишката *** ще седне право на земята.
60
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се на тия от ГЕРБ. Щом са си намерили такъв голям професионалист да вземат да свалят Борисов и да си изберат Габровски за шеф на партията.
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадливите и лъжливи комунисти от БСП няма да могат да ограбват народа с Габровски! Те крадат само с другите нагли комунисти от ПП и ДБ! И преди време с ДПС разбира се.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за хартиената бюлетина може да се обсъжда само от клиентите на Карлуково. Практиката до сега доказва, че и с хартия и с машини ГЕРБ винаги печели. ДБ и ПП просто трябваше да измислят нещо, с което да се заядат. Жива злоба и омраза,, че винаги губят.Особено напоследък.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП,БСП,ДБ закопаха България, заради егоизъм, алчност и неотгонорност.
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умник от БСП, някой си Ченчев видя проблем в това, че премиерът Донев не е в зала, за да дава обяснения. За какво? Затова че удавтиците ПП,ДБ,БСП, Възраждане, немогат да изберат така нужното на България в момента, правителство, заради егоизъм ипростотия. Служебното правителство е длъжно да подготви честни избори, нищо повече. По закон.