Кой кой е в проектокабинета на професор Габровски?

Вижте биографиите на всички кандидат-министри
Обновена: 12 дек 2022 11:48 | 12 дек 2022 11:36, Красимир Ангелов
295

Проф. Николай Габровски -  кандидат за министър-председател. Именит неврохирург, роден  през 1971 г. в София и е трето поколение лекар във фамилията. Баща му - проф. Стефан Габровски, също е сред най-известните неврохирурзи у нас, а дядо му е един от основателите на военната хирургия в България - д-р Ганчо Савов. Проф. Габровски е най-младият член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН) в „Медицински науки". Заместник изпълнителен директор на университетската болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов". Специалист в областта на невроонкологията, съдовата и гръбначната неврохирургия. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трима вицета предлага в кабинета си проф. Николай Габровски, който е кандидатът за премиер на ГЕРБ. Днес той върна на президента Румен Радев изпълнен мандат за избор на кабинет.

Още по темата
Трите вицета трябва да са Малина Крумова - вице по управление на европейските средства, Миглена Тачева вице и министър на правосъдието и Миглена Плугчиева, вице по климатичните промени и министър на околната среда.

Вижте биографиите на всички кандидат-министри в следващата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
10
 
! Отговори
Новите Докторинки преди 1 година
Невероятно явление наблюдаваме ТРАГИКО-КОМЕДИЕ новото Правителство с Подбрани ДОКТОРИ КАЛИНКИ и в тази комбинация СЕ ПОЛУЧАВА ХИБРИД това са ДОКТО-РИНКИ нищо няма да оправят поради пълна некадърност АКО МИНАТ това ЩЕ Е ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. Нямам думи вече с какви безобразия правят с държавата ни.
152
3
 
7
 
! Отговори
Силно разтревожен преди 1 година
Знам, че има някои кадърни учени с фамилия Габровски. Но знам и друго, още се носят легенди в институтите от бившия Единен център по история при БАН, за един Габровски, когото с връзки довели от Търговище. Някак бил успял да се мушне в измислен Факултет по история в гр.Трявна, който не просъществувал, но рабфаковчетата, записани там били прехвърлени в СУ. Та на този Габровски му написали дисертация за сурвачката и сурвакарите. И като не можел да каже и две думи върху онова, което уж той бил.....
151
1
 
5
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК? ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА? ВРЕМЕТО Е НАШЕ? ЩЕ СТРОИМ ЖИВОТА НОВ? НОВ КАБИНЕТ? НОВИ ПОЛИТИЦИ? ---- НАКРАЯ ПА СМЕ СИ СЪЩИТЕ ЛАЙ-А! ЩОТО СМЕ ПРАВЕНИ ПО КАЛЪП.
150
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре тези, отколкото шарлатанията на променкаджиите!
149
5
 
6
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 1 година
Министърът на здравеопазването е човек на Костадинка-той беше назначен за шеф на болницата с негова протекция.Питайте лекарите да ви кажат какъв специалист е. За туризма-да не говорим.Каквото и да говори Габровски е видно,че са герберите са му съставили кабинета.И стига сте плашили хората с избори.Радев е в комплот с ББ-даде му толкова време,а уж било много страшно.Досега изборите да бяха минали.Целта на Радев е да съсипят ПП,да убият надеждата на хората.
148
2
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС: преди 1 година
ВСИЧКО МИ Е ЯНО, САМО МИ ИЗЯСНЕТЕ "ПРОФЕСОРЪТ" С КАКВО Е ДЛЪЖЕН НА МЕСИ? КАКВА УСЛУГА МУ Е НАПРАВЕНА?
147
2
 
11
 
! Отговори
Графчето преди 1 година
Браво, Габровски ! Ти си символ на българския интелрект - за 3-4 дни събра правителство, състоящо се главно от доктори, кой в буквалния смисъл, кой - доктор на измислени науки. Особенобраво за образованието - то наистина има нужда от акушер-гинекорог, да се роди отново, щото на неговата база се гради всичко останало. Как шества неграмотността по нашите земи вече еу ясно ! Не е ли притеснен малко Габровски, че му натрапиха смешни особи за министри.....
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една голяма част от министрите са НДСВ и Реформаторски блок.Има и такива, които бяха около Станишев.Хора на царя и Миглена Кунева.По какви критерии са избирани .Тъмна Индия
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв професор,хората искат генерал.
144
5
 
6
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ПУТИН ДОКАРА ШАРЛАТАНИТЕ НА ВЛАСТ С ЮМРУКА, С РЕВОЛЮЦИЯ И ЛЪЖИ - ЗА ПРОМЯНА, БЛАГОДЕНСТВИЕ И СПРАВЕДЛИВОСТ И БОРБА С КОРУПЦИЯТА! ДРЪН, ДРЪН! ТЕ ПЪК, КИРО И АСЕН НЕ РАЗБРАЛИ И КРАЛИ КАТО ЗА СВЕТОВНО?
143
0
 
6
 
! Отговори
Прошко Прошков ли? преди 1 година
Беше се опитал да се усуче около тъмносините, но после направи ход към Меглена Кунева, Пръмовата снаха. Сега в какъв ли цвят се е пребоядисал? Впрочем, "Прошко" не е ли производно на думата "про..ш..л..як"?
142
1
 
7
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Вече разбирам самозапалилите се при управлението на герб лишиха ме от всичко , скотия работя само за хляб като *** - пожелавам им сьщото да им се връща
141
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 1 година
До 171 за какво ти е зъболекар, за какво са ти зъби с тоя глад дето ти е докарал герб. То няма за какво да ги ползваш.
140
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжат , а хората не гласуват и остават нещата в ръцете на доказани крадци като дпс и герб.
139
2
 
6
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Сьсипаха ни с тия заеми герб - и на зьболекар вече не мога да ида с тоя глад който докараха Да им се връща
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой квото ще да ми говори , щом са се хванали с боце са национални предатели !
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанас Запрянов няма как да е завършил през 1982 г. военна академия в Санкт-Петербург. Такава академия е имало там преди Октомврийския преврат (1917 г.). След онзи метеж, градът вече се казва Ленинград в чест на един сифилистик, а онова военно школо, което е завършил Запрянов, е именувано в чест на обущаря Будьони, сложен начело на част от онези войски, които са разпертушинени от Вермахта при Вязма.
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
герб означава берг , за непросветените
135
2
 
11
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Хубавото на този кабинет е, че лъснаха всички фалшиви уж проевропейски калинки. Ясно е, че това е кабинета на Лукойк, които си купиха държава.Дано дойде ден, в който сме европейци като Румънци и Хървати. Дотогава, ще оцеляваме и ще газим в _айната, с които политиците ни замерят всеки ден.
134
3
 
15
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
България ще се оправи когато и последният гербаджия умре!