Министрите на ГЕРБ нямало да са лица на партията

Те щели да са от ранга на проф. Николай Габровски
50
Министрите на ГЕРБ нямало да са лица на партията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министрите в кабинета на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред Нова телевизия.

“Ние правим всички усилия. Не искат Борисов за премиер, нито някоя партийна фигура. Проф. Габровски е кандидат за премиер и министрите ще бъдат от неговия ранг. Няма да има политически лица от ГЕРБ сред тях. Ако не го подкрепят - не знам какво искат другите партии”, каза Добрев.

Той коментира брифинга, който ГЕРБ даде в сряда, когато хвърли обвинение към ПП, че не са подкрепили идеите им за законопроект, който би довели до по-ниски цени на петрола у нас.

В законопроектът на ГЕРБ се предлага “Лукойл” да прави вноска във Фонда за енергийна сигурност.

“Нашето предложение казва, че нас не ни интересува къде са регистрирани “Лукойл”. Обаче, след като внасят руски петрол и нашата държава им е дала тази дерогация, то разликата в цената между руски петрол и Брент ще я внасят във Фонда, и ние тази разлика ще я връщаме на потребителите”, обясни Добрев. “Това е единственият механизъм, с който ние можем да бъдем сигурни, че България ще получи някакви пари и че потребителите ще бъдат компенсирани за високата цена на горивата”, допълни той.

От ГЕРБ са подкрепили и законопроект на “Демократична България”, според който ако “Лукойл” затвори рафинерията в Бургас, България ще има механизъм, с който да назначи управител в “Нефтохим Бургас”. “Собствеността си остава на “Лукойл”, но държавата назначава управител, който да продължи да работи”, посочи Добрев.

В момента “Лукойл” използва 90% руски петрол, “защото е много по-изгодно и така те генерират милиарди”, каза още депутатът от ГЕРБ и поясни, че ако законопроектът на партията бъде приет, тези печалби ще бъдат внасяни във Фонда по енергийна сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да са лица защото са зад...и.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да видим , кой още се е продал.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали снимах онзи ден сачева как се озърта в Министерски съвет и се чуди дали да ти дигне тела ве мутра*генчо!!! Стоиш с дебелия си търбух в Банкя и нареждаш на троловете гробовски и си мислиш , че с тези милиционерски номера ще ти мине номера ама не вървиш!!!
42
1
 
5
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Не бе,първо ще го приемат в еврозоната,щото той отдавна си мечтае да влезе в клуба на богатите.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ИТН се пробваха така но не се получи. Странно, за толкова години от медицинските среди не се намери един да подреди и реформира здравеопазването, но мараклии да управляват държавата им се намират!
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска Буци ще го приемат в Шенген заради пачките евраци който къта по чекмеджетата.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мижи,да те лажем.
38
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 1 година
Няма да са лица, за.ници ще са :)
37
1
 
2
 
! Отговори
Политическа криза преди 1 година
Тиквата няма нито лев, той си ги даде за магистралите. Партийните субсидии не са прости пожарникаРи. ЕРГЕН. БОТЕВА. Много хубаво пее тази жена. ВЕЛИКОЛЕПНИ ПЕСНИ ИМА. а ПЪК, ГЛАСЪТ И ДАРБАТА Й СА ОТ БОГА ДАДЕНИ. Както и на Мирослав Тошев и оркестъра му огт Берковица.
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политическите трупове на ГЕРБ не може да са министри.
35
1
 
2
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Еди кой си, имаш предвид сегашните депутати и техните лидери ли ? Аз не съм депутат, нито пък политик. Но ми пука за бъдещето на България. А не на тези от бившата ДС. Знаеш ли какво е значението на абревиатурата ДС ? Аман от генерали и куки от службите за сигурност. Знам им подлите номера. БОТЕВА, Василка и Мирослав ТОШЕВ. Както и виртуозншите акордеонисти от Берковица. СТОЙНЕ.
34
3
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
НА КОЙ МУ ПУКА ЗА ЦИРКА КОЙТО НИ ПРЕДЛАГАТЕ СЛЕД КАТО СТЕ ОЩЕ ЖИВИ.
33
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кой беше този, прекръстилия се на Меди Доганов ? Аха, един от кадрите на ДС, като Гешев и Борисов. Първият го убиха, сега е ред на другите. Честито на гласувалите за някакъв си изборен кодекс. СЕВДИНИТЕ ОЧИ. Василка БОТЕВА.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко пробутва Пастирки разни. На тоя Габровски дали вече му издърпа ушите или чака да го направи пред камерите?! Аман от Пастирки!!!
31
1
 
9
 
! Отговори
Инженер преди 1 година
Никакъв материал не трябва да излиза за тези. Те са си пътници. Лица от миналото на България. Зная всичко за тях и тяхното милиционерско училище в село Симеоново. Прости са като повечето военни и полицаи. АЛТЪН ЧЕЛО. БОТЕВА, Василке.
30
1
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Политическите партии са периферният кръг на масонските ложи. Затова и няма как масоните да са лица на партиите, трябва да има разделение за пред електората;)))
29
2
 
5
 
! Отговори
ДОГАН ЩЕ НАЗНАЧИ преди 1 година
УПРАВИТЕЛЯ В НЕФТОХИМ > не ви ли е ясно че турците ще сложат ръка там
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма поПрост народ от българите ! Гласуват за едни и същи крадци и мошеници над 30 години вече. То бива да сиПрост но толкова дълго не е нормално
27
1
 
15
 
! Отговори
Да разбирам ли, че преди 1 година
... ГЕРБ си признават, че са нека дърници и затова се крият за пореден път зад други хора, на които им се чудя с къв акъл си купиха вазелинче и се наду пиха ???
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такъв материал ще излезне скоро за Гешев и Борисов в нидерландската преса, че ще им трябва успокоително