Заков и Добрев спрягани за министри в кабинета на Габровски

Мандатът ще бъде върнат със състав на проектокабинет
11 дек 2022 13:19, Елка Василева
105
Заков и Добрев спрягани за министри в кабинета на Габровски
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев ще приеме утре в 10:30 сутринта на "Дондуков" 2 кандидата за премиер, излъчен от първата политическа сила ГЕРБ-СДС - проф. Николай Габровски.

Още по темата
Кои са имената на предложените министри се пази в тайна.

По неофициална информация за външен министър ще бъде предложен Драгомир Заков, който в кабинета на Кирил Петков беше министър на отбраната, а преди това посланик в НАТО.

Също по неофициална информация Делян Добрев ще е номинацията за министър на енергетиката, като доказан експерт в областта.

По думите на самия Габровски пред БНТ той ще върне мандата изпълнен със състав на проектокабинет и министри, подбрани лично от самия него.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС пък заяви, че не знае какво пише в папката на проф. Габровски, но е сигурен, че написаното ще изненада приятно всички. Той потвърди, че кандидатите за министри ще бъдат само експерти, а не политически фигури. Чолаков постави и срок на левицата до гласуването на кабинета в сряда да реши дали да подкрепи правителството на проф. Габровски.

Кристиан Вигенин от "БСП за България" обаче твърдо отхвърли вероятността левицата да подкрепи кабинет, предложен с първия мандат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
6
 
! Отговори
Моля за отговор преди 1 година
Някой може ли да обясни защо ДАНС и полицията подкрепят явният престъпник Главен Прокурор Иван Стоименов Гешев, за мутрите- (Гешев радост Гешев радост) да не говорим!?
58
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още една лъжа на ГЕРБ че нямало да бъдат бивши министри на ГЕРБ в това правителство...
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това беше долна лъжа, че нямало било да бъдат партийчни личности!! ЗаковГуфи е от БСП. Добре е от ГЕРП.
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви експерти са тези... нали щели да бъдат надпартийни личности??? СМЯХ СМЯХ! Това е кабинет на разсипията!! НЕ ГО ГЛАСУВАЙТЕ!
55
7
 
10
 
! Отговори
Студен студент преди 1 година
Професора се проваля с гръм и трясък, представянето му е за двойка. Виж сега хубаво ли е да ти пишат двойка *** в *** *** да *** ти даскал да ***!
54
2
 
7
 
! Отговори
тез ги преди 1 година
спрягаме а кого ще впрягаме , аз викам да впрегнем суверена?!
53
4
 
3
 
! Отговори
До бай Ставри преди 1 година
Вечно ближещият явно си ти! Обичаш да обслужваш диктатори, ама не ти се отваря парашута, затова си минал на пълен слугинаж!
52
1
 
0
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
До до 47 - Става въпрос за коментар 44
51
7
 
6
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Какво ли ще да е това "чудно" правителство съставено от несъвместими "мат`ряли" начело с неврохируг без опит в политиката - външна и вътрешна - тресавище със скрити капани и така наречения "дипломатически" език ... Поредният експеримент или акт на отчаяние и безисходица!?
50
5
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 година
И Добрев? Колко да е експертно туй правителство?
49
6
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Защо не въведат златнни и сребърни монети в обръщение? Явно им харсва да им инфлация на цялата демокрация. Че и евро искат да ни наложат. Валутите всеки ден губят своята стойност, още повече еврото.
48
8
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Филип Димитров не е бил в НАТО, нито е човек на Борисов! Филип Димитров е първият Министър-председател на България, представител на единното тогава СДС, избран на демократични избори! Филип Димитров е изключително ерудиран човек и прекрасен юрист, човек с принципи, с висока и истинска почтеност!
47
3
 
3
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
До До вечно плюещите! Вечно ближещия се възмущава че вечно плюещите, не искат и да чуват и да виждат ТБМ отново! (ТБМ- Нещо което е обратно на остро, от банкя е и е м0тра)
46
3
 
9
 
! Отговори
АСЕНЧО БЕ преди 1 година
ОПУЛЕНИЯ ЕКСПЕРТ СЯКАШ СЕ БЕШЕ ПУСКАЛ ПО ПАРАПЕТ С ПИРОНИ?
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак провалени хора за министри ще избере. Старите кучета - Добрев, който за малко да унищожи НАП или по-скоро- нашите данни!
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде са експертите, че нещо не ги виждам, само хора които са се провалили. Делян експерт ?!? по какво. Поредната подигравка и празни надежди.
43
5
 
7
 
! Отговори
Дн преди 1 година
Добре че ПП ще блокират кабинета и няма да има кабинет с този очевидно пропаднал човек. Март месец на избори
42
8
 
7
 
! Отговори
До вечно плюещите! преди 1 година
Или по-точно до мрънкащите с високо самочувствие без грам покритие!Намерете вие решение, вместо да плюете само. Ако кабинета остане без подкрепа, на следващите избори ще има наказателен вот за противниците. Защото друга възможност за кабинет няма. А милиони за избори харчат само безотговорни партии като бившите комунисти и пп-тата.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек защо не си гледа медицинската професия, да си преподава и пише трудовете, вместо да се занимава с тази мръсннааа дейност - политика?! Само дето ще му излезе име нищо друго.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заков най-вероятно е агент на САЩ защото в НАТО слагат хора които минават проверката на ЦРУ.