Габровски започва преговори с партиите за съставяне на правителство

Срещите днес са с ДБ, БСП и „Български възход“
8 дек 2022 07:00, Елка Василева
70
Габровски започва преговори с партиите за съставяне на правителство
Снимка: архив, БГНЕС

БСП, ДБ и „Български възход“ са поканени на среща днес с проф. Николай Габровски в Народното събрание. Покани са изпратени до всички парламентарно представени партии, като с останалите срещите са в петък. На срещите проф. Габровски ще представи визията си за съставяне на правителство с първия мандат и ще потърси подкрепа за това.

Още по темата
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново заяви, че няма да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС. БСП ще отиде на среща с Габровски от уважение, но няма да подкрепим негов кабинет, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, включително и в медиите, че БСП и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем утре, за да му кажем: уважаваме Ви като професор и лекар, но не Ви подкрепяме нито Вас, нито правителство, предложено от Вас, защото зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов“, заяви Нинова.

Тя припомни решението на Националния съвет на БСП, че не подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, с мандат на ДПС и с мандат на „Възраждане“. „Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията отново ще бъде свикан и той ще реши какво да правим“, каза Нинова, цитирана от БГНЕС.

От „Демократична България" също заявиха, че ще се срещнат с проф. Николай Габровски, номиниран за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Още когато го номинираха, ние заявихме че ще направим среща с него, за да му обясним защо не можем да го подкрепим”, коментира Атанас Атанасов. Като причина той изтъкна корупционните практики на правителствата на Бойко Борисов. „Нищо не може да промени мнението ни за подкрепа на първия мандат", заяви Атанасов.

От "Продължаваме промяната" препоръчаха на Николай Габровски да се фокусира върху партиите, които биха му осигурили подкрепа за евентуален кабинет. От "Възраждане" пък заявиха, че няма да участват в такива преговори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че този бил от медицината т.е. значи с тъмни доходи т.е. мутра от мутренското племе! Който говори с него сам си е виновен! Лекари и ГЕРП-аджии са от един дол дренки! Тази територия трябва да се освободи от вредните популации най-накрая и медицината да се освободи от търговците!
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те спокойно могат да си направят правителство, имат си мнозинство на хартиената коалиция от гер, дпс и бсп. В участие с Възраждане и Български възход, които използват с разлоични цели за заблуда на обществото могат съвсем спокойно да съставят правителство. Ясно се вижда, а и по думите на техния Мултак избран за предетадетел на народно събрание, мнозинството си прави каквото иска. Вижда се че газят ПП и ДБ, както си искат. Защо бягат от отговорност? Защо не понижават цените, както обеща Бойко?
53
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
които взема 5000 лв за операция как ще бори корупцията в държавата пореднатагавра на борисов от 1878 до сега само цър-ву-ли няма ли да има краи товаопростачване на българите та гласуват без да мислят
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко насади професора на пачи яйца.Ама той си е такъв винаги друг е виновен за неговата некадърност.
51
2
 
4
 
! Отговори
Берковица преди 1 година
Много е закъснял този. Те преговорите вече завършиха. Като не става за лекар е решил да бъде министър председател. За да спасява Борисов и Гешев от затворите. Просто няма да му излзе пасианса. Мирослав Тошев също пее доста по-добре от Слави Трифонов. Той пък си имаше партия. Като тази на Борисов.
50
1
 
5
 
! Отговори
Литаков преди 1 година
Абе тоя да не е първи братовчед на Атанас Герджиков?
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговори няма да има. Ще му кажат, че няма да подкрепят българският Меси!
48
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
Какво има да преговаря. Да каже първо ще маха ли каскета и ще вкарва ли ББ в затвора.
47
7
 
2
 
! Отговори
ами преди 1 година
сега ще се разбере кой иска да има правителство и стабилност , а не само да повтарят като папагали едно и също от трибуната ...не искам с този , не искам с онзи, но самите те не могат да предложат нищо това са ПП ДБ Възраждане и БСП, не стига че имат по една шепа хора но са с големи претенции,алоо на нас ни писна ...правете правителство, а не си го мерете
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният ярък пример за моралът на лекарското съсловие. Преди това Ангелов, Балтов и другите не ги помня вече
45
1
 
9
 
! Отговори
ПРОФЕСОРЕ, преди 1 година
ДО КАТО Е ВРЕМЕ БЯГАЙ, НЕ СЕ ЦАПАЙ-ВСЕ ЕДНО НА УМРЕЛ ДА ПРАВИШ ОПЕРАЦИЯ
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб пожелава успех на професора в тежката му задача по спасяване на Вожда на мутрите
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА БОРИСОВ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НАМАЛЯВА С 12%!!
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов не се посрами да използва науката и образованието за мръсни политически трикове.. ЗАЩОТО Е БЕЗСРАМНИК
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВОЖДА И КАСКЕТА БОРАТ БЕЗРАБОТИЦАТА В ОПРЕДЕЛЕНИ СЕКТОРИ НА "ИКОНОМИКАТА" ЧРЕЗ НАСТАНЯВАНЕ НА ОСТАНАЛИТЕ БЕЗ РАБОТА В АРЕСТИ НА СОЦИАЛНА ИЗДРЪЖКА
40
7
 
4
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Успех, професоре. Дано издържиш.
39
2
 
10
 
! Отговори
Вън преди 1 година
бялата мафия! За 30 години пазсипаха здравната система, за да може шепа доктори да прибират големите пари, а за болниците, младите лекари, сестри, .... една голяма ***! Махайте го тоя!
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 ГОДИНИ БОРИСОВ 12 ГОДИНИ МАФИЯ
37
1
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 1 година
ГЕШЕВ ЗАПОЧНА АКЦИЯ СРЕЩУ ПОДЧИНЕНИТЕ НА ВОЖДА СИ, КАП АНДРЕЕВО ВЕЧЕ НЕ РАБОТИ И СЕ ОТЪРВАВА ОТ ИЗЛИЩЪЦИ
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МУТРАТА ИЗПОЛЗВА ГАБРОВСКИ ЗА ДА РАЗУЗНАЕ КАКВО ИСКАТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ