Ерменков: Важно е да има правителство, но не на всяка цена

Няма сътресения в БСП, категоричен е той
12 дек 2022 10:13, Анисия Иванова
8

Депутатите се скараха за оръжията за Украйна. Според БСП с бързането за гласуването на оръжието се цели да влезем във война, а гласуването в парламента стана повод и за изключването от парламентарната група на социалистите на депутата Явор Божанков, който изненадващо подкрепи военната помощ.

"Ще се отнасяме сериозно към парламентарните ни задължения. Няма да направим действия, с които косвено или пряко да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ. Ще гласуваме против. Нито един глас от БСП, в този му състав, няма да бъде даден в полза на проектокабинета", заяви членът на ръководството на БСП Таско Ерменков в "България сутрин".

Той обясни решението на ръководството на партията. Според него истинската политика се води очи в очи.

"Няма никаква спекулация. Нормални човешки етични и политически отношения. Когато един вълк си сложи овча кожа, не означава, че ще го харесаме. В дадения случай проф. Габровски играе ролята на маскировката на ГЕРБ. Няма как да подкрепим това, знаейки кой стои за това и с какво сме се борили 12 години. Бидейки последователна в своите политики, БСП няма как да подкрепи мандат на ГЕРБ", подчерта Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът коментира и позицията на Явор Божанков за оръжията и изтъкна, че още миналата година той е участвал в митинг в подкрепа на войната в Украйна.

Още по темата

"Тогава ние го възприехме като негово лично мнение, което той изразява в публичното пространство. Има принципни позиции, в които ние можем да бъдем толерантни, до момента, в който позицията е изразена като личностно проявление и не влияе върху политическите решения на партията. Когато това се случва от най-високата трибуна в парламента, когато заставаш срещу своите избиратели, защото са те избрали с позиция, изразена в кампанията - не на войната в Украйна, тогава вече си престъпил границите и нямаш място в партията", каза още Ерменков.

Той заяви още, че за сътресения в БСП не може да се говори.

"Партията ни е отворена за дискусии преди да се вземат решения", каза още гостът и коментира дали ще подкрепят мандат на "Продължаваме промяната".

"Ако бъдем поканени, ще проведем разговори според политиките, които бъдат предложени и решенията, които можем да намерим заедно. Ще определим нашата позиция дали да подкрепим "Продължаваме промяната" или не, защото е важно да има правителство, но не на всяка цена.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Тряско, помниш ли когато беше изпълнителен директор на агенцията по енергийна ефективност какви лай на забърка.... ? Сега пак се вреш на коня в краката !
6
0
 
4
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Таско , Таско вълк в овча кожа сте вие и вашата любима партия , която три пъти фалира страната и в стремежа си за власт се съюзи с безпринципни партии и фалира за пореден път страната! Нищо друго не може да се очаква от вас!И вземете пример от съседна Гърция където преди време в името на страната се обединиха две противоположни партии Нова демокрация и ПАСОК и страната тръгна напред! Но вас никога не са ви интересували интересите на България!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явор Божанов бил се обърнал по отношението войната в Украйна.Бил за войната.С сега не е...Да поясня.Нинова също е била част от СДС.Участвала е и р била ,,ЗА" разграбването на България.Що не я уволните и нея.Или така ви отърва.За водач русофил.Всичко им се прощава на русоробите.И предателствата .И забежките ,.Стига да са верни на Кремъл.Принсдлежността към Кремъл е верую .Кремъл оправдава и опрощава убийството и кражбата.До победа на световния пролетариата....С център Москва
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kakвa мисъл, kakвo npoзpeниe, kakъв интeлekт...!
3
5
 
1
 
! Отговори
А.П. преди 1 година
Помните ли пловдивския д-р Чомаков, мислите ли,че и Габровски ще е по-различен???
2
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
От агентът на ДС и женен за рускиня Т.Ерменков акъл не щем. Изключителен мpъcниk.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо бесепарите.Нали това не е война бре...Ама и вие се оплетохте като Путин.Война ли е или не И кой я води Русия или Украйна....Давам една седмица за размисъл...