Заков и Добрев спрягани за министри в кабинета на Габровски

Мандатът ще бъде върнат със състав на проектокабинет
11 дек 2022 13:19, Елка Василева
105
Заков и Добрев спрягани за министри в кабинета на Габровски
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев ще приеме утре в 10:30 сутринта на "Дондуков" 2 кандидата за премиер, излъчен от първата политическа сила ГЕРБ-СДС - проф. Николай Габровски.

Още по темата
Кои са имената на предложените министри се пази в тайна.

По неофициална информация за външен министър ще бъде предложен Драгомир Заков, който в кабинета на Кирил Петков беше министър на отбраната, а преди това посланик в НАТО.

Също по неофициална информация Делян Добрев ще е номинацията за министър на енергетиката, като доказан експерт в областта.

По думите на самия Габровски пред БНТ той ще върне мандата изпълнен със състав на проектокабинет и министри, подбрани лично от самия него.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС пък заяви, че не знае какво пише в папката на проф. Габровски, но е сигурен, че написаното ще изненада приятно всички. Той потвърди, че кандидатите за министри ще бъдат само експерти, а не политически фигури. Чолаков постави и срок на левицата до гласуването на кабинета в сряда да реши дали да подкрепи правителството на проф. Габровски.

Кристиан Вигенин от "БСП за България" обаче твърдо отхвърли вероятността левицата да подкрепи кабинет, предложен с първия мандат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
2
 
! Отговори
Б.Борисов преди 1 година
Много го извъртах това професорче нощеска... към сутринта реших да му връча мандата!
78
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 6 месеца ПП направиха изключително много за България и нейните граждани - целенасочено , планово и дейно срещу корупцията , без страх от нищо , пенсиите не бяха вдигани повече от десет години , само подаяния по 50 лева за Великден и Коледа и и....... Това изплаши мафията и корумпираните ѝ слуги навсякъде и с мръснишки подмолни схеми свалиха дейно и работещо правителството ! Но , който гроб копае , сам влиза в него !
77
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали нямаше да има Гербери в правителството а само експерти. Делян добрев не е експерт а гербер. Какви лъжи Тиквата пак прокарва
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този професор може и да е професор но в управлението на държавата си е чиста калинка. До вчера държа скалпела е от утре ще управлява държава. Като ще е експертно правителство то и премиер министъра трябва да е експерт тоест менеджер в управлението
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по какъв начин Делян Добрев стана експерт??? Кой решава кой е експерт и кой не? Явно Бойко е зад тази тълпа и пак ще креде
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма ли инженери енергетици които да управляват енергетиката. От години бутат все икономисти, географи и подобни, които няма как да са експерти в тази сфера. Един инженер може да бъде икономист, но един икономист не може да бъде инженер. Теменужка говореше такива смешки, а мерните единици и бяха зашеметяващи, нелепо и грозно седеше. Вярно е, че масовката също не разбира, но това е министър и излага цялата държава. Добрев няма как да е експерт, това че е бил на това място не го прави.
73
2
 
8
 
! Отговори
? преди 1 година
За три месеца инфлация и корупция и не приемане в Шанген ГЕРБ само Изборния Кодекс преправяха.Така че следващите избори грешните бюлетини ще станат невалидни с малка драскотина от химикалката на борящия. И да в маслата и на село няма кой да ги гледа в ръцете.Българите са Роби, поробени и неспособни да се освободят. Така е било и така ще бъде.Чорбаджиите им са продажни гадове, които за кокала са готови и друга вяра да приемат. ДПС още разпределя.порьиите в държавата.
72
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Teрористичната група на ГЕРБ-БСП продължава да изнудва българите!
71
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На този лекар, кой ще му прави операциите, щом няма да е на работа, а щял да ходи в Президентството ? Такива са българските политици от Герб. Искат само да си получават заплатите. Няма да го бъде и това проекто правителство. БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРКИТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО. Василка БОТЕВА ПЕЕ малко по-добре от мен. Но пък, аз ЩЕ ГО ПОВЕДА ХОРОТО. СТОЙНЕ.
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП и ГЕРБ са целунаха!! Още един партиен кабинет... но ДПС ще гласуват ПРОТИВ!
69
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен експерти в краденето, други ще има ли?
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На герб предложенията винаги са "кумгейт" на тях там им е силата, техните роднини, близки, любовници да са на хранилката.
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинки ...
66
5
 
16
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Делянчо го познавам от кум гейт.Много милиони открадна тогава.Даже боко тиквата му вдигна червен картон но сега той го е целувал по ...... и тиквата му прости.А делянчо го чакам при мен в килията
65
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хасковския гербав "експерт" по санирането който раздаде на цялата си рода обществени поръчки щял да управлява енергетиката,срам. Това човече загроби България докато беше такъв преди с коленичане пред Путин и изплащане на млд за Белене като направи така че България да загуби арбитража . А сега обеща 1 лв по евтина нафта, а гербавите 11 години не прибраха 1лв данък от Лукойл, срам.
64
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който мисли за България трябва да подкрепи кабинета на проф. Габровски. Който е против, се е намърдал в НС заради личния си БИЗНЕС ИНТЕРЕС. Друго няма.
63
4
 
17
 
! Отговори
Бено преди 1 година
Добрев не е никакъв експерт в енергетиката, завършил е икономика, уж разбира от финанси и счетоводство. В Областната администрация в Хасково се е занимавал с европроекти, т.е. е бил чиновник на ниско ниво.
62
7
 
9
 
! Отговори
Моля за Отговор преди 1 година
Някой може ли да обясни защо ДАНС и полицията подкрепят явният престъпник Главен Прокурор Иван Стоименов Гешев, за мутрите- (Гешев радост Гешев радост) да не говорим!?
61
8
 
21
 
! Отговори
българин преди 1 година
Едното е от двете имена,е доказан разбойник,който отдавна трябваше да в затвора.Ето това ви е експертното герберастко правителство.
60
7
 
15
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Правителство няма да има. Това е П-Р акция на гробарите. За да може до изборите да реват кат прелъстена и изоставена мома как те добрите били прецакани от лошите ПП ДБ БСП.. Тва е цялата игра. Бъдете готови, по всички медии ще има професионален отбор оплаквачи защо не минал " експертния" кабинет.