Дали сме на Киев хуманитарна помощ за 448 млн. лв.

Предстои България да предостави безвъзмездно въоръжение
Обновена: 20 дек 2022 10:54 | 20 дек 2022 10:47, Александър Попов
695
Дали сме на Киев хуманитарна помощ за 448 млн. лв.
Снимка: Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Димитър Стоянов бе на работно посещение в Киев по покана на неговия колега министъра на отбраната на Украйна Олексий Резников.

Сред обсъдените теми бяха военната и военно-техническата помощ, която България предстои да предостави, националният принос в тренировъчната мисия на Европейския съюз EUMAM, българската подкрепа за възстановяването на Украйна и перспективите й за европейска интеграция.

"Бих искал да благодаря за възможността да обсъдим по-нататъшното двустранно сътрудничество. България категорично подкрепя суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници. Страната ни не признава анексирането на суверенни украински територии. Имаме отлични двустранни отношения, основани на дълбоки исторически и културни връзки с украинския народ", заяви министър Димитър Стоянов.

Той подчерта, че от началото на руската въоръжена агресия България е предоставила хуманитарна помощ на Украйна в размер на 448 милиона лева.

Още по темата
Българското Министерство на отбраната предостави хуманитарна помощ от 2000 каски и 2000 бронежилетки, 350 броя медицински комплекти, 5000 комплекта зимни дрехи и 5000 чифта зимни обувки.

Предстои България да предостави безвъзмездно въоръжение, техника и боеприпаси, както и принос към тренировъчната мисия на Европейски съюз EUMAM.

Предвижда се участие на до 50 български военнослужещи за обучение за въоръжение и техника, на територията на държави членки на ЕС и/или в България. Петима български военнослужещи ще бъдат командировани в Звеното за военно планиране и провеждане на военни мисии на ЕС в Белгия, както в Общовойсковото командване по подготовката в Полша и/или в Специализираното командване по подготовката във Федерална Република Германия. Предлага се и всяка година до 60 бойни санитари от украинските въоръжени сили да се подготвят на наша територия./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


695
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
ВащаМамаПродажна преди 1 година
Давайте,давайте! Хранете и подържайте киевските фашаги, защото след някоя друга година може и нас да колят, и да бесят, а ние тука ще събираме капачки за ковьози!
40
1
 
3
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Това със сигурност са парите от капачките дето събираме в помощ за децата!На един престъпен режим,който лъга цял свят заедно с една престаряла лелка без деца,с един ,който трябва да бъде съден за геронтофилия с един дето не знае от къде идва и накъде отива,но готови да запалят света!Господи пази България от ненормалници!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мухлъо !
38
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Народа български трябва да излезе на протест срещу уялите се политици с огромните им доходи от бедния народ !
37
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Пак да гласувате за тия еничари, алоо чуате ли 448 милиона от най-бедната страна в Европа, за трепане са тия отр.пки. И *** ще отиде и ще гласува пак за ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, БВ, за тия ***, думите са излишни. Прав беше баце в записа: на прос. човек какво се набива.
36
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Престанете да давате народни пари , народа е зле те тръгнали да правят "мили очи " , Защо са всички тия харчове , то тая война може да продължи 100 години , закрила 3 месеца и край или напуска или работи !
35
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
Хуманитарна ,бежанци , военна ,айде спретесе , за българите трябва да мислят политиците !,Пенсионери с минимални пенсии ,как да си платат храната , лекарства , сметки ? Ние си спираме парното , но никой това не го интересува ,че живеем на студено ! За бежавците всичко безплатно и на топло !
34
1
 
2
 
! Отговори
до 9689 преди 1 година
Историята ни учи,че такива като тебе не се учат от историята.
33
1
 
1
 
! Отговори
9689 преди 1 година
До О,ШипкаУчи история,***.
32
1
 
6
 
! Отговори
О,Шипка преди 1 година
Сюлейман Паша към ген.Суворов ,,Защо се биеш,от това племе нищо не става''.
31
0
 
5
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Хуманитарна помощ да, това е най-правилния ход! Само не разбрах, 5000 чифта обувки за 500 000 000 лв., излиза че чифта е 100 000 лв.!?Да не правят човека невидим нещо или да бягат със скорост недостижима за ракетите!?
30
2
 
8
 
! Отговори
кк преди 1 година
слава кокаине
29
1
 
14
 
! Отговори
Няма начин преди 1 година
Просто чвека изпълнява заповед на Урсула и дедо Байдън.
28
3
 
16
 
! Отговори
Браво-с преди 1 година
Милиони хвърляме за тоя или оня в Украйна или на Мачу пикчу, а за наште си майки и деца все ни свиди.
27
3
 
14
 
! Отговори
Albi преди 1 година
А за бедстващите български дечица събират пари по фейса. Кой я одобри тая помощ?Едни клоуни, дето никой не е избирал вземат решения от нале име, дето никой не ги одобрява. Само тия тлъстаци, обаче те си взимат хонорар от сатанистите.
26
3
 
14
 
! Отговори
ефрейтора преди 1 година
Kакво прави тая шушумига там,къде се бута между шамарите.Не знае ли че малките държави винаги опират пешкира.
25
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е много добра инвестиция , когато победим Русия тази инвестиция ще се върне в троен размер
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, 630 изтрити коментара. Тези коментари не са за нас, а за досиетата ни.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каските бяха само за цивилни ,с приоритет за бесарабски българи и с условие да не се ползват срещу руски войници.
22
6
 
3
 
! Отговори
40 преди 1 година
Не си реалист ти, обикновен мишок си. Дребничка, свита душичка.